reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki u lekarza

Powiedzcie mi jeszcze powinnam mieć w 12 tygodniu drugie szczepienie,ale przychodna ma być zamknieta:szok: i wyznaczyli mnie na 14 tydzień, nie ma to znaczenia???

reklama
filifinka pogratulować spryciarza, widocznie Twój maluch rozwija się fizycznie ekspresowo, silny fizycznie, tylko się cieszyć, bo moja w niedzielę skończył 3 miesiące i jeszcze się nie obraca, a jak czytałaś wogóle jest z nią problem, bo straszny leń, ale cóż, jak kładliśmy na brzuszek, to był krzyk i zamiast ja przycisnąć z ćwiczeniami, to na raczki i teraz są tego efekty, ale ćwiczymy i juz widać postępy na szczęście i mam nadzieję, że juz nie długo też będzie wywijać fikołki:-)
Tajchi jak masz wątpliwości zadzwoń do swojego pediatry, albo położnej, wiem tylko,że od kolejnego szczepienia musi minać 6 tygodni, nie krócej.

gabi co do brzuszka to jeden pediatra kazal mi cwiczyc i probowac a inny pediatra powiedzial ze jak przyjdzie czas to sam bedzie chcial i wymuszal by go klasc.

A moja mala nawet byla dzis zadowolona z lezenia na brzuszku, i glowke podnosila juz wysoko jak miala 7 tygodni, wtedy bylismy na pierwszym szczepieniu i lekarka sie dziwila ze tak glowke trzyma, i od dawna juz sie sama przekreca z brzuszka na plecki, a jak ja sie trzyma prosto na rekach to praktycznie sama trzyma glowke, tak sie zastanawiam czy to nie za szybko...

Powiedzcie mi jeszcze powinnam mieć w 12 tygodniu drugie szczepienie,ale przychodna ma być zamknieta:szok: i wyznaczyli mnie na 14 tydzień, nie ma to znaczenia???
myślę że nie będzie większego problemu bo maluchy często są później szczepione:tak: np jak się przeziębią; z tego co wiem to nie wolno szczepić przed uplywem wyznaczonego terminu:blink:

a my dzisiaj zaliczyliśmy pobieranie krwi.... matko jak płakał :( Nie umiały mu znaleźć żyły i kłute miał dwie rączki w końcu się udało.... coś nam mały ostatnio słabo przybrał na wadze no i marudzi przy jedzeniu, podkurcza nóżki (ale to nie kolka) i okropnie płacze... nie mamy pojęcia co się dzieje stąd skierowanie na badania bo to może jakaś infekcja układu moczowego albo anemia. A ja sobie myślę, że to może skok rozwojowy???

CzarnaAnutka mój ma anemię fizjologiczną i jak na razie dobrze przybiera na wadze. Chociaż ostatnio wydaje mi się, że troszkę wyszczuplał ale to może dlatego, że rośnie wzdłuż i bardzo szybko z ubranek wyrasta.
Wiem co to pobranie krwi maluszka, mnie pogonił mój M od maluszka. I dobrze bo prawie tam im padłam jak zobaczyłam jak mu po wyjęciu igły sika krew z żyły :baffled:
Dziewczyny nie róbcie badania krwi tak dla świętego spokoju. Jest to straszne dla maluszka i dla Was.

pozdrawiam
Clue

niki dzięki wielkie,mam nadzieje,że będzie ok
clue ja tez bym padła jakbym cos takiego zobaczyła:szok:
czarna anutka współczuje bardzo,ja tez nie wiem co to może być:no:, a kupki robi?
madzik to fajnie że córa zadowolona, u mnie to jest różnie z tym leżeniem, jak często małą kładziesz i jak długo?
gabi zadzwonie i dopytam jako inkognito do mojej przychodni:-p

A mój Kacperek od 6 dni nie robi kupki na poczatku nie bałam sie bo miał miekki brzuszek ale wczoraj w 5 dni juz sie zaczął prężyć w nocy to samo, bączki puszcza więc chyba nie jest tak żle,ale dla mnie to i tak długo:eek:

Załączniki

• STA71846.jpg
    STA71846.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 56
Tajchi - robi kupke średnio co 3 dni... miękką, ale w sumie w dzień poprzedzający kupkę to się już zaczyna prężyć.... jest na debridacie więc bączki puszcza okropne... zobaczymy jakie będą wyniki jutro idziemy do kontroli to po powrocie opowiem Wam co i jak

reklama
A my dzis na 2 szczepienie i przeglad u pediatry, dobrze, ze moj maz bedzie to moze on potrzyma Joachimka przy szczepieniu. Myslalam przy pierwszym, ze taka twarda matka jestem, ze co tam szczepienie, musi byc to bedzie, ale jak ukluli 2 razy malego to lzy mi pociekly..No i pediatra go zobaczy to sie dowiemy jak postepy z jego glowka, mam nadzieje, ze nie orzeknie znowu, ze jest problem.

Do góry