reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Kurde, te szczepionki to spory wydatek.... :sorry2:

Mozna je troszkę rozłożyć ja robiłam od razu bo mały chodził na basen i po centrach handlowych jeździłam autobusami itp. ale można zrobić rota ( to trzeba od razu jak się chce na to szczepić ) i samą 6w1 a z pneumokokami się wstrzymac do 7 miesiaca życia . wtedy Ci na poczatek 500zł odpada. mniej wiecej bo co przychodnia i apteka inne ceny trzba szukac taniej szczepionek

ale naprodukowalyscie tutaj:tak: widze sie duzo dzieje i zakupy pelna para, ja tez uwazam ze lepiej juz teraz sobie pogromadzic powoli wszystko co potrzebne dzidzi niz potem latac jak wariat, a juz mam duzo, teraz powoli bierzemy sie za remont pokoiku:-)

ja tez to mam, jest super

a co do poscieli to ja wogole nie kupuje, moze jak Alija bedzie miala pol roku to zapytam moja dok czy juz kupowac, bo jak na poczatek to tylko spiworek - juz mam kupiony ten jako pierwszy:
**ŚPIWOREK BABY MAXCHEN 56/62 ALVI 3 częściowy (859261529) - Aukcje internetowe Allegro

U mnie się śpiworek nie sprawdził bo młody wył i nie chciał w nim spać ale co dziecko to inaczej

reklama
Wczoraj weszłam na temat o poronieniach i chyba nie powinnam była tego robić teraz jak kupuje coś maleństwu to się martwie tylko czy juz powinnam czy nie za wcześnie..A wy co o tym myślicie?Wiem że nie powinnam tak myśleć bo jak narazie ciąża książkowo przebiega ale ta myśl gdzieś siedzi i wraca cały czas:-(

U mnie się śpiworek nie sprawdził bo młody wył i nie chciał w nim spać ale co dziecko to inaczej[/QUOTE]
Aniam - bo chłopcy częściej są marudni i nie lubią być ciasno oplatani:-D:-D:-D śpiworki bardziej dziewczyńskie są chyba ;-)

Wczoraj weszłam na temat o poronieniach i chyba nie powinnam była tego robić teraz jak kupuje coś maleństwu to się martwie tylko czy juz powinnam czy nie za wcześnie..A wy co o tym myślicie?Wiem że nie powinnam tak myśleć bo jak narazie ciąża książkowo przebiega ale ta myśl gdzieś siedzi i wraca cały czas:-(

Nie wiem czy Cie to pocieszy ale takie dzieci jak my mamy w brzuchach to już się ratuje:tak: 80% przezywa ;-) I nie ma się co nakręcać . :tak: Bo to nikomu nie słuzy

Aniam - bo chłopcy częściej są marudni i nie lubią być ciasno oplatani:-D:-D:-D śpiworki bardziej dziewczyńskie są chyba ;-)[/QUOTE]

Chłopcy nie są marudni zyczę Ci takiego dziecka jakim był Szymek .. jadła spał , jadł spał nie płakał wogóle:-D

Ta baza fajna rzecz jakbym miała miec większy fotelik maxi cosi to bym pomyślała ale ja mam isofix już w aucie więc przebiduje z małym na pasach normalnych a potem młodsze przejdzie do Szymkowego fotelika - Szymka przeniosłam jak miał 7 miesięcy - mam taki
fotelik BABY DESIGN ESPIRO OPTIMA +WKŁADKI+KURIER (858900410) - Aukcje internetowe Allegro
a dla Szymka mam zamiar kupić już recaro własnie z isofix ten nie wiem czy ma ale to tak link dla pokazania
RECARO YOUNG SPORT 9-36 kg 5xGRATIS KOLORY 2010! (861170572) - Aukcje internetowe Allegro

pokazałam fotelik Szanownemu( on jest uderzony w głowę ---tak napisze ,żeby było ładniej:cool2:) ten Baby Espiro , który ty masz ---a on zachwycony i już planuję ,że trzeba bedzie kupic taki --ja do niego ,że chbya na jesień --ale to go nie przeraża w przeglądaniu teraz fotelików dla dzieci powyżej 9 kilo :cool2:

jutro wielki dzień jedziemy po wózek :-D:-D:-D oczywiście do momentu w którym nie będzie juz stal w domu nadal nie możemy być niczego pewni

ale wtedy 3- najważniejsze rzeczy juz będą zgromadzone , łóżeczko, fotelik i wózek , najważniejsze a przy okazji najdroższe

co do wyliczeń ile konszuje utrzymanie takiego szkraba , to po przeliczeniach w babskim gronie wychodzi ,że 150 euro to miesięczny koszt utrzymania dziecka ---chyba ,ze zacznie chorować wtedy wydatki szybują w górę

