reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Takie własnie pudło- 30 sztuk. Belli są chyba najtańsze. Ja używałam Belli (ale to później, jak już mało ciekło) a wcześniej Avent. Fajne sa takie z rzepikiem, żeby sie nie suwały, ale są drogie i nie wim, czy warto pchać się w wydatki.

Wielorazowe wychodzą ekonomiczniej, ale mi by sie nie chciało ich prać :tak: Leniuch jestem :tak: A to trzeba często zmieniać, żeby higenicznie było.

reklama
To teraz ja Was zarzuce pytaniami :-D:-D:-D

Myslalyscie juz o termometrze do ciala? Ja sie zastanawiam czy by nie kupic elektronicznego, ktory mierzy na odleglosc, ale nie wiem czy nie bedzie przeklamywac... Mozecie cos doradzic??

Inna sprawa - ile wkladek laktacyjnych na poczatek? Potraficie polecic jakies konkretne? :-D

A co z poduszka do karmienia - przydatne to to??

Ile spodenek dla dziecka 0-3 m-ce??

ja podobnie jak aniez nie ufam takim nowinkom --preferuję termometr do ucha , działa szybko --bezboleśnie dla rodziców ;-)

wkładek nie stosowałam za pierwszym razem , bo nawet po porodzie nic mi nie leciało , tym razem na razie tez żadnych oznak ale dla własnej wygody i komfortu psychicznego kupię jedno pudełko około 50 szt. Cena nie jest duża a nie zamierzam latać za tym w ostatniej chwili , ponad są na liście do szpitala

poduszka znajduje się na końcu mojej listy , z Młodym stosowałam zwykłego "jaśka" a wcześniej poduszkę z pod głowy..Szanownego ;-), karmienie butelką zazwyczaj idzie dużo szybciej niż piersią:tak:

co do spodenek mam 2 pary , 3 pary ogrodniczek i wczoraj kupiłam mu pajacyk z obciętymi stopami(nie wiem jak to sie nazywa ) ale wygląda cudnie i ma kaptur na letni spacerek wózkiem będzie jak znalazł :tak:

Wlewasz ok szklanki wody , wkładasz butle , smoki co tam masz , zamykasz , wkładasz do mikrofali na 5min . :tak: wyciagasz czyste i cacy:-D
i zycie staje sie prostsze :-D:-D:-D
a teraz się pochwalę ----wózek ----kupiony-----:tak::tak::tak:
dokładnie ten , na tej promocji
Quinny Buzz 3 Wheeler - Storm 2009 model : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

w domu będzie za jakieś 2-3 tyg. bo nie mieli czarnego na sklepie.
Teraz tylko muszę upolować gondolę do niego jak będzie w dobrej cenie i najważniejsze ( a raczej najdroższe rzeczy już mamy)
Marzenie Szanownego sie spełniło ma swojego Buzz 3 :-D:-D Pati zaliczył kolejny kraj na swojej mapie podróży ;-) a ja mam wózek z głowy :tak:
ćliczny!!!!!!!!:tak::tak:

PS
Gdzies byla za tym wozkiem? Na MOJEJ wyspie? I zes nie wpadla????????????!!!!!!!!

i zycie staje sie prostsze :-D:-D:-D
ćliczny!!!!!!!!:tak::tak:
PS
Gdzies byla za tym wozkiem? Na MOJEJ wyspie? I zes nie wpadla????????????!!!!!!!!
Ja wybieram sie do Twojego kraju w weekend (o ile mi snieg nie przeszkodzi, bo przeciez na letnich oponach nie pojedziemy) ale tej czesci jeszcze na Mojej wyspie, wiec nie szykuj przyjecia powitalnego:-p:-p:-p Rowniez nastawiam sie na wyprzedaze w Mothercare, bo w Uk jest jednak sporo taniej niz tu u mnie:-)

Ja wybieram sie do Twojego kraju w weekend (o ile mi snieg nie przeszkodzi, bo przeciez na letnich oponach nie pojedziemy) ale tej czesci jeszcze na Mojej wyspie, wiec nie szykuj przyjecia powitalnego:-p:-p:-p Rowniez nastawiam sie na wyprzedaze w Mothercare, bo w Uk jest jednak sporo taniej niz tu u mnie:-)
nikt mnie nie chce odwiedzic...nikt ...:-:)-:)-:)-(

reklama
katik kochana w Newry , tam poddani królowej mieszkają ;-) ale to tylko godzina jazdy od Balbriggan a w Mothercare maja super przeceny
Aga2010 jedź też do
The OUTLET - Banbridge - A1 Carriageway between Newry & Lisburn w Gap-ie też mają rzeczy dla chłopców --ceny rewelacyjne :tak:
Agus, to moje ulubione miejsce zakupow. Jeszcze jezdzimy za Belfast, to Antrim. Szczerze mowiac, to odkad Sz ma samochod sluzbowy to zadnych "powaznych" zakupow w Dub nie robimy - drozyzna tu u nas, nie? Ale niestety jak bedzie taka pogoda jak dzis, to na marzeniach bede musiala poprzestac, bo Sz ma samochod firmowy na letnich oponach (tubylcy wogole nie wiedza o czym ja mowia jak pytam o opony zimowe:szok:) nie wybierzemy sie nigdzie. Niby droga dobra, ale lepiej nie ryzykowac:-(

Ostatnia edycja:
Do góry