reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Koleżanka kupiła-bo to prezent od niej:)-
TT-
SMOCZEK LATEKSOWY TOMMEE TIPPEE 6-18 m Kwiaty (865951882) - Aukcje internetowe Allegro
(tylko od 0m)
avent- Avent smoczki 0-3 m. sensitive (868786598) - Aukcje internetowe Allegro
ja osobiście chce jeszcze kupić tez TT:
TOMMEE TIPPEE AIR Smoczek Uspokajający 0-3m 2szt (865112536) - Aukcje internetowe Allegro
lub
Uspokajający Smoczek Tommee Tippee Soft 0-3m 2szt (864662068) - Aukcje internetowe Allegro

Jeżeli chodzi o ceny to faktycznie w smyku jest dużo drożej jeżeli chodzi o smoczki, butelki itp więc całą resztę sama planuje kupić na allegro.

Kinguunia czym się różnią te 2 pierwsze smoczki TT (z kwiatkami) od tych innych, do których linki podałaś? Czy to tylko kwestia designu? Pytam poważnie bo nic w temacie smoczkowym nie kumam ;-)

Jak myślicie, ile tych uspakajających smoków kupić? I jakich?
Jak planuje karmić piersią, to wystarczy mi jedna butelka na start, czy to za mało?

reklama
U mnie raczej się nie przydadza bo moje dziecie już jakiś ładny czas prawie nie pije z butli jakoś nie wyobrażam sobie tego :-D Mleczko rano tylko wypija z butli a tak ma normalne kubeczki i pije sobie ze słomeczki:tak: mam kolezankę stomatologa która mi wyjaśniło że własnie picie ze słomki nawet nie z niekapka jest najzdrowsze dla dzieci i że jak się szybko nauczy to nie będzie miało sentymentu do butli i tak tez jest . Butla może nie istniec . Wieczorem je kaszkę łyżeczką:tak:
Powiedziała madra mama której dziecko zasypia nadal ze smokiem i nie umiem się tego smoka pozbyć :wściekła/y::wściekła/y: Macie jakies sposoby na niunia ?:-D

Bardzo mądra rada stomatolog! Mnie tez znajoma stomatolożka 'ścigała' i w efekcie jej działań Kuba pożegnał smoka, jak miał 7 miesięcy (3 noce wrzeszczał zanim zasnął, ale potem się nauczył), do roku pił z kubeczka z rurką (Tomee ma fajne kubeczki z rurką), kaszkę i zupki jadł łyżeczką (taką wąską silikonową) trochę z tym był ubaw, ale po kilku dniach załapał o co biega, a miał wtedy 5 miesięcy, a jak skończył rok to pił już z kubka- ale to zasługa mojej mamy, bo ona go poiła z kieliszeczka :-D tak dla treningu :-D:-D:-D Zasłonę milczenia położę na naukę samodzielnego jedzenia łyżką, bo kuchnię miałam do remontu :-D

Aniam- Szymek juz starszy i kumaty, ja bym próbowała powoli odstawiać (dawać coraz rzadziej i usuwać z pola widzenia), niektórzy mądrzy ludzie mówią, że można dziecku powiedzieć, że smoczek sobie poszedł do dzieci, które go bardziej potrzebują, albo został np. u babci i tam sobie czeka... Ja bym próbowała co jakiś czas. Podobno nie należy wprowadzać jednocześnie wielu zmian, więc odsmoczkuj zanim odpielu****esz (albo odwrotnie)... I chyba raczej albo zanim, albo trochę po porodzie, żeby dziecku nie było przykro :-D

Kinguunia czym się różnią te 2 pierwsze smoczki TT (z kwiatkami) od tych innych, do których linki podałaś? Czy to tylko kwestia designu? Pytam poważnie bo nic w temacie smoczkowym nie kumam ;-)

Jak planuje karmić piersią, to wystarczy mi jedna butelka na start, czy to za mało?

Powiem tak- nie miałam żadnej (nie miałam też laktatora), ale to chyba zbyt eksteremalne rozwiązanie :-D Smoczków kupię 2 (i tak nie planuje ich dawać przez pierwszy miesiąc), jedna dobra jakościowo butelka powinna wystarczyć (przy karmieniu piersią oczywiście).

U mnie raczej się nie przydadza bo moje dziecie już jakiś ładny czas prawie nie pije z butli jakoś nie wyobrażam sobie tego :-D Mleczko rano tylko wypija z butli a tak ma normalne kubeczki i pije sobie ze słomeczki:tak: mam kolezankę stomatologa która mi wyjaśniło że własnie picie ze słomki nawet nie z niekapka jest najzdrowsze dla dzieci i że jak się szybko nauczy to nie będzie miało sentymentu do butli i tak tez jest . Butla może nie istniec . Wieczorem je kaszkę łyżeczką:tak:
Powiedziała madra mama której dziecko zasypia nadal ze smokiem i nie umiem się tego smoka pozbyć :wściekła/y::wściekła/y: Macie jakies sposoby na niunia ?:-D
aniam u Nas ze smokiem poszło gładko, ale Weronika była starsza od Szymka, bo miala 2 latka. Jakoś specjalnie nie miałam parcia w odstawieniu, bo widzialam,że ona go bardzo potzrebuje tylko do zasypiania, potem i tak wypluwała:-D. Owszem zdarzało się sporadycznie,że w ciagu dnia tez chciala pociumkac, ale to rzadkośc byla. I tak pewnego dnia, po wypiciu mleczka porannego, corcia zażyczyła sobie smoka i jak go pociumkala to zauważylam ,ze troszkę mleczka z buziala, przedostalo sie do środka smoka, chyba byl nadgryziony lekko. Wygladało to nieestetycznie i na dodatek nie można bylo tego umyc. Wtedy stwierdziłam,ze koniec ze smokiem. Wzięłam go i obcięlam w polowie, potem dałam córci i powiedziala,ze chyba go myszki zjadły i że musimy go wyrzucic, no i ze moze to czas aby skonczyc ze smkiem w koncu jest duza itd. Córcia wzięla go, popatrzyła i wyrzucuła do smieci. Przed spaniem tylko pytała gdzie smoczek, wtedy jej przypomnialam ,że go wyrzucila, a ona stwierdzila, "no tak jestem juz duza, a zresztą mam swoje A (tak nazywany jest rożek z którym Weronika spi przytulona). Potem moze jeszcze z dwa razy zapytała, ale bez żadnych histerii.

