reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki u lekarza

Tajchi kilka razy na dzien, i tak po 5 minut, bo mala szybko sie nudzi, ale noszenie na samolota jest super, i mala wtedy podnosi glowke wysoko
A moze daj malemu troszke wody przegotowanej na kupke???
Looleelay oby maly nie plakal bardzo przy szczepieniu
My idziemy we wtorek, az sie boje co to bedzie

reklama
madzik na samoloci to Kacperek tez lubi,ale tak poleżec to czasem tylko chce
looleelay no niech mąż służy pomocna dłonią ja tez niecierpie tych szczepień i trzymania na siłe maluszka
czarna anutka no tak się prężył ten mój szkrab i wyprężył coś wczoraj wieczorem:tak:
a dzis poprawił ale tak że musiałam okno otworzyć bo podjeżdzało troszke :-D

CzarnaAnutka, Clue, co za badania Waszym Pociechom robiłyście, że z żyły krew pobierano? Bo my dzisiaj pojechaliśmy zbadać morfologię z rozmazem i Piotrusiowi krew pobierano z paluszka. Nawet nie zauważył, że coś się stało. Pytam, bo trochę byłam zdziwiona.
Jedziemy dziś wieczorem z R znów na konsultację. Sprawdzimy wyniki krwi i moczu Piotrusia oraz popytam o to odchylanie się do tyłu. No i jak nosimy Młodego w pionie, to lekko przekrzywia główkę na bok. Nie wiem, czy nie będzie potrzebna jakaś rehabilitacja.
Dam znać wieczorem co i jak.

Hanus mój mały jak jest w pionie to odchyla się do tyłu albo przekręca główkę w jedną stronę , pytałam pediatry , powiedziala że wszystko jest jak najbardziej prawidłowo i śmiała sie ze mnie że panikuje jakby było to moje pierwsze dziecko w wieku 43 lat ;-) przypomniała że przy Julce inaczej podchodziłam do wszystkiego . I ma rację :tak: ALe lepiej 100 razy zapytac niz się martwić !

Hanuś - u nas było zlecenie na morfologię 12 parametrów, rozmaz, i CPR.Niestety trzeba było pobrać z żyły i nie wiem dlaczego. Jak pytałam czy nie może być z palca to powiedziały mi siostry że musi być z żyły i całkiem sporo tej krwi pobrały. Takie dwie probóweczki. Dzisiaj już odebrałam wyniki i wszystko jest OK :-) Pani doktor stwierdziła, że to jego grymaszenie i płacz przy jedzeniu to efekt charakterku, skoku rozwojowego a też byc może są to gazy które troszkę mu przeszkadzają. Myślę, że w trakcie rozwoju wszystko się unormuje :-)

CzarnaAnutka, Piotruś też grymasi przy jedzeniu. Czasem się mocno wierci, czasem popłakuje, potem się uspokaja. I tak robi od dawna. Czasem jest lepiej, czasem gorzej i do tej pory nie wiem o co chodzi. Dzisiaj zmieniłam mu w butelce smoczek i jakby było inaczej. Może tamte były za małe. No i te bąki to swoją drogą. Czasem jak się napręży to aż czerwony się robi...

hej, mysmy wlasnie wrocili od lekarza, szczepienie, mierzenie, wazenie.
Szczepienie przebieglo super- dzielny chlopiec tylko pisnal- 2x bo w 2 nozki kluli, a potem juz sie usmiechal. Pediatra orzekl, ze mlody sie stara z ta glowka i trzymaniem jej, takze kazal sie nie martwic- ale jak tutaj jest z tymi lekarzami to wiadomo- straszni ignoranci. Wiem nie ten temat, ale moj klocuch wazy juz 6.8kg i mierzy 64 cm, a obwod glowki to 42cm, czyli chyba jest proporcjonalny.:-)

No i po wizycie u lekarza. Wyniki krwi dobre, choć hemogolobina tak na pograniczu. Musimy zrobić jeszcze posiew moczu, bo wysokie ph wykazuje a to może być objaw jakiegoś zapalenia, choć badanie ogólne wychodzi dobre. Trzeba sprawdzić aczkolwiek to nie musi być nic złego.
Co do przekrzywiania główki, to jest lekki przykurcz i dostaliśmy nr tel. do masażystki rehabilitantki. Może też dlatego odgina główkę do tyłu, no i w prawo.
I pytałam o te trzęsące rączki - dostaliśmy receptę na wapno. Zobaczymy jak będzie.
A poza tym to Młody zdrów i duży jak powiedziała pani doktor. :)

reklama
Dziewczynki wymieniłam smski z Asterią niestety z malutkim nie jest najlepiej:-( Cały jej czas pochłaniają wizyty u specjalistów. Trzymajmy kciuki za nich.

Do góry