reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

hej dziewcxynki
naprawde Was wsolczuje.(Ania i Lenka)Mam nadzieje ze Wasze dzieciaki szybko wyzdrowieja!Licze ze juz jutro wlacze kompa i zobacze ze jest poprawa od razu bedzie lepszy klimacik i kazda z nas bedzie miala lepsze samopoczucie !!!!DZIECIACZKI ZDROWIEJCIE!

Za nami przespana nocka mały spal do 3 a pozniej do 7.30 :)Teraz lezy na macie i sie cieszy do miskow:)Jeśli chodzi o spanie Matusia owszem nocki slicznie przesypia ale w dzien tez spi po pol godziny jak go ukolysze w foteliku a na polku spi godzinke i trzeba dalej go wozic zeby zasnal a czesto jest tak ze tylko uslyszy bramke u mnei na podworku oczy juz ma jak 5-cio zlotowki! I zauwazylam ze musze byc cał czas w jego polu widzenia bo krzyk! wczoraj bylam u babci z nim przyszla moja kuzynka ale sie rozgadał! Bardzo towarzyskie dziecko!ale na chwilke zniknelam i dalam go babci na rece- jejku ale byl krzyk nie moglam go uspokoic przez dluzsza chwilke:/

Oki uciekam bo nudzi mu sie mata:/ buziaki mamuski i zycze milego dnia:)

reklama
A U MNIE OCZYWIŚCIE N IEPRZESPANA NOC. ALICJA MA PODEJRZENIE MONONUKLEOZY ZAKAŹNEJ :szok:, DODATKOWO Z GRZYBICĄ GARDŁA....MUSIAŁYŚMY POBRAĆ KREW, ZMIANA LEKÓW...
JESTEM NUDNA, ALE MAM JUŻ DOŚĆ..WYWIOZĄ MNIE DO WARIATKOWA..
A W DODATKU PRZY ZASTRZYKU PIELEGNIARKA WBILA SIE DO NACZYNIA, CHLUSNĘŁA KREW I MUSIAŁA KŁUĆ DRUGI RAZ. MÓWI, ŻE OD DWUDZIESTU LAT JEJ SIĘ NIE ZDAŻYŁO..ALE NORMALNE, SŁUZBA ZDROWIA MA ZAWSZE POWIKŁANIA...JEZUNIU..:-(

Aniu trzymaj się.Pod czs choroby dzieci najgorsze i najdłuższe są nocki.Dobrze,że masz pomoc.
Hanna właśnie dlatego,że mała ma niska wagę i wzrost.Żeby przez ten przybrała trochę wiecej niż pół kilo by było w miarę dobrze,ale takie przybieranie -prawie nic-to kary godne.
Mimo,że nie karmię piersią to dopiero raz miałam miesiączkę i to po leczeniu upławów.Teraz czekam czy się kiedy znowu się pokaże.
Lecę do dzieciaków,bo rozrabiają,a doszło mi dwoje następnych bratanków mojego Marka.

A U MNIE OCZYWIŚCIE N IEPRZESPANA NOC. ALICJA MA PODEJRZENIE MONONUKLEOZY ZAKAŹNEJ :szok:, DODATKOWO Z GRZYBICĄ GARDŁA....MUSIAŁYŚMY POBRAĆ KREW, ZMIANA LEKÓW...
JESTEM NUDNA, ALE MAM JUŻ DOŚĆ..WYWIOZĄ MNIE DO WARIATKOWA..
A W DODATKU PRZY ZASTRZYKU PIELEGNIARKA WBILA SIE DO NACZYNIA, CHLUSNĘŁA KREW I MUSIAŁA KŁUĆ DRUGI RAZ. MÓWI, ŻE OD DWUDZIESTU LAT JEJ SIĘ NIE ZDAŻYŁO..ALE NORMALNE, SŁUZBA ZDROWIA MA ZAWSZE POWIKŁANIA...JEZUNIU..:-(

ANIA !! Nie poddawaj sie,mam nadzieję,że mononukleoza będzie wykluczona!Tego ci życzę bardzo mocno,z całego serca.

