reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Moglybyscie doradzic ile kupic butelek na odciagniete mleko??

Apropos czapeczek, orientujecie sie moze jak sie zmieniaja obwody glowki dziecka w ciagu pierwszego roku? Mam jedna czapeczke rozmiar 36, ale chcialabym kupic jeszcze tez dla starszego dziecka, zeby nie musiec biegac po sklepach z niemowlakiem na reku... Ta czapeczka jest cieniutka ze sznureczkami (raczej pokapielowa), pewnie i tak przydalaby sie jakas grubsza na spacerki, prawda??

aaa i jeszcze mam pytanie dotyczace bucikow - uzywa sie ich w ogole? Jaki rozmiar na poczatek i na troche pozniej? Moze w ogole najlepiej nie buciki jako takie, ale grube skarpetki??

o matko... to czapki maja rozmiar????/:baffled:

a odnosnie bucikow to mam takie miekkie jedne i 2 pary takich wizytówek, ale raczej w skarpety chyba pojde, zawsze to wygodniej dla babla. albo cieple rajty i skarpetki... chyba tak nie cisna małych pulchniutkich nozi:-)

reklama
Główka dziecka rośnie szybko :-D za szybko :-D:-D:-D także nie opłaca się inwestować w super drogą czapeczkę ;-)

Aga - gratuluje wspaniałego zakupu.. wózek, który mnie się cholernie podoba to Bebecar Vector AT .. gdyby nie ta cena pewnie łatwiej byłoby się zdecydować.. tyle podchodów już zrobiłam i ten wydaje mi się idealny.. Ty już masz pojazd z głowy i dobrze :-)

To teraz ja Was zarzuce pytaniami :-D:-D:-D

Myslalyscie juz o termometrze do ciala? Ja sie zastanawiam czy by nie kupic elektronicznego, ktory mierzy na odleglosc, ale nie wiem czy nie bedzie przeklamywac... Mozecie cos doradzic??

Inna sprawa - ile wkladek laktacyjnych na poczatek? Potraficie polecic jakies konkretne? :-D

A co z poduszka do karmienia - przydatne to to??

Ile spodenek dla dziecka 0-3 m-ce??

To teraz ja Was zarzuce pytaniami :-D:-D:-D

Myslalyscie juz o termometrze do ciala? Ja sie zastanawiam czy by nie kupic elektronicznego, ktory mierzy na odleglosc, ale nie wiem czy nie bedzie przeklamywac... Mozecie cos doradzic??

Inna sprawa - ile wkladek laktacyjnych na poczatek? Potraficie polecic jakies konkretne? :-D

A co z poduszka do karmienia - przydatne to to??

Ile spodenek dla dziecka 0-3 m-ce??

mam juz upatrzony elektryczny termometr, taki co sie przyklada i pokazuje temp ciala. nie wyobrazam sobie tego rteciowego przy malej wiercipiete.

ja juz uzywam wkladek laktacyjnych....:baffled: mam belle i jestem zadowolona z tym, ze nie mam porownia bo od poczatku mam jedna paczke. ale mysle ze jedno ubranie jedna wkladka bedzie u mnie pozniej... i zuzyje tego porownywalnie do pampersów bąbla:-)

co do reszty to sie nie znam:-)

a spodenek ma 2 pary i zamierzam dokupic jeszcze 2 - przed urodzeniem, a pozniej sie dokupi:-)

Temperaturę mierzyłam elektronicznym- w pupie- mały wcale przy tym nie płakał... Ze starszakiem mieliśmy kłopot, bo się buntował, ale mąż go w końcu nauczył trzymać pod pachą (też elektroniczny). Nie ufam wynalazkom typu mierzenie ciała na odległość... dla mnie to tak samo miarodajne, jak kupowanie stanika na oko ;-)

Na początek to wkładek DUŻO- mnie po 5 dniach zalało (dosłownie i w pzrenośni)- potem to się stabilizuje. Sprzedaja w pudłach (nie na sztuki) więc kup pudło i wypróbuj.

Poduszki do karmienia nie używałam, ale znam mamy, które sobie chwalą.

Spodenki kup dłuższe- możesz zawinąć nogawki i starczą na dłużej (takie dziecko nie chodzi, więc nie zrobi sobie krzywdy potykając się o odwiniętą nogawkę)!!!

reklama
Do góry