reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Takie własnie pudło- 30 sztuk. Belli są chyba najtańsze. Ja używałam Belli (ale to później, jak już mało ciekło) a wcześniej Avent. Fajne sa takie z rzepikiem, żeby sie nie suwały, ale są drogie i nie wim, czy warto pchać się w wydatki.

Wielorazowe wychodzą ekonomiczniej, ale mi by sie nie chciało ich prać :tak: Leniuch jestem :tak: A to trzeba często zmieniać, żeby higenicznie było.

reklama
To teraz ja Was zarzuce pytaniami :-D:-D:-D

Myslalyscie juz o termometrze do ciala? Ja sie zastanawiam czy by nie kupic elektronicznego, ktory mierzy na odleglosc, ale nie wiem czy nie bedzie przeklamywac... Mozecie cos doradzic??

Inna sprawa - ile wkladek laktacyjnych na poczatek? Potraficie polecic jakies konkretne? :-D

A co z poduszka do karmienia - przydatne to to??

Ile spodenek dla dziecka 0-3 m-ce??

ja podobnie jak aniez nie ufam takim nowinkom --preferuję termometr do ucha , działa szybko --bezboleśnie dla rodziców ;-)

wkładek nie stosowałam za pierwszym razem , bo nawet po porodzie nic mi nie leciało , tym razem na razie tez żadnych oznak ale dla własnej wygody i komfortu psychicznego kupię jedno pudełko około 50 szt. Cena nie jest duża a nie zamierzam latać za tym w ostatniej chwili , ponad są na liście do szpitala

poduszka znajduje się na końcu mojej listy , z Młodym stosowałam zwykłego "jaśka" a wcześniej poduszkę z pod głowy..Szanownego ;-), karmienie butelką zazwyczaj idzie dużo szybciej niż piersią:tak:

co do spodenek mam 2 pary , 3 pary ogrodniczek i wczoraj kupiłam mu pajacyk z obciętymi stopami(nie wiem jak to sie nazywa ) ale wygląda cudnie i ma kaptur na letni spacerek wózkiem będzie jak znalazł :tak:

Wlewasz ok szklanki wody , wkładasz butle , smoki co tam masz , zamykasz , wkładasz do mikrofali na 5min . :tak: wyciagasz czyste i cacy:-D
i zycie staje sie prostsze :-D:-D:-D
a teraz się pochwalę ----wózek ----kupiony-----:tak::tak::tak:
dokładnie ten , na tej promocji
Quinny Buzz 3 Wheeler - Storm 2009 model : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

w domu będzie za jakieś 2-3 tyg. bo nie mieli czarnego na sklepie.
Teraz tylko muszę upolować gondolę do niego jak będzie w dobrej cenie i najważniejsze ( a raczej najdroższe rzeczy już mamy)
Marzenie Szanownego sie spełniło ma swojego Buzz 3 :-D:-D Pati zaliczył kolejny kraj na swojej mapie podróży ;-) a ja mam wózek z głowy :tak:
ćliczny!!!!!!!!:tak::tak:

PS
Gdzies byla za tym wozkiem? Na MOJEJ wyspie? I zes nie wpadla????????????!!!!!!!!

i zycie staje sie prostsze :-D:-D:-D
ćliczny!!!!!!!!:tak::tak:
PS
Gdzies byla za tym wozkiem? Na MOJEJ wyspie? I zes nie wpadla????????????!!!!!!!!
Ja wybieram sie do Twojego kraju w weekend (o ile mi snieg nie przeszkodzi, bo przeciez na letnich oponach nie pojedziemy) ale tej czesci jeszcze na Mojej wyspie, wiec nie szykuj przyjecia powitalnego:-p:-p:-p Rowniez nastawiam sie na wyprzedaze w Mothercare, bo w Uk jest jednak sporo taniej niz tu u mnie:-)

Ja wybieram sie do Twojego kraju w weekend (o ile mi snieg nie przeszkodzi, bo przeciez na letnich oponach nie pojedziemy) ale tej czesci jeszcze na Mojej wyspie, wiec nie szykuj przyjecia powitalnego:-p:-p:-p Rowniez nastawiam sie na wyprzedaze w Mothercare, bo w Uk jest jednak sporo taniej niz tu u mnie:-)
nikt mnie nie chce odwiedzic...nikt ...:-:)-:)-:)-(

reklama
katik kochana w Newry , tam poddani królowej mieszkają ;-) ale to tylko godzina jazdy od Balbriggan a w Mothercare maja super przeceny
Aga2010 jedź też do
The OUTLET - Banbridge - A1 Carriageway between Newry & Lisburn w Gap-ie też mają rzeczy dla chłopców --ceny rewelacyjne :tak:
Agus, to moje ulubione miejsce zakupow. Jeszcze jezdzimy za Belfast, to Antrim. Szczerze mowiac, to odkad Sz ma samochod sluzbowy to zadnych "powaznych" zakupow w Dub nie robimy - drozyzna tu u nas, nie? Ale niestety jak bedzie taka pogoda jak dzis, to na marzeniach bede musiala poprzestac, bo Sz ma samochod firmowy na letnich oponach (tubylcy wogole nie wiedza o czym ja mowia jak pytam o opony zimowe:szok:) nie wybierzemy sie nigdzie. Niby droga dobra, ale lepiej nie ryzykowac:-(

Ostatnia edycja:
Do góry