reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszki u lekarza

P.S. Samanta, asymetria objawia się nie tylko skręcaniem główki. Musisz położyć Synka na pleckach i popatrzeć czy całego ciałka nie skręca w jedną stronę. Piotruś właśnie skręca się jak rogalik w prawo.
Wiem:-) u nas jest rogalik, albo litera C ale w lewą stronę

reklama
Asteria dobrze zę ćwiczycie w domku, napewno Wam niełatwo ale jestem pewna że wysiłki się odpłacą i mięśnie się zrechabilitują:tak:
Dziewczyny sporo tych naszych maluszków ma problemy jak widzę... ale tak jak mówi Hanuś nic na własną rękę i z tego co czytałam im wcześniej się zaczyna ćwiczyć tym szybciej problem ustępuję więc mamuśki już niedługo będzie dobrze:tak:

Mieliśmy dzisiaj drugą i ostatnią wizytę w poradni preleksacyjnej. Usg bioderek ok , nie pieluchowac oczywiście nosic szeroko . Przy okazji poprosiłam żeby lekarza zeby zobaczył czy maly prawidlowo układa sie leżąc na brzuszku a ten oczywiście zamiast podnosic głowę to piącha w dziób i tyle. Aż się pielęgniarka zasmiała , a lekarz podniósl go zobaczyl czy sztywno trzyma głowe w pionie i powiedział że takiego leniuszka dawno nie widział :tak:. Ale wszystko jest ok i mam się nie przejmowac , poprostu taki typ że nie chce sie wysilać jak nie ma nic ciekawego przed nosem ;-)nosic na samolot i ukladac na brzuszku na kolanach skoro nie lubi leżec na kocyku:tak:

DZiewczyny pisałam kiedyś o synku mojej koleżanki ktory dosyć długo musiał byc rehabilitowany . Szybciej zaczął siadac , raczkowac chodzic , a teraz nawet nikt by nie poznał ze cos bylo nie tak. Głowa do góry wszystko bedzie dobrze

Dziewczyny mój malutki też odchylał główkę w prawo. Zaczęłąm go przekręcać. Na początku było trudno bo się odwracał. Ale teraz kiedy można zainteresować go zabawką prbolemu raczej nie ma. Przekręca sięw obie strony. jak leżał na brzuszku też często robił rogalik w prawo. Teraz zauważyłam że raz jest rogalik w prawo , raz w lewo a ostatnio leży prosto. A też nie raz myślałam czy nie powinien chodzić na rehabilitację. Ale skoro lekarz nie widział w dziecku wad, to postanowiąłm tylko uwaznie go obserwowac. Tez uważam że nie wolno na siłę szukać problemu bo mozna go wmówić sobie i innym. Lekarz to też tylko człowiek.

A na usg bioderek też planuję póść drugi raz.
Asteria życzę ci dużo siły i oczywiście zdrówka dla Wojtusia. Na pewno rechabilotacja pomoże.:tak:

Odnośnie leżenia w foteliku to jestem conajmniej zdziwiona. Też bym obstawiała że to bardziej szkodzi. No ale w końcu ja żadnym fachowcem nie jestem.

clue widocznie sie zle wyraziłam:baffled: kładziesz malucha na swoich udach brzuszkiem , tak zeby nozki luzno zwisały po jednej stronie a noge na której ma raczki unosisz lekko do góry. Po 10 minutach zmiana strony . Moj mały bardzo lubi tak lezec chociaz teznie koniecznie podnosi głowe :wściekła/y:

Witam
My już po wizycie Mały waży 6 kg :-)niezły byczek z niego ;-). Lekarz pochwali go dzisiaj i od razu lepiej nam rodzicom :-):-)

Dziewczyny dobre wieści!! Bylismy u pani neurolog :-) zrobiła Wojtaszkowi EEG nie ma zmian:D ale zalecila dla pewnosci jeszcze raz USG główki i konsultacje okulistyczna!
Szczepienia mamy wstrzymane na okres 3 miesiecy. Cytomegalia nie jest tak grozna bo jak by byla to by jeszcze byly problemy z plytkami krwi - ale niema :-D
Pani neurolog zastanawiała sie czy poprzedni p. dr byl konpetentny bo ona nie widzi u niego niskiego napiecia miesniowego tylko asymetrie jak juz:-)
oczywiscie mam zalecona rehabilitacje i cwiczenie w domu... ale powiem wam ze jak juz sie mu pomoze podniesc to trzyma jakies 5 sec. wiec jest coraz lepiej:)

Jestem taka szczesliwa dziekuje wam dziewczyny za wsparcie;)

aaaa... jezeli ktoras bedzie szukala dobrego neurologa w okolicy Katowic to polecam p. dr LIS przyjmuje na ul. Łabędziej cale badanie trwalo 2,5 godziny bo caly czas obserwowala malego jak sie zachowuje... poprostu obledna kobieta ale nie powiem jest tez droga 120 zl wizyta + 80 EEG ale WARTO!

reklama
Do góry