reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

my juz od godziny nie spimy:(((co za pogoda,pada i pada...moja julcia piszczy fikajac na macie:)wczoraj do spania zalozylam juz jej body rozm.74!niedlugo chyba zmienie w sypialni kolyske na lozeczko,bo tak sie tam kreci,zarzuca nogi,niby duzo miejsca,ale ona coraz bardziej ruchliwa:)milego dnia:))

reklama
hej mamusie....
ja tez juz nie spalam od 5.45 - bube obudziła grubsza sprawa kupka- koloru pomaranczowego po wczorajszej zupce:) no i od razu dostal butle bo cyci juz puste:( no i pospane :) życze miłego dnia mimo ze brzydka pogoda:)

hej mamuski....
a ja wczoraj dałam mlodej gruszkę Williamsa (ponoć rozluźnia stolce) ale ją na maxa obsypało na buziolu...poza tym daje jej laktulozę i kupsko juz jest jak należy.

pozbyłam sie najmniejszych i najslodszych ciuszków...az mi się łezka zakręciła, takie slodziutkie...ech..

dziś mamy szczepienia 6w1 i rotawirusek - drugie....trzeba z kasy wyskoczyć niestety..

a pogoda do d....y :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. a w weekend przyjeżdza moja 5-letnia chrzesnica, mieszka na wsi, rodzice ubodzy, to chiałam jej atrakcje zapewnić - ZOO, wesołe miasteczko itd...a tu taka pogoda, szlag by to trafił, może się jeszcze wypogodzi..:confused:

O jakiej brzydkiej pogodzie mówicie?? Fakt, u mnie w nocy padało, ale teraz już świeci słonki i są 24stopnie:happy2:
MARZA, moje smerfetki 74 noszą juz od kilku tygodni. Czasem się mieszczą w 68 zalezy jai ciuszek... Szybko rosną te nasz dzidzie i pewnie zaraz odstawisz kołyskę:sorry:
MIKUSIA, też miałyśmy już poważniejszą sprawę w pieluszkach. Tyle że dzieci spały do 7, przewinęłam, nakarmiłam i teraz śpią dalej:happy2: A niech śpią!!! Bo mi się juz nie chcę nimi bawić... chyba zadzwonię po teściową niech się zajmie wnusiami.
ANIA, już jutro ma być piękna pogoda, a na weekend ma być ciepło i bez opadów:) Wycieczka do zoo i do wesołego ciasteczka się napewno uda:tak:

Ciekawe co u naszej Dorotki?? Pewnie zadowolona z wyjazdu... Ciekawe jaką miała pogodę (bo z tym to najtrudniej u nas)?

Ja dzisiaj muszę zroić wielkie pranie i wielkie prasowanie. I naszych szmat i dzieci. Jutro czeka nas wielkie pakowanie a w sobotę wielka wycieczka... Już nie mogę się doczekać:cool2: Plaża dzika plaża, jeziorko dookoła:blink: Teściowa z dziećmi, a ja z mężem na piwku z książką w ręce.. :-)
Idę po tarę i pędzę do rzeki robić pranie:happy2:

No, nie wiem, czy Dorotka będzie zadowolona, że to mówie, ale ma wyjazd zwalony, bo Nikuś jej sie rozłożył i lata z nim po lekarzach...a juz dlaczego, to pewnie sama opowie, jak wróci...

Oho, młoda sie zbudziła, jemy zupkę, pakujemy sie w folię , bo mi sie nie chce auta wyjmować ( mam 10 minut do lekarza) i zmykamy na szczepionka, ciekawa jestem do granic mozliwości, ile młoda wazy...a ciuszki nosi rozmiar 6-9 mesięcy...

No o piękny miała urlop... Oby Nikuś był zdrowy!!! Mam nadzieję, że to nic poważnego;-)

Od 3 dni moje smerfetki przed wielkim spanie robią wielki raban i wrzeszczą w niebogłosy!:wściekła/y: Wczoraj się darły od 14 do 16 i zasnęły - a mi łeb pękał! I nic nie pomagało! Dzisiaj znowu powtórka z rozrywki... ale trwało to tylko 20 minut:szok: I śpią:happy2:
A ja dalej z tą tarą w rzece siedzę...

a my od rana po chalupach:)bylysmy u prababci,potem na spacerku:)pogoda zwariowana...no ciekawa jestem ile wazy Natalcia??ciekawe co tam u Dotinki??mam nadzieje,ze wszystko juz ok:)dzis znow caly dzien same,w nocy tez:((((biedny ten moj mezulek,musi pracowac na swoje kobitki:)w tym miesiacu koniec macierzynskiego....bedzie brakowac tych 900 zl....ide cos ugotowac:)

No i jestem po doktorze...

Nastka waży 6500 g(czyli 35-40.centyl - całkiem super, chociaz ostatnio była ponad 50).

Neurologicznie jest ponoć bardzo do przodu, spokojnie dogania 6-miesięczniaki..

szczepienia podane - krótki krzyk tylko, bo jedno kłucie, więc ekstra..

Na zaparcia do mleka mam dodawać jakieś probiotyki co drugi dzień.

Aha, i wypogadza się u nas YUUUPPPIII

No i kapnęłam sie, że ja już od dzisiaj mam urlop, bo macierzyński skończył mi się wczoraj...no trudno. Ale ponoć dostałam podwyżkę w pracy, hehe...musze aneks podpisać - to lubię :)

no to pieknie NATALCIA!!!
ja sprzatam:)najpierw odkurzacz biore na gore,potem jule,bo przeciez nie spi,potem pranie niose na gore,jula w drugiej rece i tak caly czas....kupilam przedwczoraj biedronkowe pampersy na wyprobowanie:)pierwszy zalozony:)zobaczymy,czy warto oszczedzac:)aaa i wczoraj zakupilam krem emolium tez ok,wyprobowany,mialam oilatum tez super:)smaruje nimi julce buzke:)dzis deserek jablka i jagody wypluty!!!

reklama
Mi tez kazal dr kupic jakis tłusty krem, Emolium czy tam takie (bo ma brode w krostkach od śliny - powiedział, że to nie alergia na tysiąc procent) i smarować jeszcze sucha buzię , najlepiej po przebudzeniu...

Ja teraz mam huggisy...tańsze od pampersów i chociaz sa troche grubsze, to zapięcia mają o niebo lepsze, bo miękkie i elastyczne a w pampersie to czasem ta tasma nóżkę obtarła..

Do góry