reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Trzymam kciuki za wasze pociechy żeby jak najszybciej wróciły do zdrowia.My na szczepieniu byłyśmy wczoraj obeszło sie bez większych problemów.Tylko mam problem bo Alicja waży tylko 11,5kg czyli mało na swój wiek ale pediatra stwierdził że zdrowa jest i nie mam sie czym martwić.POZDRAWIAM

Ostatnia edycja:
reklama
Hej mamuski:-)
ztego co czytam to teraz duzo dzieci choruje:-(ile te dzieci sie nacierpia a my razem znimi,mamy trzymajcie sie i duzo zdrowka dla waszych pociech,
wczoraj bylismy na wizycie u ortopedy i jest wszytsko wporzadku,nie trzeba pieluszkowac nawet n akontrole nie trzeba no chyba ze pediatra zaleci,
kaszlelek juz przechodzi i juz mi mniej kicha,od wczoraj podaje mu juvit i raczej pomaga:-)
mozecie mi napisac z ile ml wody mam zrobic plantex?bo kupilam wczoraj 2saszetki na probe a tam nic nie pisze,
czy ktoras z was podaje juz kaszke z nestle z bananami?ja chcialabym juz dac swojemu maluszkowi ale mam cykora boje sie ze brzusio bedzie bolal,ale jak dobrze pojdzie to wsobote wyprobujemy jak bedzie juz tata,a propos wlasnie jutro wraca juz sie doczekac nie moge:-)
dobranoc kochaniutkie
do jutra:-)

A U MNIE OCZYWIŚCIE N IEPRZESPANA NOC. ALICJA MA PODEJRZENIE MONONUKLEOZY ZAKAŹNEJ :szok:, DODATKOWO Z GRZYBICĄ GARDŁA....MUSIAŁYŚMY POBRAĆ KREW, ZMIANA LEKÓW...
JESTEM NUDNA, ALE MAM JUŻ DOŚĆ..WYWIOZĄ MNIE DO WARIATKOWA..
A W DODATKU PRZY ZASTRZYKU PIELEGNIARKA WBILA SIE DO NACZYNIA, CHLUSNĘŁA KREW I MUSIAŁA KŁUĆ DRUGI RAZ. MÓWI, ŻE OD DWUDZIESTU LAT JEJ SIĘ NIE ZDAŻYŁO..ALE NORMALNE, SŁUZBA ZDROWIA MA ZAWSZE POWIKŁANIA...JEZUNIU..:-(

Aniu jak tam Alunia?????
Pisz co tam u Twojej myszki... Czy sa już wyniki badań, czy to mononukleoza?

Lenka, a jak Twoje maluchy???

jejku, trzymajcie się dziewczyny i jak będziecie miały chwilę to piszcie jak się czują bączki

Dziewczyny napiszcie jak Wasze maluchy usypiaja w dzień. Bo mój nie chce sam zasypiać, musze go bujać w leżaczku i śpi krótko, pół godziny do godziny w domu przy wlączonej suszarce a na dworze godzinkę , no czasami dwie i budzi sie z krzykiem!
Dobra ide spać bo niedługo karmienie

agataz - mój Jasiek też strasznie mało śpi w dzień....
Czasem wogóle.
Czasem zasypia bujaniem na rączkach, potem szybki przerzut do wózka i dalej bujanie... Ostatnie 2 dni przysypia przy cycku, więc go delikatnie z tą poduszką do karmienia odkładam na łóżko, obkładam poduszkami dookoła i tak śpi. jak się tylko przebudza - co jakieś 20 min, to ja mu smoka do buzi i jeszcze trochę pośpi..
Ale chyba taki jego urok, że nie chce spać w dzień.
Dodam, że wieczorem tez tak szybko nie zasypia - koło 22-22:30. W nocy zalicza kilka pobudek na karmienie.
A ma juz 3,5 m-ca - powinno mu się to normować, ale niestety...

