reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Listę zrobiłam i sie zdziwiłam. Myślałam, że jednak musze trochę kupić, a tu wcale dużo nie wyszło (nawet z kosmetykami i pieluszkami 'na start' i innymi duperelkami). Mężowi zaprezentowałam i kazałam mnie pochwalić za oszczędność, a on na to, że to dzięki Kubie, bo po nim zostało dużo rzeczy dobrej jakości ... No tak, ale kto je wybierał? Ja! Więc zasługi jednak moje :-D:-D:-D
Pewnie, że Twoje:-) ja za chwilę zrobię swoją listę.. zobaczymy ile tego wyjdzie :-)

reklama
a teraz się pochwalę ----wózek ----kupiony-----:tak::tak::tak:
dokładnie ten , na tej promocji
Quinny Buzz 3 Wheeler - Storm 2009 model : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

w domu będzie za jakieś 2-3 tyg. bo nie mieli czarnego na sklepie.
Teraz tylko muszę upolować gondolę do niego jak będzie w dobrej cenie i najważniejsze ( a raczej najdroższe rzeczy już mamy)
Marzenie Szanownego sie spełniło ma swojego Buzz 3 :-D:-D Pati zaliczył kolejny kraj na swojej mapie podróży ;-) a ja mam wózek z głowy :tak:

dagsila ty chcesz kupic tą czapkę :szok: cena kosmiczna jak na czapeczkę :tak:
kup od razu 2 i jedną sprezentuj mnie :-)
co do sterylizatorów to ja musiałam kupić , bo taki wymógł ;-) tutaj to raz a dwa bedę karmić butlą więc przyda się jest na 6 butelek --ja juz mam 6 w domu :zawstydzona/y::zawstydzona/y:- gdyż ja leniwa jestem i mogłoby sie okazać ,że np. zmywarki nie włączyłam , butelek w garnku nie wygotowałam a dziecię by się darło więc zestaw butelek muszę mieć jak największy a ponadto były na promocji i wyparzacz też :-D:-D
Jak któraś już teraz nie ma takiego postanowienia jak ja ,że będzie karmić butelką to naprawdę zakup zbędny a te do mikrofali tez są fajne i szybkie :tak::tak:
I jeszcze rada dla mam butelkowych ;-) kupcie za wczasu dobry termos ---zbawienie w nocy nie trzeba wody gotować i stać 10 minut w kuchni z drącym się dziecięciem na rękach :tak:a tatuś nie zawsze wstanie :cool2:

a teraz się pochwalę ----wózek ----kupiony-----:tak::tak::tak:
dokładnie ten , na tej promocji
Quinny Buzz 3 Wheeler - Storm 2009 model : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

w domu będzie za jakieś 2-3 tyg. bo nie mieli czarnego na sklepie.
Teraz tylko muszę upolować gondolę do niego jak będzie w dobrej cenie i najważniejsze ( a raczej najdroższe rzeczy już mamy)
Marzenie Szanownego sie spełniło ma swojego Buzz 3 :-D:-D Pati zaliczył kolejny kraj na swojej mapie podróży ;-) a ja mam wózek z głowy :tak:

Aga sliczny wozio. Mnie się BUZZ-y bardzo podobają, nawet na poczatku chcialam kupic Buzz-a ale 4, tylko ta spacerowka taka malutka:tak::-(

aga002 pragne złozyc serdeczne gratulacje szczesliwym posiadaczom nowego wymarzonego pojazdu:-D

a z ta czapka... to zeby ona jeszcze jakos super urodziwa byla.... a to taka zwykla... kupie inne - ladniejsze, jedna rozowa druga niebieska, a w tej cenie to nasze dzieci beda mialy czapki do 1 roku zycia znajac mnie:-) no i wtedy wysle paczke na obczyzne:-)

wronka zmądrzeli w firmie Quinny i teraz do bazą dodawane są 2 siedzonka jedno to co na zdjęciu a drugie większe --zastanawiam się tylko dlaczego od razu na to nie wpadli :tak: ja do buzz nie jestem nadal na 100 % przekonana ale ...chciał to ma w końcu ma 50 % udziałów w mojej ciąży więc się tatusiowi tez coś należy ;-)
dagsila to uspokoiłaś me rozdygotane serce ,że ty chcesz taką kasę na tę czapkę wydać :-D

Moglybyscie doradzic ile kupic butelek na odciagniete mleko??

Apropos czapeczek, orientujecie sie moze jak sie zmieniaja obwody glowki dziecka w ciagu pierwszego roku? Mam jedna czapeczke rozmiar 36, ale chcialabym kupic jeszcze tez dla starszego dziecka, zeby nie musiec biegac po sklepach z niemowlakiem na reku... Ta czapeczka jest cieniutka ze sznureczkami (raczej pokapielowa), pewnie i tak przydalaby sie jakas grubsza na spacerki, prawda??

aaa i jeszcze mam pytanie dotyczace bucikow - uzywa sie ich w ogole? Jaki rozmiar na poczatek i na troche pozniej? Moze w ogole najlepiej nie buciki jako takie, ale grube skarpetki??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry