reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Koleżanka kupiła-bo to prezent od niej:)-
TT-
SMOCZEK LATEKSOWY TOMMEE TIPPEE 6-18 m Kwiaty (865951882) - Aukcje internetowe Allegro
(tylko od 0m)
avent- Avent smoczki 0-3 m. sensitive (868786598) - Aukcje internetowe Allegro
ja osobiście chce jeszcze kupić tez TT:
TOMMEE TIPPEE AIR Smoczek Uspokajający 0-3m 2szt (865112536) - Aukcje internetowe Allegro
lub
Uspokajający Smoczek Tommee Tippee Soft 0-3m 2szt (864662068) - Aukcje internetowe Allegro

Jeżeli chodzi o ceny to faktycznie w smyku jest dużo drożej jeżeli chodzi o smoczki, butelki itp więc całą resztę sama planuje kupić na allegro.

Kinguunia czym się różnią te 2 pierwsze smoczki TT (z kwiatkami) od tych innych, do których linki podałaś? Czy to tylko kwestia designu? Pytam poważnie bo nic w temacie smoczkowym nie kumam ;-)

Jak myślicie, ile tych uspakajających smoków kupić? I jakich?
Jak planuje karmić piersią, to wystarczy mi jedna butelka na start, czy to za mało?

reklama
U mnie raczej się nie przydadza bo moje dziecie już jakiś ładny czas prawie nie pije z butli jakoś nie wyobrażam sobie tego :-D Mleczko rano tylko wypija z butli a tak ma normalne kubeczki i pije sobie ze słomeczki:tak: mam kolezankę stomatologa która mi wyjaśniło że własnie picie ze słomki nawet nie z niekapka jest najzdrowsze dla dzieci i że jak się szybko nauczy to nie będzie miało sentymentu do butli i tak tez jest . Butla może nie istniec . Wieczorem je kaszkę łyżeczką:tak:
Powiedziała madra mama której dziecko zasypia nadal ze smokiem i nie umiem się tego smoka pozbyć :wściekła/y::wściekła/y: Macie jakies sposoby na niunia ?:-D

Bardzo mądra rada stomatolog! Mnie tez znajoma stomatolożka 'ścigała' i w efekcie jej działań Kuba pożegnał smoka, jak miał 7 miesięcy (3 noce wrzeszczał zanim zasnął, ale potem się nauczył), do roku pił z kubeczka z rurką (Tomee ma fajne kubeczki z rurką), kaszkę i zupki jadł łyżeczką (taką wąską silikonową) trochę z tym był ubaw, ale po kilku dniach załapał o co biega, a miał wtedy 5 miesięcy, a jak skończył rok to pił już z kubka- ale to zasługa mojej mamy, bo ona go poiła z kieliszeczka :-D tak dla treningu :-D:-D:-D Zasłonę milczenia położę na naukę samodzielnego jedzenia łyżką, bo kuchnię miałam do remontu :-D

Aniam- Szymek juz starszy i kumaty, ja bym próbowała powoli odstawiać (dawać coraz rzadziej i usuwać z pola widzenia), niektórzy mądrzy ludzie mówią, że można dziecku powiedzieć, że smoczek sobie poszedł do dzieci, które go bardziej potrzebują, albo został np. u babci i tam sobie czeka... Ja bym próbowała co jakiś czas. Podobno nie należy wprowadzać jednocześnie wielu zmian, więc odsmoczkuj zanim odpielu****esz (albo odwrotnie)... I chyba raczej albo zanim, albo trochę po porodzie, żeby dziecku nie było przykro :-D

Kinguunia czym się różnią te 2 pierwsze smoczki TT (z kwiatkami) od tych innych, do których linki podałaś? Czy to tylko kwestia designu? Pytam poważnie bo nic w temacie smoczkowym nie kumam ;-)

Jak planuje karmić piersią, to wystarczy mi jedna butelka na start, czy to za mało?

Powiem tak- nie miałam żadnej (nie miałam też laktatora), ale to chyba zbyt eksteremalne rozwiązanie :-D Smoczków kupię 2 (i tak nie planuje ich dawać przez pierwszy miesiąc), jedna dobra jakościowo butelka powinna wystarczyć (przy karmieniu piersią oczywiście).

U mnie raczej się nie przydadza bo moje dziecie już jakiś ładny czas prawie nie pije z butli jakoś nie wyobrażam sobie tego :-D Mleczko rano tylko wypija z butli a tak ma normalne kubeczki i pije sobie ze słomeczki:tak: mam kolezankę stomatologa która mi wyjaśniło że własnie picie ze słomki nawet nie z niekapka jest najzdrowsze dla dzieci i że jak się szybko nauczy to nie będzie miało sentymentu do butli i tak tez jest . Butla może nie istniec . Wieczorem je kaszkę łyżeczką:tak:
Powiedziała madra mama której dziecko zasypia nadal ze smokiem i nie umiem się tego smoka pozbyć :wściekła/y::wściekła/y: Macie jakies sposoby na niunia ?:-D
aniam u Nas ze smokiem poszło gładko, ale Weronika była starsza od Szymka, bo miala 2 latka. Jakoś specjalnie nie miałam parcia w odstawieniu, bo widzialam,że ona go bardzo potzrebuje tylko do zasypiania, potem i tak wypluwała:-D. Owszem zdarzało się sporadycznie,że w ciagu dnia tez chciala pociumkac, ale to rzadkośc byla. I tak pewnego dnia, po wypiciu mleczka porannego, corcia zażyczyła sobie smoka i jak go pociumkala to zauważylam ,ze troszkę mleczka z buziala, przedostalo sie do środka smoka, chyba byl nadgryziony lekko. Wygladało to nieestetycznie i na dodatek nie można bylo tego umyc. Wtedy stwierdziłam,ze koniec ze smokiem. Wzięłam go i obcięlam w polowie, potem dałam córci i powiedziala,ze chyba go myszki zjadły i że musimy go wyrzucic, no i ze moze to czas aby skonczyc ze smkiem w koncu jest duza itd. Córcia wzięla go, popatrzyła i wyrzucuła do smieci. Przed spaniem tylko pytała gdzie smoczek, wtedy jej przypomnialam ,że go wyrzucila, a ona stwierdzila, "no tak jestem juz duza, a zresztą mam swoje A (tak nazywany jest rożek z którym Weronika spi przytulona). Potem moze jeszcze z dwa razy zapytała, ale bez żadnych histerii.

