reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Hej dziewczyny, ja krótko, bo dzis masakra, kursuję między dawaniem cyca a szpitalem.
Mikusia, nie leukocyty w moczu, tylko Alicja ma 43000 leukocytów w surowicy, co nasuwa rozpoznanie nawet białaczki, na szczęście rozmaz pokazał, że to prawdopodobnie mononukleoza. Mloda ma antybiotyk do żyły, leży jak księżniczka na sali a Rafal będzie z nią spał, bo ja karmię niestety...
Z tego wszystkiego zapomniałam, że Nastak konczy dziś 3 miesiąće...
Zmykam, bo zaraz mam ostatni kurs do szpitala.

reklama
hej Myszorku sorki za gafe!!!! medycyna to nie moja działka hehe:)trzmam kciuki za Alicje!

Ps. Jeszcze nie tak dawno jadlysmy placki ziemniaczane :D a to juz 3 miesiace :)

Chyba choroba dzieci to najgorsze co moze byc...
Zosia zjadła dzis dynie z ziemniakami..pojawily sie delikatne krostki na prawym policzku:angry:..nie wiem czy to laczyc ze soba..zobaczymy co bedzie jutro..
Bardziej doswiadczone mamy...ile trwa zanim w koncu zabek sie pojawi?? Pediatra mowi, ze juz niedlugo..ale ile trwa to niedlugo??!!..Młoda jest juz tak marudna....nie moge patrzec jak prawie cala piastke wklada do buzi:szok:

no wiesz, mi Alicja śliniła się niemiłosiernie od 2.miesiąca a pierwszy ząb wyszedł na szczęście dopiero w wieku 9 miesięcy...

dzięki za dobre słowa dziewczyny :)

Jezus Maria Lenka!!! Co Ty mówisz? Na jakiej podstawie ktos tak twierdzi?Odpowiedz zaraz kobieto!!!

Ja tez miałam chwilę grozy, bo zobaczyłam wynik leukozytozy, niech to szlag, że jestem lekarzem, od razu widzę najgorsze rozpoznania...to od razu pomyslałam o chłoniaku lub o białaczce i mnie ścięło prawie pod stół....

Dziewczyny, prosze, nie dajcie sie zwariowac! Dopoki nie macie pewnosci, nie martwcie sie na zapas! Wiem, ze sie nie da, ale myslenie o najgorszym wam nie pomoze! Wszyscy trzymamy kciuki za dzieciaki i jestem pewna , ze wszystko dobrze sie skonczy.
Trzymajcie sie!

Szok zaglądam a tu taki horror!
Aniu co to w ogóle jest ta mononukleoza i jak się to leczy, bardzo groźne?
Lenko wiara czyni cuda, trzymam mocno żeby nie sprawdziły się przypuszczenia lekarzy.
Dziewczyny mam nadzieje że najgorsze już za Wami trzymam za każdy dzień przybliżający do powrotu do całkowitego zdrowia kochane

Myszorku trzymaj się kobieto! Mam nadzieję, że Ala szybko się wykarska... Bo ja to nie mam co już na to liczyć.
Zaraz jadę do szpitala... Franek już ok, a u mojej Natalci podejrzenie jest, że na 80% ma nowotwór jelita... Ja się zaraz zabiję! ;( Lecę do niej. Pozdrawiam dziewczynki!

LENKO ,życze ci z całego serca by skończyło się tylko na podejrzeniach.Boże drogi,nie wyobrażam sobie usłyszeć taką diagnozę u dziecka.To koszmar!!Kochana trzymam kciuki za tobą i córeczką.Bóg jest wielki.Nie poddawaj się i pamiętaj,że masz jeszcze dzieci które potrzebują twojego uśmiechu.Wiem,że to koszmarnie trudno,ale próbuj.Dzieci działają jak balsam na ból serca.
Aniu mam nadzieję,że juz dziś lepiej jest z Alą,tylko szkoda,że nie może mieć kontaktu z innymi dziećmi(trochę jej nudno).Trzymaj się dzielnie,jestem z tobą cały czas.
Ale ten czas leci szybko,Natalka Ani skończyła 3 m-ce a moja Emilka za tydzień skończy.A tak niedawno się niecierpliwiłyśmy kiedy bóle nas złapią:-D.Przede wszystkim dużo zdrówka życzę wszystkim dzieciom,tym malutkim i starszym.Buziaki.

Szok zaglądam a tu taki horror!
Aniu co to w ogóle jest ta mononukleoza i jak się to leczy, bardzo groźne?
Lenko wiara czyni cuda, trzymam mocno żeby nie sprawdziły się przypuszczenia lekarzy.
Dziewczyny mam nadzieje że najgorsze już za Wami trzymam za każdy dzień przybliżający do powrotu do całkowitego zdrowia kochane

Mononukleoza zakaźna ,ten wstrętny ,podstępny wirus.Możecie po czytać o nim na Mononukleoza zakaźna Ť maluchy.pl.

reklama
hej dziewczyny znowu długo mnie nie było, ale zaglądam od czasu do czasu teraz mam wolną chwile wiec pisze. Witam wszystkie nowe mamusie.:happy2:

My już po chrzcinach jakoś dałam rade z organizacją tego w domu oczywiście przy pomocy mamy bo tak to bym się zajechała,
Oleńka w kościele całą msze przespała :happy2:obudziła się dopiero jak podchodziliśmy do ołtarza i jak ją polewał wodą to zaczeła się cieszyć to mała agentka.:-)
Tak po za tym to grzeczna noce przesypia no i w dzień też spi 3 razy po jakiejś godzince. :-)))) nie mam co narzekać.

Jesteśmy już po drugim szczepieniu też obeszło się bez jakichkolwiek dolegliwośći, mała waży 6500 kg i długości 58cm więc ładnie przybiera na wadze.

Trzymajcie się cieplutko wkrótce się odezwe
Pozdrowionka miłego dnia i spokojnej nocki.

Do góry