reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Mama Zosieńki no to twój mąż wreszcie zrozumiał co to znaczy praca w domu i przy dziecku-nie jednemu tatusiowi by sie to doświadczenie przydało,bardziej by nas doceniali!!!
Myszorku dziękuje ci za zaproszenie na nk ale kochana jak mam cie znaleść-ja jestem nie widoczna w wyszukiwarce więc mnie nie znajdziesz:no:(jakiś pajac mi sie pakował na profil i zablokowałam)-napisz tu lub na wiadomość prywatną jak wolisz!;-)
Dotlinka ty to masz sił i chęci,przy trójce kochanych brzdąców chce ci sie robić gołąbki i na wszystko masz czas-ja podejrzewam że jestem zbyt słabo zorganizowana i nie zawsze wszystko co zaplanuje mi wyjdzie aż sama jestem na siebie zła:wściekła/y:
Spadam odpocząć dziś do pracy musze nabrać sił:-p

reklama
wiolu...wyslałam ci dane na priva :))) zapraszam :)

ja własnie poprasowałam moje himalaje..uff..i jeszcze do tego ten upał do kwadratu..

Gołabki zrobiłam raz w życiu..i wystarczy;-)

witajcie!!
mi dzis tez przyszla paczka z nestle:)ale dlugo usypialam julcie od 18 do 20.20....ale juz w koncu spi:)przez to jej usypianie tez mi sie chce spac.w nocy sie budzi przez gazy,podalam jej w nocy bobotic.u nas dzis goraco:)milego wieczorku:)

witajcie:-)
ja te zosttanio dostalam paczke z nestle
myszor podaj mi namiary gdzie moge zamowic paczke probek z bobovity:-):-)bede bardzo wdzieczna,
my dzis na spacerku bylismy az 3 godz:-) dawidek nic nie marudzil i nawet bysmy byli dluzej ale picie sie skonczylo i pampersa trzeba bylo przebrac,a z drugiej strony chcialo mi sie juz do domku:-)musze korzystac poki moj ma urlop to ja moge troche odpoczac pospac a on sie zajmuje malym:-)
Aniu ja tez dostalam mleko nan 2 i tez sie zdziwilam,takie paczki to ja lubie,i tak se mysle ze moze na kolezanki adres podam dane bo takie paczki to i oszczednosc ale czy oni by sie dopatrzyli??niewiem.....
Marza mojemu dawidkowi podawalam na gazy wode koperkowa stosowalas ja moze?u nas pomoglo od razu
dobranoc dziewuszki:happy:

Ufff za nami dziś kolejny upalny a co za tym idzie pracowity dzień.Dziennikarz jeszcze nie był ale czekamy na razie grupujemy siły:-D
Co do paczek to jeszcze przyjdzie z Hippa, a gazetkę Twój maluszek też dostaliśmy to standard z tych paczek dzidziuś co się w szpitalu dostaje.
Kurcze Dotinka gołąbki mniam mniam ale nienawidzę babrać się z tą kapusta zawsze ręce poparzę, tak czytam to Twoja Emi też była takim wielkoludem przy porodzie - mój Jasiek całe 2850:-)a teraz to już ponad 7 kg, jak miał niecałe 3 m-ce to już miał podwojoną wagę urodzeniową, ale on uwielbia jeść a co ciekawe uwielbia zupki a deserki ble. Mąż się śmieje ze po tatusiu mięsiorek
Mama Zosieńki bardzo dobrze niech się chłop przekona jak wygląda życie domowe przy małym dziecku
Ja siedzę sobie na kanapce stópki mi się moczą w masażerku komputerek na kolankach i haj life:tak: a bałagan w domku ale dzisiaj mam dzień dziecka nie robie, jak ten jeleń a jutro z rana znów to samo
Moniczka gdzie jesteś cos Cię mało tu ostatnio...

hej mamusie jestem!!

Ja z moim Matusiem codziennie pracuje,robimy masaze i cwiczenia.Bylismy u rehabilitantki(znajoma brata) i pokazala nam jak mamy cwiczyc.Na przyszly czwartek zapisałam Matiego prywatnie (bo na NFZ termin na PAZDZIERNIK) do innego nerologa,ona nas skieruje do Osrodka Wczesnej Interwencji aby malemu sie nie pogarszało. On od paru dni w foteliku drze nozki i glowke do przodu do siadania.Ponoc dla niego to dobre bo przeciwdziala tym miesniom ktore dra go do tyłu.:-)

My tez dostalismy paczke z Nestle. Wolalabym Bobovite bo maly juz to zna,a jak mu podalam na lyzeczke troche kaszki z nestle to dookola ust ma wysypke:)

Taka piekna pogoda ze az sie zyc chce:) nie wyobrazam sobie urodzenia dziecka w zimie.Zwariowac mozna:) Oki uciekam buziole mamusie:):-)

Marzenko, ja nie mam pojęcia, jak zmówić te paczkę :sorry::sorry:. W szpitalu coś tam wypelniałam i dostałam wielka pakę z reklamówkami, tam tez były Bobovity, więc może z tamtąd, może w różnych szpitalach sa różne paczki, chociaż dziwne, bo z Nestle tez dostałam...i nawet sie cieszę, bo mleczko NAN HA 2, które ja akurat uzywam (choć to może zbyt wielkie słowo w stosunku do mojej Niuni :-D), ale na pewno z niego skorzystam :)

Natalka wreszcie pospała większość nocy, bo ostatnie dni były kiepskie - budziła się już koło 2 w nocy(dla mnie to szok, bo normalnie śpi całą noc od 19.00)...pewnie przez te upały, gorąco że hej..

