reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki u lekarza

Aga wystarczy iść do apteki i poprosić o preparat wapniowy:tak: nam farmaceutka zaleciła sensilab z vitD i magnezem:happy: piję dwa razy dziennie:tak:
My też lecimy z vit K i D oraz z cebionem pediatra mówiła że napewno do 3 miesiąca a później zobaczymy- zależy od tego czy junior będzie na cycu dalej;-)

reklama
u nas była lekarka mnie niestety nie było ale powiedziała ze z bioderkami jest ok. i nic nie mówiła o usg.
Chciałam sprawdzić czy jest ok kładąc go na brzuszku ale on ma takie chude nóżki że wyraźnych fałdek nie ma i nie wiem czy sama mam sie umówić na usg czy moze poczekam do wizyty i zapytam sie lekarki

Aga wystarczy iść do apteki i poprosić o preparat wapniowy:tak: nam farmaceutka zaleciła sensilab z vitD i magnezem:happy: piję dwa razy dziennie:tak:
My też lecimy z vit K i D oraz z cebionem pediatra mówiła że napewno do 3 miesiąca a później zobaczymy- zależy od tego czy junior będzie na cycu dalej;-)

Dzięki Niki. Tylko ze ja biorę cały czas witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących. I zastanawiam się czy to nie będzie za dużo? Z drugiej strony do tej pory piłam mnostwo mleka, a teraz nic. Rozumiem, że Ty poza tym co napisałąś innych witamin nie bierzesz?

A dziecku podaję K i D.

Buzi@k ja też nie umiem sprawdzić bioderek po fałdkach, bo nie trzyma nóżek równo. Ale usg wyszło bardzo dobrze.

Aga ja też biorę elewit ale lekarka mówiła że wapń trzeba uzupwłniać skoro go nie dostarczam z nabiałem ;-)

Jutro mam pierwszą wizytę u lekarza. Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze ciekawa jestem czy ładnie przybrał. :confused:
Małego na buzi wysypał wygląda to jak kaszka trochę się boję czy nie będę musiała odstawić nabiału ale może to uczulenie na krem bambino którym go smaruje jak idziemy na dwór.

No i po wizycie ale niestety nie jest najlepiej :-(
Moje maleństwo bardzo mało przybrało od wagi urodzinowej tylko 30g a od wagi z jaką wyszliśmy w 8 dobie 160g. :-(
Musimy zrobić badanie krwi i moczu i za tydzień kolejne ważenie jak dalej będzie tak mało to chyba będzie trzeba dokarmiać zastanawia mnie tylko to że chyba jak by był głodny to nie spał by tyle dzisiaj w nocy budził się średnio co 3godz.
Co do wysypki to nie alergia :happy: przynajmniej na razie na to nie wskazuje.
Usg nie muszę robić bioderka ładnie odwodzi i ma równe fałdki. :happy:

A moja Niunia ostatnio cos brzusio ma twardy.. Kupilismy Infacol wczoraj i na szczescie pomaga :-)

Jutro idziemy na wizyte kontrola do przychodni. Ciekawe ile juz Julcia wazy :-) A na USG bioderek idziemy 29 grudnia :-)

Julcia tez ma wysypke na buzce.. :-( Ja cos zjadlam nie tak ?

reklama
Na buzi, czole, policzkach taka kaszka i pojedynczy pryszczyki.
Pytałam się czy to może być od mleka to lekarka powiedziała że na tym etapie nie można tego stwierdzić.
Jeżeli była by to alergia to łuszczyła by się skóra na brwiach pod pachami i byłyby wymioty, bóle brzuszka. Póki co mogę spokojnie jeść nabiał.
Mi się wydaje że może to od kremu jakim go smaruje jak idziemy na dwór.

A jak wygląda to u was:confused:

Do góry