reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

ja też się powoli zbieram do poprzeglądania tego co po Jerzu mam- muszę kiedyś naznosić tych pudeł i popakować sobie te rzeczy jakoś rozsądnie rozmiarami, ale jakoś tak nie mam weny na razie...

U mnie to samo. Jutro P przytarga mi pudła z piwnicy, zrobię przegląd ciuszków po Oli i zorientuję się co nam potrzeba

reklama
i tak już do końca życia, jak bedziesz pomagać córce wybierać suknie ślubną to myślisz inaczej będzie??:-):-):-)

ja też się powoli zbieram do poprzeglądania tego co po Jerzu mam- muszę kiedyś naznosić tych pudeł i popakować sobie te rzeczy jakoś rozsądnie rozmiarami, ale jakoś tak nie mam weny na razie...

moja córcia to zawsze przy mamuni bedzie, nie narodził sie jeszcze godzien mej panny:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Mysle ze warto wkleic trzy listy,albo z tych trzech zrobic jedna i wtedy kazda z nas bedzie miala tzw sciage i kupywac to czego bedzie jej brakowalo
Ja nadal zwlekam z kompletowaniem bo moja znajoma stracila dziecko w 26tc a wszystko juz mialo gotowe:szok:

Ostatnia edycja:
Ja tez jeszcze prawie nic nie mam poza kilkoma ciuszkami w przeroznych rozmiarach.

Rozgladamy sie za wozkiem, ktory pewnie Ukochany ze Stanow bedzie musial przywiezc, bo tam sa kilka razy tansze. Pewnie przywiezie tez jakis laktator i sterylizator. Mamy na oku lozeczko, takie ktore zamienia sie w prawdziwe duze lozko. No i czas kompletowac inne rzeczy... A poza tym przede mna ciagle remontowanie...

A ja znowu z pytaniem do ekspertek wózkowo-fotelikowych (Aniam przesyłam Ci promienny uśmiech ;-))

Mój mąż zdecydował, że kupujemy małej fotelik Recaro z bazą, do której będzie też można wpiąć fotelik 13+. Generalnie się nie wtrącam, bo twierdzi, że na crash testach te foteliki mają świetne wyniki, a porównywalne z nimi jakościowo Maxi Cosi mają dużo droższą bazę dwufunkcyjną. Podzielacie jego zdanie? Używała któraś Recaro? Rozumiem że bezpieczeństwo małej jest najważniejsze, ale nie chce żebyśmy wydali kupę kasy na markę (2 foteliki plus baza wyjdzie nam jakieś 1500 pln). Strona z fotelikiem Recaro | Foteliki i Fotele | Recaro - foteliki dla dzieci, sportowe, wyczynowe, tuning - Fotelik Young Profi Plus

Co do wózka - miał być poczciwy polski X-Lander, a małżonek upiera się teraz przy Teutonii ..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: MISTRAL głęboko-spacerowy Pytaj o RABAT dostawa w Polsce 0zł
bo on ma przekładaną rączkę, ewentualnie w grę wchodzi też Mutsy ..:: BOBO WÓZKI DZIECIĘCE ::.. ► Bebecar Peg Perego Maxi Cosi: SLIDER głęboko-spacerowy przekładana rączka

No i teraz pytanie do mam: czy rzeczywiście warto wydawać 2500 pln i więcej na wózek z opcją przekłądanej rączki? Czy dziecku rzeczywiście jest lepiej w takim "dwukierunkowym" wózku?

Forget - mi tez kolezanka podpowiadala, ze koniecznie przekladana raczka. A mnie sie wydaje, ze moze i to fajne, ale czy "niezbedne"? 3 dzieciakow mojej siostry wywozilam w wozkach bez takiej raczki i jakos mi tego nie brakowalo. Pozatym w Teutonii, ktora pokazalas kola mi sie nie podobaja, nie sa skretne, a ja juz sie nastawilam, ze MUSZA byc skretne (choc wozki siostry tez nie byly skretne, ale jak w sklepie przetestowalam xlandera - tak docenilam te zmiane). Moim zdaniem, dla przekladanej raczki nie warto dokladac. Wybieram xlandera.

aaa, wpadlam normalnie w wir zakupow. Dzis zamowilam 2 koszule do porodu i 2 do karmienia. Myslicie, ze 2 do porodu wystarcza???

reklama
z ta przekladana raczka to podobno róznie... brat mojego K. mial wozek z przekladana raczka i przy przekladaniu wózek tracił stabilnosc... w naszym wózku nie mamy tej funkcji, jak chcemy cos przelozyc to cała gondole lub spacerowke - mechanizm jest na tyle fajny i prosty, ze dam sobie z tym rade bez problemu..

jednak ja ekspertem nie jestem:-)

Katik - az 2 koszule do porodu?? to w trakcie sie bedziesz przebierała:-)? hehe czy to tak na caly pobyt w szpitalu??

Do góry