reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Już ustawiłam pajacyka jako "często odwiedzane" i codziennie będę klikać.

Miałam się dziś wypuścić na jakieś większe zakupy ale w Warszawie taka pogoda, że się nosa wychylać nie chce. Obleciałam tylko kilka okolicznych szmateksów i kupiłam Zosi parę ciuszków na 6-9 miesięcy za niecałą dyszkę.
W środę P ma wolne to może razem połazimy po jakiejś galerii - lubię z nim kupować dzidziusiowe ciuszki , bo on ma talent do wypatrywania super rzeczy.

Sospettosa ja też dopiero zaczynam szykowanie wyprawki. Do kwietnia jeszcze masa czasu, ze wszystkim na pewno zdążymy:tak:

reklama
ja mam tylko- az wózek z reszta sie strasznie gargule:-) wiec nie jestesmy same w tych trudach zakupowych:-)

a najbardziej mnie przeraza ze pojde do sklepu i kupie jakie rzeczy ładne, ale totalnie nie praktyczne... wiec poki co dupa w domu i internet weruje co by mnie maz nie wydziedziczył:-D

Właśnie rozmawiałam z P, chciałam zaplanować kupowanie wyprawki, a on wielce zaskoczony, że co ja chcę już kupować, jeszcze tyle czasu, no ale skoro aż tak jestem napalona na te zakupy to możemy jechać. A pewnie, że jestem napalona i nie zamierzam dłużej czekać. Oj te chłopy, najchętniej po Wielkanocy by ruszył na zakupy.

hehe to tak jak u mnie:-)

K by po urodzeniu dzidzi poszedł cos kupic, a do domu przewiózł Ole w jakiejs swojej koszulce:-):-)

chłpou to sie wydaje, ze np jedzenie w lodówce to tam od zawsze lezy i ze zakupy do tego wcale potrzebne nie sa i majtki same sie czyszcza i wchodza do komody poukładane w kosteczke:-D

hehe to tak jak u mnie:-)

K by po urodzeniu dzidzi poszedł cos kupic, a do domu przewiózł Ole w jakiejs swojej koszulce:-):-)

chłpou to sie wydaje, ze np jedzenie w lodówce to tam od zawsze lezy i ze zakupy do tego wcale potrzebne nie sa i majtki same sie czyszcza i wchodza do komody poukładane w kosteczke:-D

Popieram w 100%.
Ja z moim lubym mm ten sam problem- on mi ostatino wyskoczył że wózek kupimy jak się Antek urodzi :wściekła/y:Ten chłop chyba z konia spadl- a on sobie mysli że co, zę ja będę dziecko w wózku z biedronki woziła zanim on zdecyduje się kupić wózek dziecięcy? Albo że będziemy jeździć za wózkiem jak mi mały będzie na cycku wisiał?? Pogięło..:confused:a jak już rozglądam się za czymś w sklepie- to tylko słyszę po co Ci to. Op********** go ostatnio bo zamiast w necie szukać ze mną wyprawki dla malca to on non stop trzepie to OTO-MOTO!To mu ostatnio powiedziałam - po co Ci to i tak nie kupimy nowgo auta.
Nie chce narzekać on jest kochany i cudowniasty, ale coś czuje że kupowanie wyprawki dla małego zostanie tylko na mojej głowie:confused:

Popieram w 100%.
Ja z moim lubym mm ten sam problem- on mi ostatino wyskoczył że wózek kupimy jak się Antek urodzi :wściekła/y:Ten chłop chyba z konia spadl- a on sobie mysli że co, zę ja będę dziecko w wózku z biedronki woziła zanim on zdecyduje się kupić wózek dziecięcy? Albo że będziemy jeździć za wózkiem jak mi mały będzie na cycku wisiał?? Pogięło..:confused:a jak już rozglądam się za czymś w sklepie- to tylko słyszę po co Ci to. Op********** go ostatnio bo zamiast w necie szukać ze mną wyprawki dla malca to on non stop trzepie to OTO-MOTO!To mu ostatnio powiedziałam - po co Ci to i tak nie kupimy nowgo auta.
Nie chce narzekać on jest kochany i cudowniasty, ale coś czuje że kupowanie wyprawki dla małego zostanie tylko na mojej głowie:confused:

hehe wózek z biedronki hehehe :-):-):-)

dobrze, ze my juz mamy wozek w domu, bo mam tesco pod domem:szok:

no ale wyprawka tez na mojej głowie... i wertuje net, ale w oczach mi sie przewraca, bo nie mam pojecia co ja mam kupic. wiem juz ze, tzn tak sobie postanowilam, kupie po 3 komplety od galotów do pciochów w rozmiarach 56 i 62... i z jednej strony wszytko mi sie podoba w necie, a jak mam juz kup teraz wcisnac, to jakos tak tandeta zalatuje.... ech...no i tak to juz jest... dzisiaj jak K. podsyłałam linki to powiedział, ze upierdliwa jestem, na co ja mu ze ide z babami z orum pogadac, bo one sie chociaz znaja:-D

dziewczyny...a moze zrobimy jakas liste co jest nam potrzebne dla naszych maluszków??? jestem w 30 tc i dopiero teraz zaczynyam wogole myslec o wozeczku itp.....ciuszkow troche mam od znajomych ale nie wiem co jeszcze bedzie potrzebne jakies butelki kocyk czy cos........wiec zachecam do pisania:)
pozdrawiam wszystkie mamusie:happy2:

dziewczyny...a moze zrobimy jakas liste co jest nam potrzebne dla naszych maluszków??? jestem w 30 tc i dopiero teraz zaczynyam wogole myslec o wozeczku itp.....ciuszkow troche mam od znajomych ale nie wiem co jeszcze bedzie potrzebne jakies butelki kocyk czy cos........wiec zachecam do pisania:)

najbardziej mnie przeraza to, ze mam juz 3 listy wyprawkowe - tutaj tez sie rozpisywałysmy, ale ja i tak nie jestem pewna czy to co jest na tych kilku kartkach wymienione to strzał w 10...

ech...

same rozterki:-D

U mnie od początku Mój się złościł, że przesadzam, że już mam zaplanowane co chcę i że tak od początku szaleję, śmiał się że pierwszego dnia jak się dowiedziałam o ciąży to już szkołę dla bąbla miałam wybraną:-D:-D:-D Faktycznie ciuszki szybko skompletowałam ale pomogła mi w tym moja mamusia która też ma takiego fioła na tym punkcie jak ja:-D Ale z czasem Mój dał się przekonać, że tak będzie nam łatwiej bo rozłożylimy sobie wydatki(które nie ukrywajmy nie są małe) i nie odczuwa się tego aż tak bardzo. Ja spisałm sobie wszystko na kartce co jeszcze potrzebujemy i jakoś o tym już ja decyduję bez niego dał mi wolną rękę, wybrał wózek i łóżeczko i mu tyle wystarczy:-D A jak chce kupić jakieś ubranko i pytam się czy ładne to i tak mu sie nie podoba bo jest różowe a nie niebieskie:-D:-D:-D Przynajmniej mamy "wesoło";-)

reklama

Jak ptrzewertujesz ten wątek to już kilka takich list tu było :tak:
Nawet dziewczyny pisały a potem inne przeprawiały po swojemu uzasadniając czemu to by kupiły a nie tamto . Tak więc miłego czytania .
Ja już prawie wszystko mam oprócz dupsów aptecznych , materaca do łóżeczka , kazruzelki .

Do góry