reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki u lekarza

No właśnie co to znaczy że nieprawidłowo podnosi głowę??? :confused: Jak pediatra to sprawdza? Mój pediatra nie widział jak mały podnosi główkę:baffled:.
Gabi nie stresuj się tak tylko śpij. :tak:
Clue na pewno będzie dobrze.

A my jesteśmy po szczepionkach. Mój skarbek nie ma żadnych oznak niezadowolenia. Teraz leży i gaworzy:happy:.

reklama
No my tez bylismy dzisiaj na szczepienich. Troche jestesmy opoznieni bo maly mial katarek i kaszel i te szczepienia co powinien dostac w w ieku 2 miesiecy dostal dzisiaj jak ma prawie 3. Troszke tylko plakal przy samym ukluciu, potem go przytulilam, troszke sie jeszcze poskarzyl i szybciutko sie uspokoil. Zasnal w drodze do domu i spal ponad 3 godziny, dalam mu cyca przez sen i dalej spal. Teraz sie rozbudzil bo slysze ze kupsko idzie.

clue ciesze sie wszystko ok, cwiczenia napewno pomoga.

Dzisiaj byliśmy z rana na badaniu słuchu. No i nie odbyło się bo mały się rozbudził jak baba mu smarowała a raczej tarła główkę mazidłem by kable doczepic. No i zrobił się cały czerwony i się darł :-(
Weszłam sama do gabinetu i z marszu usłyszałam jakim to ja jestem rodzicem, że dziecko śpiące przyprowadziłam a nie rozbudzone. A wierzcie mi robiłam co mogłam by mały nie spał w samochodzie przed badaniem. Ona mi pokazała jak się rozbudza dziecko - sprawiając mu ból :crazy: Byłam tak zaskoczona, że teraz żałuję że ją nie strzeliłam w tą zakazaną twarz :crazy: A jak mój M przyszedł z szatni bo ubrania musiał zanieśc to kobieta od razu anioł :baffled: Nie chciał mi wierzyc, że taka zołza, dopiero jak wychodziliśmy z małym po godzinnym, nieudanym usypianiu opierdzieliłam ją trochę :crazy: ale nadal sądzę, że za mało. No więc kolejne badanie słuchu mamy 23 kwietnia, masakra.
Mały dzisiaj też bardzo marudny, dopiero usnął po kąpieli - chyba mu się udzieliło moje zdenerwowanie.
Dziewczyny na badania i do lekarzy chodźcie z facetami - inaczej Was traktują.
pozdrawiam
Clue

aga111 mój pediatra mówił, że podnosi główkę prawidłowo, ale byłam u innego prywatnego z abonamentu i nie podobało jej się napięcie w szyjce i odesłała nas do neurologa. Jak się okazało - Mateuszek ślicznie podnosi główkę ale jak na swój wiek za dobrze i z brzuszka go aż przekręca na bok a później na plecki i jest asymetryczny ;/
No i teraz nie bardzo wierzę już mojej rejonowej pediatrze. Jeszcze muszę wyniki krwi skonsultowac z innym.

pozdrawiam
Clue

Dziewczyny z tym podnoszeniem główki, to u nas jest tak, że małej trzeba pomagać łapki trzymać przy sobie, b jej się rozchodzą na boki, a główka obraca się wtedy na jedna stronę i ca le ciałko się przekręca też na jedna stronę, że kręgosłup nie jest w linii prostej tylko tworzy taki łuk. Nie jest to nic groźnego, tylko, że dziecko może później zacząć raczkować i chodzić.
Dzisiaj pierwsze ćwiczenia u rehabilitanta, zobaczymy jak ćwiczyć i będziemy w domku z nią ćwiczyć, bo ten nasz mały szkrab, to też leniuszek i jak ja kładziemy na brzuszku, to chwilka i zaraz krzyk:szok:
clue tu właśnie chodzi o to napięcie w szyjce, które rehabilitant będzie rozluźniał, ale napiszę wszystko po ćwiczeniach.

Gabi to napisz jak możesz jak na ćwiczeniach jest.
Z tego co piszecie wydaje mi się że mój ma to samo. Też główka odchyla mu się w jedną stronę :baffled:. Kurde zaczyna wkurzć mnie ta pediatra. Już sama nie wiem czy iść do kogoś innego. Bo ona ma bardzo dobrą opinię i do tego trochę znajoma rodziny M:baffled:. A następną wizytę mamy dopiero za 7 tyg. bo pomiędzy ostatnimi szczepieniami była taka przerwa, więc teraz też mi taką zrobili:baffled:.
No i mój mały jest tylko na piersi więc o rozszerzenie diety spytam dopiero jak będzie miał prawie 5 miesięcy:confused:??. Wogóle to coraz częściej mam wątpliwości ćzy dobrze robię że go nie dokarmiam. Nawet nie mam recepty żeby w razie czego wykupić mu mleko. Chyba wcześniej się tam wybiorę.

Clue nie złe przejścia miałaś.

Hmmmm... Mój Piotruś też tak czasem robi, rączki się rozchodzą. A ostatnio nawet podniósł nóżkę i zrobił fikołka na bok... Hmmmmm... Ale główkę to kręci raz w jedną, raz w drugą, zależy co ciekawego jest w zasięgu wzroku. A na początku to musieliśmy mu ciągle te rączki podkładać, bo mu się rozłaziły na boki. Teraz już jest dużo lepiej. Pediatra nic nie powiedziała, ale też za dlugo Go na brzuchu nie trzymała, bo darł się w niebogłosy. Z nerwów oczywiście...

aga111 mi pediatra zabronił dokarmiac a ja i tak jej powiedzialam, że jak dziecko będzie głodne to i tak i tak dam mieszanki.
Na zwykłe mieszanki nie potrzeba recepty. Pierwszej nocy jak ze szpitala wróciłam i zobaczyłam, że mam problem z piersiami wysłałam mojego M do apteki i kupił Enfamil. Podobno jeden z lepszych.
teraz od czasu do czasu podaje mu 30 lub 60 więcej nie chce wypijac, najwidoczniej wystarcza mój pokarm.
pozdrawiam
Clue

Clue ja recepty chyba potrzebuję bo mój ma alergię. Piszę chyba bo nawet nie próbowałam mu kupić jeszcze mleka. A to że pediatra zabronił dokarmiać to chyba trochę dziwne. No dobra skoro śpi i wygląda na zdrowego to zakładam ze sie najada.
Dzisiaj jak nie spał kładłam go na brzuszek. Kręgosłup był raczej prosty ale główka bardziej na prawy bok. Raz trzyma ją lepiej a raz gorzej. ale to chyba normalne. W końcu nie zawsze musi mieć tyle samo siły. No i długo tak nie lubi leżeć bo zaczyna beczeć.

reklama
Do góry