reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

:-)ja też zamierzam karmić piersią więc myślałam o zakupie jednej butli TT, ale jak poszperałam po allegro to zastanawiam się czy nie trzeba do tego więcej np. laktator, ew.sterylizator...:no:
i znalazłam fajny zestaw startowy TT :-) tylko niw wiem czy tam nie jest tego czasem za dużo - zobaczcie i powiedzcie czy byłoby dobre:tak: Tommee Tippee ZESTAW STARTOWY 0%BPA megapromocja!
(868723487)

laktator owszem przyda się, natomiast sterylizatora przy córci nie mialam i teraz tez nie zamierzam kupowac, dla mnie strata kasy. karmilam corcie 9 m-cy, wiec jak potrzebowalam to poprostu wygotowywalam:-D

reklama
Linka nie zamieściłaś jeśli będziesz karmiła cycem to sterylizator nie jest Ci do niczego potrzebny :) A jeśli się okaże że jednak butla to zawsze zdązysz to kupić . Ja tez dokupiłam jak mały miał ok miesiaca a tak butelki jak jest potrzeba mozna w garze wygotować .

przepraszam, ale nie umiem jeszcze zamieścić linka :zawstydzona/y: narazie nie ma mi kto pokazać, ale dowiem się:tak:
i dzięki za odpowiedź, kupię jedną butle i oszczędze na tym:-):tak:

Jeśli chodzi o zakupy dla dzidzi to robicie to jakoś systematycznie? Ja chce sobie założyć zeszyt i zapisywac tam czego mi trzeba, a potem odhaczać.

Jeśli chodzi o zakupy dla dzidzi to robicie to jakoś systematycznie? Ja chce sobie założyć zeszyt i zapisywac tam czego mi trzeba, a potem odhaczać.

To jest good idea- ja mam taki zeszyt od soboty . Zakupiłam, zapisałam co mam co mieć jeszcze muszę i z nim jako z moją mantrą będę łaziła po sklepach. Bo tak to jak znam siebie zacznę kupować tylko to co jest ładne a nie to co jest praktyczne. Wczoraj np poszłam z zamiarem zakupu 3 par pajacyków na 56 i 3 par na 62 bo tak mi mój zeszyt nakazywał a kupiłam śliczny komplecik - pajacyk, czapunia i śliniak na 50 czy 52 :confused:bez sensu! a gdybym miała ze sobą kajecik...........to bym pamiętała z jakim zamiarem poszłam do sklepu:happy2:

laktator owszem przyda się, natomiast sterylizatora przy córci nie mialam i teraz tez nie zamierzam kupowac, dla mnie strata kasy. karmilam corcie 9 m-cy, wiec jak potrzebowalam to poprostu wygotowywalam:-D

JAK KTOŚ bardzo chce miec sterylizator to sporo tańsze sa te do mikrofalówki ja taki miałam bo akurat karmiłam butla to by mi się nie chciało co chwila tego gara grzać :-D Zreszta jak się czesto gotuje te butelki a ktoś ma syf wode w domu to potem taki osad na nich zostaje . Ale jak raz na jakiś czas to wiadomo problemu nie ma . Potem butelki poprostu myłam w zmywarce to samo smoczki ..

studiującamomo - mi takie zapiski nie są potrzebne

JAK KTOŚ bardzo chce miec sterylizator to sporo tańsze sa te do mikrofalówki ja taki miałam bo akurat karmiłam butla to by mi się nie chciało co chwila tego gara grzać :-D Zreszta jak się czesto gotuje te butelki a ktoś ma syf wode w domu to potem taki osad na nich zostaje . Ale jak raz na jakiś czas to wiadomo problemu nie ma . Potem butelki poprostu myłam w zmywarce to samo smoczki ..

studiującamomo - mi takie zapiski nie są potrzebne

aniam...dlatego tez napisałam,że karmilam piersia 9 m-cy,jakbym jechała na butli to pewnie bym sie skusila na sterylizator:tak::-D

aniam...dlatego tez napisałam,że karmilam piersia 9 m-cy,jakbym jechała na butli to pewnie bym sie skusila na sterylizator:tak::-D

No więc nie ma ciśnienia żeby go kupowac już teraz :tak: Bo tak naprawdę nie wiadomo czy się przyda . Ty miałaś sterylizator w cyckach:-D:-D darmowy i podgrzewacz w jednym;-):tak::-D

Butlowego doświadczenia nie mam, jako cyckowa mama nie interesuję się gadżetami typu sterylizator czy podgrzewacz, póki co dla mnie to strata kasy, ale pewnie gdyby przyszło mi dzień w dzień wyparzać te butle to zmieniłabym zdanie. Ale chyba nie warto kupować takich rzeczy z wyprzedzeniem, bo chyba wszystkie trzymamy się planu karmienia piersią no nie?

Kinguunia czym się różnią te 2 pierwsze smoczki TT (z kwiatkami) od tych innych, do których linki podałaś? Czy to tylko kwestia designu? Pytam poważnie bo nic w temacie smoczkowym nie kumam ;-)

Wczoraj nie mogłam znaleźć dokładnie takich jak chciałam, dzis się poprawiam:
jeden mam taki:
You are viewing the following product: Ortodontyczny 0-6m<br>(real ortho)
a drugi chcę kupić taki:
You are viewing the following product: closer to nature® C-air 0-3m<br>(anatomiczny )
Jak sobie poczytasz to tam są różnią. Szczerze też jestem kompletnie zielona co do tego zakupu- jeszcze bez doświadczenia.

aniam141 - Od początku chcę dwa smoczki, nie wiem czy Dzidzi wogóle jakiś podpasuję dlatego chcę dwa różne, a trezci w gratisie od cioci dostała hehe

Co do karmienia butelka czy pierś. Ja chcę piersią i mam nadzieję, że się uda ale w razie czego kupuję dwie butelki(TT) i zobaczymy jka to będzie. Mam plany-jak chcę, żeby było, jakieś tam założenia też są ale czy się to uda to się okażę... Miejmy nadzieję, że nasze maleństwa myślą podobnie jak my:-D

reklama
JAK KTOŚ bardzo chce miec sterylizator to sporo tańsze sa te do mikrofalówki ja taki miałam bo akurat karmiłam butla to by mi się nie chciało co chwila tego gara grzać :-D
Mloda napisz jeszcze jak sie tego do mikrofali stosuje.
Ja to mam razem z laktatorem, i w sumie nawet nie poczytalam informacji.

Do góry