Aneczko biedulka z Alicji tak ja męczy oby tylko na podejrzeniach się skończyło trzymam za to i ściskam Was mocno, oby Natalka się nie zaraziła ale jest na piersi więc jest szansa że się uchowa...
Lenka a co u Was ? Jak młodsze dzieciaczki? Z rota nie ma żartów Ewa jak miała 2,5 roku też wylądowała w szpitalu teraz Jaska zaszczepiłam przeciwko rota
czy ktoras z was podaje juz kaszke z nestle z bananami?ja chcialabym juz dac swojemu maluszkowi ale mam cykora boje sie ze brzusio bedzie bolal,ale jak dobrze pojdzie to wsobote wyprobujemy
Marzenka moim zdaniem błędem jest wprowadzanie dodatkowych posiłków przed ukończeniem 4 miesiąca nie na darmo wszyscy mówią że do 4 miesiąca tylko mleczko wystarcza W dzisiejszych czasach jest tyle alergii pokarmowych że przyspieszając wprowadzenie można tylko na własne życzenie zrobić z malucha alergika i wtedy zaczyna się pod górkę
Dominika Jaski to chyba tak maja mój tez budzi sie w nocy do jedzenia, echhh
Spokojnej nocki mamusie życzę szczególnie Wam Aniu i Lenko.

Hej
mozecie mi napisac z ile ml wody mam zrobic plantex?bo kupilam wczoraj 2saszetki na probe a tam nic nie pisze,
1 saszetkę dziennie po posiłku.
Zawartość saszetki wsypać do buteleczki, następnie dodać 50 ml świeżo przegotowanej, ciepłej wody lub mleka i wstrząsać do całkowitego rozpuszczenia granulatu. Ochłodzić do właściwej temperatury i podawać po posiłku w przypadkach wystąpienia wzdęć lub kolki.POZDRAWIAM

Hej dziewczynki!!!

Myszorku i Lenka!!!!! Jak tam samopoczucie Waszych pociech???Jesteśmy z Wami i mocno trzymamy kciuki!

U mnie dzisiaj żarówa od rana za oknem...Matus wreszcie moze mieć na sobie samo body...wczoraj jak spał na dworze to widzałam ze po raczkach mu kapał pot tak było duszno:/ale cosik zbiera sie na burze moze do poludnia popada a pozniej bedziemy grillowac tak jak co piatek :p

Moj synek juz chyba nie ma ochoty na piers tak jak dawniej,wczoraj praktycznie jadl samo sztuczne jak przystawialam go do piersi to mi sie prostowal i wypluwał cycke:/ w nocy cos pojadl ale pieknie spal od 8 do 12 a pozniej do 4.30 no i wstalismy o 8 :) podoba mi sie to:)ciagnie tylko w nocy a ja przezywam katusze bo mam nawał pokarmu i trzeba sciagac:/ a mam taki badziewny tani laktator ze szlak mnie trafia jak mam sciagac:/

Kupiłam wczoraj krem ujedrniajacy z Pharmaceris bo jak moj brat stwierdzil z tyłu liceum a z przodu muzeum. Brzuch mam strasznie obwisły:/ i okropnie on wyglada:/ Stosowalyscie moze ten krem?
Buziaki!!!

Aniu i Lenko! jestem z Wami!!!

Lenka mam nadzieję,że młodsze dzieciaczki się uchowają od tego podstępnego wirusa.Oby Natalka szybko doszła do sił.Trzymaj się dzielnie,sama też coś weź by się zabezpieczyć przed chorobą,bo musisz mieć siłę dla maluchów.Nie poddawaj się.
ANIU mam nadzieję,że nie trafiłyście z Alą do szpitala,to by było okropną porażką.Życzę ci i taką mam nadzieję,że te leki co dostałyście to pomogą i będzie z każdą chwilą lepiej.Świetnie,że gorączka opada.Oby było już tylko lepiej.

Hej dziewczyny.dostałam wiadomosc od Myszorka!jest w szpitalu z Alicja.Mała ma mononukleozę znajduje sie w izolatce.Przez chwilke było mało ciekawie bo mała miała bardzo duża ilośc leukocytów w moczu i było podejrzenie choroby hematologicznej:/:no:.Trzymam kciuki za dziewczynki!!!!!!

reklama
Do góry