reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Monika, znam ta dyskusję, tez tam zabrałam głos kiedyś...niby takie dbające o dzieci te laski, ale juz o inne rzeczy nie dbają..szkoda gadać. Ja przebiłam małej uszka jak miała roczek i Nati tez zmierzam to zrobić po nowym roku. Uważam, że to decyzja rodziców, niektórzy zostawiają wybór dzieciom starszym , inni nie...ale co tam sie denerwować, spokojnie. Ja się nauczyłam już, że jak ktos mnie atakuje za moje zdanie, to opuszczam temat i nie zaglądam, po co się denerwować furiatami Monika...
Oj fajne Jolu te klocki...
Dotinka, moja Alicja to kojarzy groby z bawieniem się woskiem.....ja tez tak miałam jak byłam mała...

reklama
Dopiero teraz mogle usiasc, troche przy kompie, troche mam talent ogladam:-)
Maly apetycik zalapal, tylko wrzeszczy jak glupi przy 'raczkowaniu' do tylu, bo zabawki uciekaja zamiast sie przyblizac:wściekła/y: Pamietam, ze tez to przerabialyscie!
Dorotka, wspolczuje tych zebow. Musze sie przyznac, ze przez ponad 30 lat nie wiedzialam co to jest bol zeba, az zaszlam w ciaze i poznalam co to prawdziwy bol!:wściekła/y: Masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ale w Polsce wszystko naprawilam i mam nadzieje, ze to sie juz nigdy nie powtorzy!
Jola, juz niedlugo bedziesz mogla kucyki wiazac Olence!:-)
Ania, mamy takie same klocki i Filip uwielbia sie nimi bawic!:-D
Nowa Moniko, ciezko cie krytykowac za kolczyki, bo to poprostu twoja decyzja dotyczaca twojego dziecka, a ty chyba wiesz najlepiej. Moge powiedziec tylko tyle, ze gdybym miala corcie to pewnie bym z tym poczekala, z roznych wzgledow.
Co do nocniczkow, to tez pewnie zakupie, tylko ciagle czekam, az maly zacznie siedziec samodzielnie. Kolezanka musiala wyslac dziadkow do babci i dopiero ona zadzialala - 3 latka skonczone. Chce tylko powiedziec, ze w Stanach widzialam 5-latki z pampersem, tak bylo wygodniej i rodzicom i opiekunce wiec po co sie wysilac?
Mialam nie jesc kolacji, ale jestem taka glodna, ze chyba cos przekasze!:eek:

W końcu się obrobiłam w kuchni. Wszystko gotowe na jutro. Teraz wpadłam tu na chwilkę i idę się wykąpkać :-) Mały relaksik w wannie ... Książka przygotowana i mogę siedzieć w piance ;-)
A co do kolczyków to zgadzam się z Anią . Też chcę na roczek Tośce przebić uszka . A ja osobiście staram się omijać konfliktowe towarzystwo. Szkoda nerwów.
A co do grobów to moi rodzice opowiadali ,że mając trzy lata koszmarnie uraziłam babcie właśnie 1 listopada. Mój dziadek , którego uwielbiałam a on mnie,
zmarł w połowie października , natomiast babcia to była / też już zresztą nie żyje/ specyficzna osoba / nie lubiła dzieci/ . Więc wszyscy zbierają się na cmentarz a ja szukam łopatki i grabek i ryczę , bo nie chcą mi dać . W końcu tatko pyta , na co mi one dziś idziemy tylko zapalić znicze i zanieść kwiatki dziadziusiowi. Hmm a mała Dorotka na to , że chce łopatkę bo odkopię dziadka a babcie zakopie :szok: Raban był ostry . Babcia się tak obraziła zwłaszcza na moją mamę/wiadomo synowa/ , że trzy miesiące nie przychodziła.
Ale napisałam chaotycznie :zawstydzona/y:
Aniu a te klocki wyglądają super . Klocki sensoryczne to szału u nas nie robią . Na razie się wstrzymuję z zakupami zabawek.

