reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Zielona a kysz :-D w życiu! :-D a z tym co mi jest potrzebne to najczęściej patelnia albo mały garnek więc wyjmuję i nie czekam ...ale zmywaniem garów to ja się już nie skalam :no: jedyne co myję ręcznie to plastikowe butelki, noże takie fajne (ale ich tylko 6 jest i nigdy nie jest tak że sa wszystkie brudne) no i kieliszki bo mam na wysokiej stopce i mi do zmywarki nie wchodza :zawstydzona/y::confused2: i to wsio. Reszta ląduje w zmywarce...

Elvie nie mam pojęcia...idź do sklepu i oblujaj na żywo :-D czy toto się rusza czy to jakoś zintegrowane jest z płyta...

reklama
isabela - zbiłaś mnie z tropu tym czyszczeniem, więc pytam czego do czyszczenia używasz? Może to kwestia odpowiednich środków?

Elvie wszystkiego mister masyl i inne pochodne cif do kuchni i plyt szklanych, W mi z firmy WURTH zalatwial specyfiki po 40/50 zł i jeszcze gdzies wyczytalam o roztworze wody z soda oczysczona i duuuuuuupaaa....... blada.....

isabela - więc nie kupuję takiego.

M. wynalazł jakąś płytę ardo, gościu na Allegro ma w ogóle wszystko ardo dużo taniej niż w sklepach. Jutro będziemy po sklepach jeździć i szukać, chociaż i tak przez net zamówimy;-)

dzięki za opinie.

monia - a młoda Ci nie przyciska nic w zmywarce, ja obstawiałam ze schowanym wyświetlaczem z uwagi na Lenkę/

Jeśli chodzi o płytę to lepsza czarna czy srebrna? Electrolux ma fajne zestawy, ale ze srebrnymi. Srebrny to by mi nawet do mebli lepiej pasował, ale jak z czyszczeniem?
Nie pamiętam też, czy grill powinien być tylko nad palnikami czy pełny? Coś mi się tam kiedyś o uszy obiło, że z tych co mają tylko nad palnikami to się gary ślizgają. Prawda to?

Zaszaleć cenowo ze sprzętami nie mogę, bo wydaliśmy fortunę na płytki. Miało być do stówki za metr a ponad 2 razy naciągnęłam budżet:zawstydzona/y: Będę musiała długo się M. odwdzięczać za to, że oczy zamknął jak płacił:-D Oby z tego jakieś rodzeństwo dla Maćka i Leny nie powstało:-D Uznałam jednak, że sprzęty sobie szybciej i łatwiej wymienię niż płytki na całym parterze;-)

P.S. Dołączam do fanek Pandory;-)

Ja mam wyświetlacz , bo mam zmywarkę bez zabudowy i dzieciaki w niej nie grzebią . w pralce dla odmiany mam blokadę na dzieci :-D:-D i tu się przydaje , bo pralka jakoś ich ciągnie .

O kuchence się nie wypowiem , bo mam starą amikę :-p:-p

Elvie ja z Boscha jestem bardzo zadowolona,ale sprzet mam mieszany bo tak mi doradzono jak napisala Aniam.
Z Boscha polecam lodowke i pralke, nie pamietam jaki mamy model,ale jestesmy zadowoleni.Nie polecam natomiast zmywarki z Siemensa.

reklama
Elvie ja z Boscha jestem bardzo zadowolona,ale sprzet mam mieszany bo tak mi doradzono jak napisala Aniam.
Z Boscha polecam lodowke i pralke, nie pamietam jaki mamy model,ale jestesmy zadowoleni.Nie polecam natomiast zmywarki z Siemensa.

Kittek oj pamiętam tą Twoją zmywarkę , no i jesteś drugą osobą co ma i jest do d..
Moja elektroluxa wszystko domywa i to na programie do szkła w 40 stopniach . Nawet jak jakieś tłuste gary tam wsadzę :tak: a myję na nim bo jest najbardziej oszczędny jeśli chodzi o prąd i wodę :-D:-D

Do góry