reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

ladne łózeczko:-) bardzo nawet ładne:-)

ja jednak kupuje takie zwykle proste i bez szuflady. poszaleje sobie pozniej jak bede babla z naszej sypialnii wyprowadzala:-)

a ze sie nie znam, to tylko moge powiedziec czy mi sie wizualnie podoba:-D

reklama
Co do szuflady to nie jestem do niej przekonana.. w końcu i tak wszystkie potrzebne rzeczy wylądują w naszej komodzie :-) ale tak jakoś wizualnie bardziej mi się podoba :) no i czy wystarczą wyjmowane szczebelki czy lepszy jest opuszczany bok?? A pościel dla szkrabów jest przesłodka.. nie mogę się napatrzeć.. same cudowności, że o rożkach-becikach nie wspomnę. Preferujecie usztywniane czy normalne?:-) kurcze zaczynam przytruwać :-D

Ja mam łóżeczko Glucka- Adasia konkretnie- też z szufladą, w której trzymałam pieluszki i która swego czasu była ulubioną 'zabawką' mojego dziecka :-D łóżeczko przetrwało Kubę (spał w nim 2 lata i 3 miesiące) i teraz czeka na Bartusia. Nic się z nim nie stało. Drewno solidne, klej nie wysechł. Moim zdaniem ok.

Fajna ta lista i bardzo przydatna jako sciagawka;-)
Wykluczylabym z niej poduszke i pokrowce na przewijak,oraz koszule do porodu ( w szpitalu dostaniemy,wiec po co wydawac kolejna kase w sklepie,skoro te sklepowe i tak sie pewnie pobrudza)

Fajna lista a jeszcze fajniej mi się zrobiło jak zobaczyłam, że sama podobną bardzo sporządziłam i tym sie poczułam doceniona że może jednak nie będę taka złą mamą;-)-bo jak pewnie większość z nas mam czasem takie myśli że sobie nie poradzę, a tu proszę :-) Jedynie ubranek mam więcej ale wynika to z tego że nie potrafię sie opamiętać na zakupach.

Mam takie pytanko co sądzicie o:
FISHER PRICE huśtawka KOŁYSKA gniazdko OWIECZKA (867461954) - Aukcje internetowe Allegro
bo zachorowałam na punkcie tej kołyski tylko cena też nie niska więc cały czas się zastanawiam.... ehhh

Zrobilam porzadek w szafie w pokoiku dziecka. Cala szafa jest dla przeznaczona dla corci, do tego potrzebuje kupic komodke.
Ogarnelam tez i posegregowalam ciuszki jakie juz zakupilam. Rachube co mam stracilam juz dawno. No i teraz przekonalam sie , ze moje dziecie ma nienormalna matke... Jesssu, ile ja nakupilam!!!!

Z samego rozmiaru newborn mam:
9 body dlugi rekaw
13 body krotki rekaw
7 spiochow
22 koszukli (!!!)
14 par spodenek ze stopkami
16 sweterkow

do tego moja cora na pierwsze pol roku juz ma:
9 par jeansow, 7 sukienek, 23 par butow i 19 czapek.

Ide sie pochlastac
:errr::errr::errr::errr::errr::errr::errr::errr:

kinguunia mam tako easy rider, jedno co mogę powiedzieć- jest pancerny, żadne wertepy nie straszne, tyle zakupów co się w nim zmiesci to jakaś masakra, nie raz się zastanawiałam czy nie przesadziłam, ale wszystko przetrwał:-) tyle że ciężki, ale jak młody miał koło roku kupiłam spacerówkę i jestem super zadowolona, a nadmar kasy lepiej wydać na coś innego

No my mamy ten komfort, że mieszkam w domu więc noszeniem na któreś piętro nie muszę się martwić i mpk też nie podróżuję więc na wagę za bardzo nie zwracałam uwagi. A my wybraliśmy dokładnie taki:(nie potrafię wstawić zdjęcia iwęc daje linka)
TAKO JUMPER FX czarna perłowa rama+5 gratisów @ (847632135) - Aukcje internetowe Allegro
kolor: 6-czarno-biały
moz-screenshot.jpg

Zrobilam porzadek w szafie w pokoiku dziecka. Cala szafa jest dla przeznaczona dla corci, do tego potrzebuje kupic komodke.
Ogarnelam tez i posegregowalam ciuszki jakie juz zakupilam. Rachube co mam stracilam juz dawno. No i teraz przekonalam sie , ze moje dziecie ma nienormalna matke... Jesssu, ile ja nakupilam!!!!

9 body dlugi rekaw
13 body krotki rekaw
7 spiochow
22 koszukli (!!!)
16 sweterkow

Ide sie pochlastac

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Najbardziej mnie ubawiła 23 pary butów!!!! :-)
Rozumiem, że Twoja maleńka zaczynie chodzić od pierwszego dnia :-D:-D:-D nie ma innej opcji!!! :-) Jesteś boska!!!:-)

A tak w ogóle to lista świetna! :-) skopiowałam i zamierzam wypełnić punkt po punkcie :-D

reklama

9 body dlugi rekaw
13 body krotki rekaw
7 spiochow
22 koszukli (!!!)
16 sweterkow

Ide sie pochlastac

To widzę że podobnie jak u mnie, samych bodziaków w rozm50-62 mam nie przesadzając ok 50szt, a do tego mam tylko 6par półśpiochów :-D:-D:-D a sukieneczek dzinsowych rozm56 mam 5 i nie wiem po co jak to mega niewygodne musi być ale były takie piękne:-D:-D:-D nie mam już gdzie tego upychać, komoda Weroniki już pełna a tu jeszcze tyle czasu:-D

Do góry