reklama
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Elvie ja też chciałam jedną markę a mam kilka. I tak płytę mam z elektroluxa srebrną gazową i jestem zadowolona mam taki psik do czyszczenia zabrudzeń i mleczko. Czyści świetnie.
Mam podobną do tej http://www.electrolux.pl/Products/Gotowanie/Płyty_do_zabudowy/Płyty_gazowe/EGG6041NOX
Z kolei teściowa ma piec z płytą szklaną elektryczną czarną i też nie ma problemu z doczyszczeniem go. Firma? Nie wiem. Jak nie zapomne to sprawdzę ;-)
Piekarnik: mam z whirpoola. Poza tym że mi uszczelka strzeliła i wkurza mnie czyszczenie szyby to jest dobrze. Programowanie jest fajne bo wrzucam wcześniej coś do piekarnika (np. mięso w rękawie do pieczenia) nastawiam sobie temperaturę, sposób grania, czas jaki ma mi to mięso piec, i godzinę rozpoczęcia i moge sobie iść na dwór a jak przyjdę do mięso już mam gotowe Świetne zwłaszcza latem jak chcę po południu wyjść z dziećmi na dwór a muszę obiad robić ;-)
Lodówka i zmywarka INDESID
Lodówka super nie mam żadnych zastrzeżeń do działania. Jedyny minus na drzwiczkach z zamrażalnika pojawia mi sie jakby rdza no ale to na razie jedyny minus.
Zmywarka tu wiele bym zmieniła lub dodała ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda. Brakuje mi możliwości 1/2 załadunku. Do tego mam 5 programów (korzystam z 2 a najczęściej z jednego) no i nie mam wyświetlacza. Przyciski mam normalnie na drzwiczkach i dzieciarnia (nawet M.) mi tam nie grzebią.
Jeszcze mam mikrofalówkę z siemensa ;-) nie powiem przydaje się np. do rozmrażania mięsa jak zapomnę go wcześniej wyjąć czy podgrzania herbaty jak mi zdązy wystygnąć zanim się do niej dobiorę ;-)
okapu nie mam ...jeszcze od 6 lat sie zabieram za kupienie go ale albo nie ma takiego jaki mi się zmieści albo mi się nie podobają ;-) i w ten sposób mam dziurę zabezpieczoną kratka wentylacyjną...może w końcu kupie okap kiedyś...
Mam podobną do tej http://www.electrolux.pl/Products/Gotowanie/Płyty_do_zabudowy/Płyty_gazowe/EGG6041NOX
Z kolei teściowa ma piec z płytą szklaną elektryczną czarną i też nie ma problemu z doczyszczeniem go. Firma? Nie wiem. Jak nie zapomne to sprawdzę ;-)
Piekarnik: mam z whirpoola. Poza tym że mi uszczelka strzeliła i wkurza mnie czyszczenie szyby to jest dobrze. Programowanie jest fajne bo wrzucam wcześniej coś do piekarnika (np. mięso w rękawie do pieczenia) nastawiam sobie temperaturę, sposób grania, czas jaki ma mi to mięso piec, i godzinę rozpoczęcia i moge sobie iść na dwór a jak przyjdę do mięso już mam gotowe Świetne zwłaszcza latem jak chcę po południu wyjść z dziećmi na dwór a muszę obiad robić ;-)
Lodówka i zmywarka INDESID
Lodówka super nie mam żadnych zastrzeżeń do działania. Jedyny minus na drzwiczkach z zamrażalnika pojawia mi sie jakby rdza no ale to na razie jedyny minus.
Zmywarka tu wiele bym zmieniła lub dodała ale darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda. Brakuje mi możliwości 1/2 załadunku. Do tego mam 5 programów (korzystam z 2 a najczęściej z jednego) no i nie mam wyświetlacza. Przyciski mam normalnie na drzwiczkach i dzieciarnia (nawet M.) mi tam nie grzebią.
Jeszcze mam mikrofalówkę z siemensa ;-) nie powiem przydaje się np. do rozmrażania mięsa jak zapomnę go wcześniej wyjąć czy podgrzania herbaty jak mi zdązy wystygnąć zanim się do niej dobiorę ;-)
okapu nie mam ...jeszcze od 6 lat sie zabieram za kupienie go ale albo nie ma takiego jaki mi się zmieści albo mi się nie podobają ;-) i w ten sposób mam dziurę zabezpieczoną kratka wentylacyjną...może w końcu kupie okap kiedyś...
monia - a młoda Ci nie przyciska nic w zmywarce, ja obstawiałam ze schowanym wyświetlaczem z uwagi na Lenkę/
;-)
nie naciska, bo tam jest blokada...ale ja jej mało używam, jak są drzwiczki nie domknięte to się nie włączy, a H nie domknie sama... jak poprzyciska, to można wyłączyć zmywarkę, także nie ma halo...