Dorotki obie dobre te historie "przy grobach":-D:tak: Uśmiałam się aż mąż dziwnie się popatrzył:confused:
Aniu klocuszki super pochwal się co to za sklep :-) My też dzisiaj w sklepie zakupiliśmy fotelik i pierwsza jazda testowa za nami i mój ulubiony sprzedawca (coś w stylu tego Pana chyba z Tesco:-D? Justyś) Zrobił mi super cenę za fotelik bo 550zł o 300zł taniej niż w necie:szok::-) Czyli jednak wychodzi że w necie nie najtaniej a klocuszki dużo taniej nabyłaś?
Dotinka tez mamy taki niekapek tylko niebieski, jest super lepszy niż Avent A co do wstawania to Jasiek też wstaje 6-7 rano z wskazaniem na 6:szok:
Dorotka coś się obijasz proszę na maila o foteczki Tosi
Co do kolczyków to uważam że każdy robi jak uważa, ja osobiście jestem przeciwna kolczykowaniu, Ewcia ma 6 lat i nie ma kolczyków, bo jak była mała wyszłam z założeniem że poczekam na jej decyzję, a teraz Ewa nie chce kolczyków. Ja sama pamiętam że miałam uszy przebijane w 2 klasie
Zmykam jeszcze trochę poprasuję i lulu

Haj Wam kochane..
Ja Haniu mam takiego 'zakochanego pana" od zmiany opon. Jak jest sezon i jadę a on bez kolejki i po promocji wymienia mi opony na miejscu (wcale się nie proszę, ale widzę te jego maslane oczy...:-D:-D), jak widac kazda zmora ma swego adoratora i mnie ot tez dotyczy...;-)
A co do sklepu to jest BabyMaxx, ul. Obrońców Westerplatte, naprzeciwko PLAZY w Rudzie Śląskiej....no właśnie Ty nie masz tak daleko :) Baby-MaXX sklep internetowy online artykuly dzieciece lozeczka kojce wozki dzieciece krzeselka Byłam tez w tym w Sosonowcu, ale tamten jest duzo mniejszy i nie taki fajny...
Dotinka, my mamy niekapka z Tommee ale młoda go nie lubi. Dokupiłam z Lovi ustnik miękki i rączkę - z niego idzie małej zdecydowanie lepiej (tzn. cała podłoga zawsze mokra..hehe)
Dorka - akcja z zakopaniem babci jest pierwszorazowa, tez się uśmiałam do łez...
Jagoda, jeszcze parę dni i młody ruszy do przodu, a wierz mi, że to znacznie gorsze dla mamy...:sorry::sorry::sorry:

Oj, młoda wspina się po moich nogach..ciągle to robi, jak piesek...juz się wycwaniła.
A u mnie w nocy mała miała gorączkę - dałam paracetamol w pupę, o 5 rano się obudziła z wrzaskiem - robiła kupkę i się męczyła. Jak zrobiła, znowu zasnęła i wstałyśmy o 9.05!!!!!Nie wiem, co to była ta gorączka, bo młoda rano wstała jak skowronek i wcięła miskę kaszki..:confused::confused::confused:

Myszor78 dziekuje za wsparcie...Wiesz jak czytam opinie o tych kolczykach to mi sie smiać chce....ciekawi mnie ile z tych super MAM tak naprawde dba o swoje dziecko.jedna pisze ze niemowlak to za male dziecko dziecko by mu przebijac uszy i powinno byc starsze a za chwile pisze ze majac tm 14 lat kolezanka jej zerwała kolczyka i ja bolało:)))to mogła nie przebijać wogóle...to sie kupy nie trzyma pozatym maluchy sie nie ganiają i napewno nikt mojej córce nie ściagnie czapki i nie zerwie kolczyka:)))

a tak przy okazji to śliczna była dzisiaj pogoda i byłyśmy z Majeczką na cmentarzu tylko ona taka dzisiaj marudna...idą jej te ząbki chyba wszystkie na raz:)i taka nie wyspana.....nie chce mi usypiać sama płacze i sie wierci....czasem muszę dużo cierpliwośći wykasać z siebie

witajcie kochane:-):-):-)
wczoraj mialam chwilke-wysmarowalam taaaaaaaakkkiegooooo posta i uciekl:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i mi sie odechcialo:-:)-(
tak w skrocie:
kolczyki-indywidualna sprawa-ja mialam w wieku 6 lat przebite uszy-Julce jak narazie nie zamierzam :-)
kubek niekapek mam z aventu-i tak nie chce pic z niego:-(
Dotinko-super,ze EMItak pieknie wcina:-):-)czekam na fotki Twoich kochanych dzieciaczkow:-):-):-)
bol zeba-wrrrr:no::no::no:straszna sprawa
a na marginesie,to u stomatologa nie bylam juz pol roku:szok::szok::szok:
i u szperacza,tzn.gina tez prawie pol roku:szok:czas sie wybrac..........
z moich kuchennych okien widze niebawem otwarty sklep DLA DZIECI:-):-):-):-)juz na dniach otwarcie:-D:-D
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE MOCNO:-):-)

reklama
Do góry