Ja kupuje 1 butelkę (chce karmic piersia), i dwa uspakajacze.:tak:

Koleżanka kupiła-bo to prezent od niej:)-
TT-
SMOCZEK LATEKSOWY TOMMEE TIPPEE 6-18 m Kwiaty (865951882) - Aukcje internetowe Allegro
(tylko od 0m)
avent- Avent smoczki 0-3 m. sensitive (868786598) - Aukcje internetowe Allegro
ja osobiście chce jeszcze kupić tez TT:
TOMMEE TIPPEE AIR Smoczek Uspokajający 0-3m 2szt (865112536) - Aukcje internetowe Allegro
lub
Uspokajający Smoczek Tommee Tippee Soft 0-3m 2szt (864662068) - Aukcje internetowe Allegro

Jeżeli chodzi o ceny to faktycznie w smyku jest dużo drożej jeżeli chodzi o smoczki, butelki itp więc całą resztę sama planuje kupić na allegro.

Po co ci tyle smoków ? Na poczatek to jeden dziecko może wcale nie chcieć smoka:tak:

Smoka jednego góra dwa i wystarczy :tak: Przecież sklepów po porodzie nie zamykają a smoki są w kazdym markecie czy aptece
Butelka jedna taka 150ml wystarczy w zupełności zawsze można dokupić;-)

aniez - no własnie musze się cholerka za to zabrać niektórzy też ucinają tą gumową częśc smoka i mówią że się popsuł . Szczęscie tylko w tym że on go dostaje tylko do zasypiania i zaraz sam wywala . Więc nie łazi jak niektóre dzieci ze smokiem w buzi pół dnia . :tak: Niedawno widziałam 4 latka ze smoczkiem i w pieluszce .. myślałam że padne:no:

Wronka - dzięki no własnie czytałam o tym obcinaniu gdzieś . A na BB wyczytałam jednąśmieszna historie jak dzidek dziecku przybił smoka do płotu :-D I młody tam latał i ciumkał tego smoka a po dwóch dniach sam się oduczył .. Wkońcu mieszkam na zadupiu więc może płot:-D

Wronka - dzięki no własnie czytałam o tym obcinaniu gdzieś . A na BB wyczytałam jednąśmieszna historie jak dzidek dziecku przybił smoka do płotu :-D I młody tam latał i ciumkał tego smoka a po dwóch dniach sam się oduczył .. Wkońcu mieszkam na zadupiu więc może płot:-D

hehehe, dobre:-D, ale biedny ten wnuczek:tak:, jeszcze latem to poł biedy ale zimą....:szok::-D

:-)ja też zamierzam karmić piersią więc myślałam o zakupie jednej butli TT, ale jak poszperałam po allegro to zastanawiam się czy nie trzeba do tego więcej np. laktator, ew.sterylizator...:no:
i znalazłam fajny zestaw startowy TT :-) tylko niw wiem czy tam nie jest tego czasem za dużo - zobaczcie i powiedzcie czy byłoby dobre:tak: Tommee Tippee ZESTAW STARTOWY 0%BPA megapromocja!
(868723487)

:-)ja też zamierzam karmić piersią więc myślałam o zakupie jednej butli TT, ale jak poszperałam po allegro to zastanawiam się czy nie trzeba do tego więcej np. laktator, ew.sterylizator...:no:
i znalazłam fajny zestaw startowy TT :-) tylko niw wiem czy tam nie jest tego czasem za dużo - zobaczcie i powiedzcie czy byłoby dobre:tak: Tommee Tippee ZESTAW STARTOWY 0%BPA megapromocja!
(868723487)

Linka nie zamieściłaś jeśli będziesz karmiła cycem to sterylizator nie jest Ci do niczego potrzebny :) A jeśli się okaże że jednak butla to zawsze zdązysz to kupić . Ja tez dokupiłam jak mały miał ok miesiaca a tak butelki jak jest potrzeba mozna w garze wygotować .

Ostatnia edycja:

hehehe, dobre:-D, ale biedny ten wnuczek:tak:, jeszcze latem to poł biedy ale zimą....:szok::-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D nie no ubaw po pachy, już to widzę oczami wyobraźni :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Aniam popłakałam się ze śmiechu :-D:-D:-D ale potem pomyślałam sobie, że w desperacji ludzie są zdolni do wszystkiego :-D
4 latek w pieluszcze i ze smoczkiem :no: gratulacje dla rodziców za lenistwo i wygodnictwo.

Sterylizatora nie kupowałam z Kubą i teraz też nie mam w planach. Jak potrzebowałam smoka to go gotowałam, butelki też bym gotowała- moja mam tak robiła i ja jakoś żyję :-D 100 zabija co trzeba :-D:-D:-D

Do góry