reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Jako ze znalazlam inna milosc .

Iza, a co to za nowa miłość ? ;-)

Elvie, zmywarka wygląda nieźle, w sensie parametry...ja mam taką:

Zmywarka Bosch SMI58M95EU - opis, informacje, dane techniczne produktu

i jestem b. zadowolona...wcześniej używałam whirlpoola i nie byłam do końca happy, pomimo bardzo dobrych funkcji...także marka czasami też jest ważna...

zwróć uwagę na poziom hałasu (jeśli masz kuchnię z salonem połączoną, to czasem warto), ja chciałam wyświetlacz na zewnątrz, by widzieć czas pozostały i co się dzieje (ona mi wyświetla różne rzeczy, hehe), do rego 1/2 wsadu - fajna czasami...za dużo programów nie musi mieć - ja korzystam z dwóch...na ekonomicznym myje 3h, ale można włączyć vario speed i wtedy myje 1.15h...do tego ma szybki program 20 min (jak są goście :-) )

płytę mam indukcyjną whirlpoola, więc na gazowych się nie znam...

lodówkę mam niezabudowaną, lg z kostkarką do lodu i to jest hit, szczególnie w lecie - też polecam...

a piekarnika Ci nie polecę, mam simensa i - choć piecze super - to mnie wkurza, bo go doczyścić nie mogę...następny kupię z funkcją samoczyszczenia, bo już sił do niego nie mam, wrrrrr....

reklama
okapów też nienawidzę...........

tylko jak tu przeżyć w kuchni bez okapu, hę ?

jakiś tam mam, ale bez achów/ochów, używam go rzadko, bo mam dodatkową wentylację elektryczną która w kuchni sprawdza się bossssko...

A ja mam pytanie odnoście sprzętów kuchennych (zmywarka, płyta, piekarnik, okap i lodówka). Co macie i polecacie? Na co poza zużyciem wody, gazu i energii zwracać uwagę? Póki co postawiliśmy na boscha, zależy mi by wszystko było jednej firmy, bo różne znaczki będą mnie zwyczajnie wkurzać - wiem, że to może się wydawać dziwne, ale ja tak mam:zawstydzona/y:

Zmywarkę chyba taką kupimy:
ZMYWARKA DO ZABUDOWY BOSCH SMV 50E90EU- ZABRZE (2498119110) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Elvie mam koleżankę co chciała z jednej firmy . Postawiła na siemensa :no:
Od pralki odpadły drzwiczki zaraz po gwarancji , zmywarka się zrypała jeszcze na gwarancji .

Ja ze sprzętu i opini znajomych i swojej to polecam elektroluxa . Składają go w europie a nie w chinach :-D:-D
Mam zwywarkę i jest świetna :tak: mam znajomych co mają pralki i też super .
Ja pralkę akurat samsunga dla odmiany kupiłam . Dużo mam ich rzeczy i jestem zadowolona .
Ale na pewno bym nie stawiała na jedną firmę , bo kazda w czymś tam się innym specjalizuje .

Co do wyswietlacza od zmywarki to tez zaluje ze nie mam na zewnatrz tak jak pisze monia bo do swojego musze podgladac.

Zgadzam sie z aniam jedna marka nie, bo kazda firma sie w czym innym specjalizuje.

Monia a co to za milosc. Miloscia ta jest lilou choruje na te bransoletki mam juz 3! i chce nastepna :-)

Aniam prawdę gada...jedna firma, to poza znaczkami nic więcej...

wzdłuż i wszerz to przemyślałam, bo też chciałam jeden znaczek, a teraz się cieszę, że się nie zdecydowałam...

Aniam a w lilou nie pracuje zadna :-p bo W mi glowe ukreci ale kocham te sznureczki a pandora tez super, ale musi mi jedna milosc wystarczyc narazie :-p :-)

dzięki za opinie.

monia - a młoda Ci nie przyciska nic w zmywarce, ja obstawiałam ze schowanym wyświetlaczem z uwagi na Lenkę/

Jeśli chodzi o płytę to lepsza czarna czy srebrna? Electrolux ma fajne zestawy, ale ze srebrnymi. Srebrny to by mi nawet do mebli lepiej pasował, ale jak z czyszczeniem?
Nie pamiętam też, czy grill powinien być tylko nad palnikami czy pełny? Coś mi się tam kiedyś o uszy obiło, że z tych co mają tylko nad palnikami to się gary ślizgają. Prawda to?

Zaszaleć cenowo ze sprzętami nie mogę, bo wydaliśmy fortunę na płytki. Miało być do stówki za metr a ponad 2 razy naciągnęłam budżet:zawstydzona/y: Będę musiała długo się M. odwdzięczać za to, że oczy zamknął jak płacił:-D Oby z tego jakieś rodzeństwo dla Maćka i Leny nie powstało:-D Uznałam jednak, że sprzęty sobie szybciej i łatwiej wymienię niż płytki na całym parterze;-)

P.S. Dołączam do fanek Pandory;-)

reklama
Do góry