reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Moglybyscie doradzic ile kupic butelek na odciagniete mleko??

Apropos czapeczek, orientujecie sie moze jak sie zmieniaja obwody glowki dziecka w ciagu pierwszego roku? Mam jedna czapeczke rozmiar 36, ale chcialabym kupic jeszcze tez dla starszego dziecka, zeby nie musiec biegac po sklepach z niemowlakiem na reku... Ta czapeczka jest cieniutka ze sznureczkami (raczej pokapielowa), pewnie i tak przydalaby sie jakas grubsza na spacerki, prawda??

aaa i jeszcze mam pytanie dotyczace bucikow - uzywa sie ich w ogole? Jaki rozmiar na poczatek i na troche pozniej? Moze w ogole najlepiej nie buciki jako takie, ale grube skarpetki??

o matko... to czapki maja rozmiar????/:baffled:

a odnosnie bucikow to mam takie miekkie jedne i 2 pary takich wizytówek, ale raczej w skarpety chyba pojde, zawsze to wygodniej dla babla. albo cieple rajty i skarpetki... chyba tak nie cisna małych pulchniutkich nozi:-)

reklama
Główka dziecka rośnie szybko :-D za szybko :-D:-D:-D także nie opłaca się inwestować w super drogą czapeczkę ;-)

Aga - gratuluje wspaniałego zakupu.. wózek, który mnie się cholernie podoba to Bebecar Vector AT .. gdyby nie ta cena pewnie łatwiej byłoby się zdecydować.. tyle podchodów już zrobiłam i ten wydaje mi się idealny.. Ty już masz pojazd z głowy i dobrze :-)

To teraz ja Was zarzuce pytaniami :-D:-D:-D

Myslalyscie juz o termometrze do ciala? Ja sie zastanawiam czy by nie kupic elektronicznego, ktory mierzy na odleglosc, ale nie wiem czy nie bedzie przeklamywac... Mozecie cos doradzic??

Inna sprawa - ile wkladek laktacyjnych na poczatek? Potraficie polecic jakies konkretne? :-D

A co z poduszka do karmienia - przydatne to to??

Ile spodenek dla dziecka 0-3 m-ce??

To teraz ja Was zarzuce pytaniami :-D:-D:-D

Myslalyscie juz o termometrze do ciala? Ja sie zastanawiam czy by nie kupic elektronicznego, ktory mierzy na odleglosc, ale nie wiem czy nie bedzie przeklamywac... Mozecie cos doradzic??

Inna sprawa - ile wkladek laktacyjnych na poczatek? Potraficie polecic jakies konkretne? :-D

A co z poduszka do karmienia - przydatne to to??

Ile spodenek dla dziecka 0-3 m-ce??

mam juz upatrzony elektryczny termometr, taki co sie przyklada i pokazuje temp ciala. nie wyobrazam sobie tego rteciowego przy malej wiercipiete.

ja juz uzywam wkladek laktacyjnych....:baffled: mam belle i jestem zadowolona z tym, ze nie mam porownia bo od poczatku mam jedna paczke. ale mysle ze jedno ubranie jedna wkladka bedzie u mnie pozniej... i zuzyje tego porownywalnie do pampersów bąbla:-)

co do reszty to sie nie znam:-)

a spodenek ma 2 pary i zamierzam dokupic jeszcze 2 - przed urodzeniem, a pozniej sie dokupi:-)

Temperaturę mierzyłam elektronicznym- w pupie- mały wcale przy tym nie płakał... Ze starszakiem mieliśmy kłopot, bo się buntował, ale mąż go w końcu nauczył trzymać pod pachą (też elektroniczny). Nie ufam wynalazkom typu mierzenie ciała na odległość... dla mnie to tak samo miarodajne, jak kupowanie stanika na oko ;-)

Na początek to wkładek DUŻO- mnie po 5 dniach zalało (dosłownie i w pzrenośni)- potem to się stabilizuje. Sprzedaja w pudłach (nie na sztuki) więc kup pudło i wypróbuj.

Poduszki do karmienia nie używałam, ale znam mamy, które sobie chwalą.

Spodenki kup dłuższe- możesz zawinąć nogawki i starczą na dłużej (takie dziecko nie chodzi, więc nie zrobi sobie krzywdy potykając się o odwiniętą nogawkę)!!!

reklama
Do góry