Aniam - bo chłopcy częściej są marudni i nie lubią być ciasno oplatani:-D:-D:-D śpiworki bardziej dziewczyńskie są chyba ;-)

Chłopcy nie są marudni zyczę Ci takiego dziecka jakim był Szymek .. jadła spał , jadł spał nie płakał wogóle:-D[/QUOTE]

Ja na to liczę:tak::tak:. Moja córcia raczej do "łatwych" nie należala, więc mam nadzieje,że synek mi zrekompensuje...heheheh

W temacie zakupow_ byliśmy z mrożonkiem w sylwestra ogladc wózki (przynajmniej ludzi nie było:-D) i tak jak miałam już 3 typy: x-lander, musty lub casualplay, tak po odwiedzeniu sklepu moje typy poległy. Sprzedwaca pokazała mi wózek firmy delti (ten sam producent co x-lander) i chyba się na niego zdecyduje. posiada wszystko czego mi potrzeba czyli:
- jest lekki (mieszkam na 4 pietrze)
- spacerowka rozkłada się na płasko
- ma możliwośc ustawienia zarówno przodem jak i tylem do kierunku jazdy
no i reszta potrzebnych rzeczy też jest:tak:
Cena też niezła bo z fotelikiem jakies 1700zl Niewiem tylko jak w praktyce bo malo opinii na jego temat gdyż to nowośc, aniam może Twoje koleżanki wiedzą coś na jego temat???
tutaj linkWózek dziecięcy EMU � Spacerowe Wózki Dziecięce | Leżaczki dla dzieci i niemowląt Delti Na żywo wygląda lepeij niż na zdjęciach:tak::-D

No właśnie, co do dzieciowych zakupów, kupujecie śpiworek??
Ja mam na oku takie cudo na allegro Śpiworek niemowlęcy "Seventh Heaven" (873921753) - Aukcje internetowe Allegro i w smyku widziałam ładne ale nie jestem pewna czy się sprawdzi.
Kołderkę też mam, bo poduszki to nie potrzebuje chyba niemowlę?

I jeszcze jedno pytanie, kupujecie też większe ubranka czy tylko 56-62?? Ja jeszcze żadnych nie kupowałam, mam kilka malutkich po dzieciach z rodziny i zastanawiam się czy troszkę większych kupić??

pokazałam fotelik Szanownemu( on jest uderzony w głowę ---tak napisze ,żeby było ładniej:cool2:) ten Baby Espiro , który ty masz ---a on zachwycony i już planuję ,że trzeba bedzie kupic taki --ja do niego ,że chbya na jesień --ale to go nie przeraża w przeglądaniu teraz fotelików dla dzieci powyżej 9 kilo :cool2:

Jak macie np. dwa auta to powiedz szanownemu że już może go nabyć , fotelik jest od 0 i ma specjalna wkładke spłycającą , do tego po rozłożeniu jest w pozycji tego małego nosidła . Ja Szymka woziłam w nim od jakiegoś 6 miesiąca wazył wtedy ok 8kg. :tak: Ja z tego fotelika jestem bardzo zadowolona .
Tu masz SZymka po kupieniu fotelika - przymiarka w domku . Ja nie chciałam tego do 18 kg bo sa dla niego za małe , na szerokość jest mu ciasno a mierzyłam go do kilku i zaraz bym musiała znowu wymieniac fotelik.
p1000781j.jpg

reklama
No właśnie, co do dzieciowych zakupów, kupujecie śpiworek??
Ja mam na oku takie cudo na allegro Śpiworek niemowlęcy "Seventh Heaven" (873921753) - Aukcje internetowe Allegro i w smyku widziałam ładne ale nie jestem pewna czy się sprawdzi.
Kołderkę też mam, bo poduszki to nie potrzebuje chyba niemowlę?

I jeszcze jedno pytanie, kupujecie też większe ubranka czy tylko 56-62?? Ja jeszcze żadnych nie kupowałam, mam kilka malutkich po dzieciach z rodziny i zastanawiam się czy troszkę większych kupić??

Ja kupowałam i większe teraz tez ostatnio kupiłam kilka na 6 miesięcy . A na 68 to napewno bym kupiła bo 56 i 62 to rozmiary na krótko dopiero w 68 i 74 dziecko chodzi dłużej tak było u mnie.. No chyba że naprawdę maluszka byś urodziła.
Poduszki napewno nie potrzebuje conajmniej do roczku

Do góry