Hej Dziewczyny!
Trochę mnie nie było na BB,a tu same choróbska się posypałyL Co za porażka!!! Ja myślałam, że ja mam przechlapane z moimi smerfetkami, a tu się okazuje, że wcale nie mam źle... Niestety Ania i Lenka (mam nadzieje, że nie ominęłam innej mamy z chorym maluszkiem... a jeśli tak to też Wam wspołczuje) macie o wiele gorzejL Powiedzcie swoim dzieciaczkom, że ciocia Justyna prosi, żeby nie chorowały bo są lepsze rzeczy do robienia niż chorowanie... Ehhh! A Wam kochane mamusie życzę duuuużo cierpliwości i siły. Wiem co to są nieprzespane noce. Powodzenia i zdrówka życzęJ
We wtorek byłam z dziewuszkami u lekarza i wszystko jest oki, rozwijają się dobrze, może nawet troszkę za szybko. Moje wcześniaczki gonią rówieśników!J Jutro kończymy 2 miesiące i mamy już po 61cm i ważymy 4800 (Gabi) i 4850 (Wiki)! SzokJ Ważą dokładnie 2 razy tyle co przy urodzeniu! Aha i ja nie podaję im żadnych witamin i hafty się skończyły... chyba jestem wyrodną matkąL Ale i tak daję im więcej mieszanki niż mojego mleka (coś im nie bardzo już smakuje), choć wczoraj było intensywne ssanie... Trudno nadążyć za moimi Gwiazdami.
Przez ostatnie kilka dni dziewuchy nie wiedziały co ze sobą zrobić, więc wyły w niebogłosy. Wczoraj się przełamałam i zasadziłam im po czopku Viburcol N!!!! Nie mieliśmy już siły do nich, a na dodatek nam się już chciało spać, a one oczy wielkie jak 6,5zł!!! A po czopku.. full luzik, dzieci się uspokoiły, rykowanie skończone i zasnęły jak aniołki (fakt, że po godzinie ale dobre i to) i spały od 23 do 5 rano, zjadły, wypełniły pieluchy złotkiem i spią dalejJ
U nas dzisiaj piękna pogoda, a ja jeszcze się nie ruszyłam z domu... nie chce ich ruszac, jak śpią, to mam chwilkę spokojuJ A w środę czekają na szczepienie. Zdecydowałam się na szczepionkę skojarzoną 6w1. Ciekawe co to będzie??? Trochę się boje!
Może jak w niedziele pogonimy z naszych dzieci diabełki, to będzie lepiej...
PS Jestem już cwana i żeby nic mi nie zginęło, co napisałam, piszę najpierw tekst w Word i wklejam go na BBJ J J

Ania i Lenka, mam nadzieje, ze jak pozniej zajrze na neta to juz wszystko bedzie w porzadku! Trzymamy mocno kciuki z Filipem!
I wy dziewczyny sie trzymajcie, na pewno bedzie lepiej!

Moja młoda po raz pierwszy od dwoch dni ma chwile bez gorączki...ale gada, jak by miał kluchy w buzi, a szyję ma jak buldog...
Dzięki za dobre słowa moje kochane. Duzo mi pomagacie -wsparcie psychiczne jest najwazniejsze...

Lenka, trzymaj sie kobietko, ja drżę, bo jak pojawi się znowu wysoka gorączka i nie daj Boże wysypka, to tez mam z młodą trafić do szpitala..

reklama
kochane mamuski trzymam kciuki za Wasze chore dzieciaczki!duzo zdrowka im zyczea Wam duzo sily w tym wszystkim.u nas dzis rano chlodno,teraz parno wlasnie wrocilysmy ze spacerku.ide robic kawke bo dzis jeszcze nioe zdazylam wypic.pozdrawiam

Do góry