To gniazdko - kojec jest rewelacyjne. Młoda go uwielbia. Wczoraj położyłam ją tak jakby na brzegu na brzuszku, to sie obróciła i siadła...była w niezlym szoku. W ogóle bardzo to fajna rzecz :tak:

Alicje tak wczoraj pogryzły gzy (chyba?, bo sie nie znam na tym badziewiu) że rano obudziła się z wielkimi naciekami na nóżce i na plecach..no i swędzi okropnie. Musiałam jej sterydem smarnąć, bo koszmarnie to wyglada..:no:

Oki, zmykam, póki mloda spi..mam następne HIMALAJE....standardowo

Aniu sprawdź na paczce nr telefonu do Bobo vity:-).Pamiętam,że jak urodziłam Nikiego to siostra podała mi nr tel i załatwiłam sobie paczuszkę.Tylko,że teraz gdzieś mi się ten nr zapodział.
Na pewno Natalce się świetnie się bawi w tym gniazdku,jest naprawdę rewelacyjne.Moja Emi spędza większość dnia na macie edukacyjnej,Canpol- mata edukacyjna Zoo.Kolorki są świetne i mała ma oczy jak pięć złoty:-D.
Mikusia powodzenia na rehabilitacji.Możesz napisać mniej więcej co ćwiczysz z Matusiem?
Marzenka u Emilki sprawdziły się krople Esputikon.Po 15 min od podania sadziła bony aż grzmiało:-D.
Hanna moja Emi na razie na noc (o 20)wypija kaszkę na mleku i śpi do 6 rano,a w dzień 100ml soku marchwiowego.Po jabłkowym ją wysypało i dostala biegunki:szok:
Lecę bo mam mieć dzisiaj gości na obiedzie:szok:,same chłopaczyska(wiekszość jest ich w rodzinie mojego męża)dorośli kuzyni moich dzieci:-):-).
Miłego dnia:-)

Witam Was cieplutko:)
Ale tu dużo się dzieje! :szok:
Wiecie co, ja w szpitalu też wypełniałam dużo papierków ale nic jeszcze nie dostałam dla moich maluszków:zawstydzona/y: Może zrobiłam błąd ortograficzny w imieniu??:baffled: hehe!
Jak wróce do domu, to sprawdze nr do różnych firm i Wam podam bo mam trochę tych magicznych pudełek ze szpitala.
Ostatnio na necie była gra w kaszki bebilon ale zanim się połapałam, że można coś wygrać, to minął termin konkursu:(:wściekła/y:
Wczoraj byłam na piwie z koleżankami:tak::-) Ale radocha uciec z chaty bez dyliżansu:rofl2: I byłam u fryzjera i mam krótkie włosy!!!! Ciekawe co mój M na to powie, hehe:szok:
Mój urlop u rodziców dobiega końca:eek::crazy: w sobotę przyjedzie do nas moje Kochanie i w niedziele śmigamy do Wrocka:happy: I cieszę sie i sie nie ciesze.. ehh mi to dogodzić:no::sorry:
Pozdrawiam Was ciepło! Ale tu skwar:crazy:

reklama
Dotinka, tylko że ja ta paczke wywaliłam, a powyjmowałam rzeczy, bo przyszła jakiś juz miesi~ąc temu...ale jeśli nr telefonu, to chyba na każdym opakowaniu jest infolinia, tak mi się zdaje, to w takim razie pewnie mozna zadzwonić :tak:

Moja Natalka tez mam matę edukacyjną, ale teraz, jak sie na niej nudzi, to do gniazdka, a jak tam się znudzi, to fotelik lub łózeczko i karuzelka i tak w kółko, im więcej tym lepiej :) Ma teraz etap zdzierania wszystkiego co wisi ;-)

Moja młoda zjadła chyba z jedną trzecia miseczki kaszki wczoraj. Słodkie to jest, a jak się przy tym bosko upapra ;-). Mam takie makusie łyżeczki z Canpola, co kolorek zmieniają, jak cos gorące i one sa w sam raz, a wyglądają na takie maluteńkie :-D

Nie wiem, jak u Was, ale u mnie jest tak gorąco, że pot się leje strugami...

Justyśka, koniecznie wrzuć fotke na NK z tymi włoskami. CHCEMY ZOBACZYĆ TEN FRYZ!!!!! Małzonkowi na pewno się spodoba :-)

Do góry