Ja kupuje 1 butelkę (chce karmic piersia), i dwa uspakajacze.:tak:

Koleżanka kupiła-bo to prezent od niej:)-
TT-
SMOCZEK LATEKSOWY TOMMEE TIPPEE 6-18 m Kwiaty (865951882) - Aukcje internetowe Allegro
(tylko od 0m)
avent- Avent smoczki 0-3 m. sensitive (868786598) - Aukcje internetowe Allegro
ja osobiście chce jeszcze kupić tez TT:
TOMMEE TIPPEE AIR Smoczek Uspokajający 0-3m 2szt (865112536) - Aukcje internetowe Allegro
lub
Uspokajający Smoczek Tommee Tippee Soft 0-3m 2szt (864662068) - Aukcje internetowe Allegro

Jeżeli chodzi o ceny to faktycznie w smyku jest dużo drożej jeżeli chodzi o smoczki, butelki itp więc całą resztę sama planuje kupić na allegro.

Po co ci tyle smoków ? Na poczatek to jeden dziecko może wcale nie chcieć smoka:tak:

Smoka jednego góra dwa i wystarczy :tak: Przecież sklepów po porodzie nie zamykają a smoki są w kazdym markecie czy aptece
Butelka jedna taka 150ml wystarczy w zupełności zawsze można dokupić;-)

aniez - no własnie musze się cholerka za to zabrać niektórzy też ucinają tą gumową częśc smoka i mówią że się popsuł . Szczęscie tylko w tym że on go dostaje tylko do zasypiania i zaraz sam wywala . Więc nie łazi jak niektóre dzieci ze smokiem w buzi pół dnia . :tak: Niedawno widziałam 4 latka ze smoczkiem i w pieluszce .. myślałam że padne:no:

Wronka - dzięki no własnie czytałam o tym obcinaniu gdzieś . A na BB wyczytałam jednąśmieszna historie jak dzidek dziecku przybił smoka do płotu :-D I młody tam latał i ciumkał tego smoka a po dwóch dniach sam się oduczył .. Wkońcu mieszkam na zadupiu więc może płot:-D

Wronka - dzięki no własnie czytałam o tym obcinaniu gdzieś . A na BB wyczytałam jednąśmieszna historie jak dzidek dziecku przybił smoka do płotu :-D I młody tam latał i ciumkał tego smoka a po dwóch dniach sam się oduczył .. Wkońcu mieszkam na zadupiu więc może płot:-D

hehehe, dobre:-D, ale biedny ten wnuczek:tak:, jeszcze latem to poł biedy ale zimą....:szok::-D

:-)ja też zamierzam karmić piersią więc myślałam o zakupie jednej butli TT, ale jak poszperałam po allegro to zastanawiam się czy nie trzeba do tego więcej np. laktator, ew.sterylizator...:no:
i znalazłam fajny zestaw startowy TT :-) tylko niw wiem czy tam nie jest tego czasem za dużo - zobaczcie i powiedzcie czy byłoby dobre:tak: Tommee Tippee ZESTAW STARTOWY 0%BPA megapromocja!
(868723487)

:-)ja też zamierzam karmić piersią więc myślałam o zakupie jednej butli TT, ale jak poszperałam po allegro to zastanawiam się czy nie trzeba do tego więcej np. laktator, ew.sterylizator...:no:
i znalazłam fajny zestaw startowy TT :-) tylko niw wiem czy tam nie jest tego czasem za dużo - zobaczcie i powiedzcie czy byłoby dobre:tak: Tommee Tippee ZESTAW STARTOWY 0%BPA megapromocja!
(868723487)

Linka nie zamieściłaś jeśli będziesz karmiła cycem to sterylizator nie jest Ci do niczego potrzebny :) A jeśli się okaże że jednak butla to zawsze zdązysz to kupić . Ja tez dokupiłam jak mały miał ok miesiaca a tak butelki jak jest potrzeba mozna w garze wygotować .

Ostatnia edycja:

hehehe, dobre:-D, ale biedny ten wnuczek:tak:, jeszcze latem to poł biedy ale zimą....:szok::-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D nie no ubaw po pachy, już to widzę oczami wyobraźni :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Aniam popłakałam się ze śmiechu :-D:-D:-D ale potem pomyślałam sobie, że w desperacji ludzie są zdolni do wszystkiego :-D
4 latek w pieluszcze i ze smoczkiem :no: gratulacje dla rodziców za lenistwo i wygodnictwo.

Sterylizatora nie kupowałam z Kubą i teraz też nie mam w planach. Jak potrzebowałam smoka to go gotowałam, butelki też bym gotowała- moja mam tak robiła i ja jakoś żyję :-D 100 zabija co trzeba :-D:-D:-D

Do góry