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Elvie ja mam identyczną jak Monia zmywarkę i jestem bardzo zadowolona. Dzieciaki nauczone, że nie wolno naciskać i nawet się słuchają. Bosch uważam, że jest super, poprzednią naszą zmywarkę teraz ma moja mam i już 8 lat bez awarii działa. Pralkę też mamy 8 lat i też wsi ok, odpukać. Jedyny minus to nie jest najtańszy.
Mam sprzęty różnych marek, bo jaikoś wizualnie mi się różne podoobały.
Mam sprzęty różnych marek, bo jaikoś wizualnie mi się różne podoobały.
ja mam sprzęt TEKI - płyta, piekarnik. Polecam - piekarnik sam sie czyści
jestem fanką PANDORY
Ja też mam TEKĘ:-), piekarnik, mikrofalówka, zmywarka, zlewozmywak, płyta gazowa, okap. Osobiście jestem bardzo zadowlolona, więc polecam:-).
Co do zmywarki zgadzam się z Monią ,że najlepsza ta z panelem na wierzchu, bo można kontrolować wszystko, sama brałam własnie to po uwage przy wyborze. Borysek czasami pomaga mi włączac ale nic wiecej nie grzebie , więc nie ma problemu:-)
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
hehehehe to ja jakas dziwna jestem chyba, bo mi lata czy zmywarka ma wyswietlacz, czy nie. zmywarka ma zmywac i jak skonczy ma mi dac o tym znac. ja tam wcale nie widze powodu dla ktorego trzeba maszyne kontrolowac.
AgnieszkaSz-r
Mama VI 2007 i IV 2010
Zielona wierz mi że też tak mówiłam...i szybko zmieniłam zdanie bo teraz jak coś potrzebuje co siedzi akurat w zmywarce to nie wiem jak długo jeszcze musze czekać... i najczęściej otwiream po prostu drzwiczki wyjmuje co mi jest na juz potrzebne i zamykam drzwiczki...zmywarka wznawia mycie a ja domywam sobie to co wyjęłam w ręku ;-)
ale czasami rzeczywiście się to przydaje żeby móc zaplanować pewne czynności ;-)
ale czasami rzeczywiście się to przydaje żeby móc zaplanować pewne czynności ;-)
A ja to już w ogóle jestem dziwna, bo chyba nie będziemy mieć zmywarki. Ostatnio byliśmy u szwagra na weekend, co włożyłam do zmywarki to zaraz się okazało, że akurat to jest mi potrzebne w gotowaniu, a przecież jeszcze zmywarka cała nie zapełniona i kto by czekał aż to pozmywa. Szybciej rozprawię się ręcznie niż mam czekać. Na pewno na imprezę zmywarka by się przydała, ale ile jest tych imprez. Jeśli nawet kupiłabym zmywarkę to taką, żeby miała szybki program i pół wsadu.
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Zielona wierz mi że też tak mówiłam...i szybko zmieniłam zdanie bo teraz jak coś potrzebuje co siedzi akurat w zmywarce to nie wiem jak długo jeszcze musze czekać... i najczęściej otwiream po prostu drzwiczki wyjmuje co mi jest na juz potrzebne i zamykam drzwiczki...zmywarka wznawia mycie a ja domywam sobie to co wyjęłam w ręku ;-)
hmmm, a nie prosciej jest wrzucic do zmywarki rzeczy typu kubki, sztucce, szklanki i talerze, a to co ewentualnie moze byc przydatne w dalszej pracy umyc recznie?
reklama
Dziękuję!
Sprawdzę tą tekę jeszcze Chociaż nazwami się nie podoba
A czy z tych rusztów spadają i ślizgają się garnki?
Chodzi mi o te, co są tylko nad palnikami, np. Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Indukcję miałam wypasioną u teściowej i to nie jest fajne, wolę gazową, bo z woka często korzystam, cebulkę do rosołu nad gazem opalam i w ogóle lepiej mi gazowe jedzenie smakuje;-)
Sprawdzę tą tekę jeszcze Chociaż nazwami się nie podoba
A czy z tych rusztów spadają i ślizgają się garnki?
Chodzi mi o te, co są tylko nad palnikami, np. Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Indukcję miałam wypasioną u teściowej i to nie jest fajne, wolę gazową, bo z woka często korzystam, cebulkę do rosołu nad gazem opalam i w ogóle lepiej mi gazowe jedzenie smakuje;-)
Podziel się: