reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Aniu jestesmy z Toba!Biedna Alicja musi przez to wszystko przechodzic...:/ Angina to cholerstwo ktore nie odpuszcza łatwo!Musisz sie trzymac! Napewno nie jest łatwo a mamusia napewno Ci pomoze - ja przez 2 tyg jestem zdana na siebie bo moi wyjechali do Włoch a moj M wraca teraz pozniej z pracy :/ na szczescie mały zdrowy oby tak dalej.Teraz go nakarmilam wsadzilam do lezaczka pobawil sie swoimi paluszkami w buzce i zasnal:) podoba mi sie to!nie musze go usypiac:)

Dziewczyny mam wilczy apetyt i cos czuje ze znowu nabiore kg:/ nie wiem co sie ze mna dzieje:/ ciagle jestem głodna :/ ehhh

Dominiko moj maly juz niedlugo skonczy 3 miesiace wiec musi mu wystarczyc to co ma w modyfikowanym ktorym jest dokarmiany.za tydzien tez czeka nas szczepienie O GROZO! juz sie boje
!

reklama
Aniu - rzymaj się dzielnie!!!! musisz wytrwać i na dodatek utrzymać uśmiech na twarzy, żeby Twoja Alunia nie odczuła, że się tak strasznie denerwujesz, bo wtedy sama będzie spokojniejsza. Biedne dzieciątko się rozchorowało. Ucałuj mocno swoją myszeczkę!

mikusia - ja też w przyszłym tyg mam szczepienie.... ech, co to będzie. przy pierwsym tak się darł, że nie wiem... a potem 3 dni był nie do wytrzymania - marudny okrutnie.... dobrze że jutro odbieram becikowe, bo jakoś w tym miesiącu ciężko nam dopiąć budżet, a na szczepionkę musi być, bo zdecydowałam się na te płatne..

oj Dominiko masz racje daja nam te becikowe aby pozniej im sie zwróciło w szczepionach bo na to glownie pojdzie ta kasa- wystarczy ze jedna dawka na rota = 350 zl ...ja tez zdecydowałam sie na ta skojarzona:) i tak trzeba bedzie ciagnac do konca:/ moj maly tez bardzo plakal po szczepieniu ale pozniej tylko spal i budzil sie na karmienie:) nie moge patrzec jak mi dziecko kują :/

Ale sobie maminsynka chowam! :wściekła/y: Wzielam na rece z wozka i teraz nie moge malego odlozyc, bo sie drze jak nie wiem co!
My kolejne, juz trzecie szczepienie, mamy za dwa tygodnie. Ostatnio bylonawet ok, bo byly dwie pielegniarki i obydwa zastrzyki robily rownoczesni, tak ze plakal tylko raz:-) Niestety, przykleily mi takie plastry, ze jak je w koncu zeralam to wrzeszczal przez godzine! Teraz czekaja nas trzy zastrzyki, brrr!

ANIU i LENKO trzymajcie się dzielnie!!
Aniu na pewno jest "trochę" krzyku przy tych zastrzykach,ale szybciej pomoże,no i żołądek z wątrobą mają lżej.Biedna Alicja,ucałuj ja ode mnie.Pamiętam jak sama byłam co rusz kuta przez te moje anginy w dzieciństwie.Tylko że brałam serię 10-14zastrzyków,brr...
Lenka :szok::angry:,kary godne,że nie powiadomili cię o stanie zdrowia dzieci.Zapisując Sarę do przedszkola podpisywałam zgodę na wezwanie karetki do chorego dziecka,gdybym sama nie mogła jej odebrać lub była nie dostępna pod telefonem.Oby maluszki nie załapały tego szkaradztwa.

ale smutno mi jak czytam,ze wasze dzieciaczki choruja:((mam nadzieje,ze szybko wroca do zdrowka,tego im zycze:)u mnie pogoda pod psem:(zdazylysmy na szczescioe pospacerowac przed deszczem:)w sobote przyjezdza moja siostra z mezem i dwojka dzieciaczkow,dobrze,ze rodzicow nie ma ,bo nie wiem jakbysmy sie pomiescili:)zycze dobrej nocki:)

Witam dziewczynki!
Nie nadążam za Wami! To straszne jak dzieci chorują, Myszorku trzymaj się!Mój starszy syn jak był malutki tez często chorował, teraz jest lepiej.
Dziewczyny pogoda nie nastraja najlepiej, co to za wakacje, najgorzej boję się burz!W mazowieckim prawie codziennie leje deszcz.
Mój maluszek jest coraz bardziej wesoły, dzisiaj smiał się w głos do starszego syna,ale lubi moja obecność, dlatego mam tak mało czasu dla siebie!Czas mi zasuwa na tym macierzyńskim jak szalony. Dobrze że ciemieniuchy coraz mniej, a pani doktor powiedziała że to alergia pokarmowa i mam być na diecie!
Dziewczyny napiszcie jak Wasze maluchy usypiaja w dzień. Bo mój nie chce sam zasypiać, musze go bujać w leżaczku i śpi krótko, pół godziny do godziny w domu przy wlączonej suszarce a na dworze godzinkę , no czasami dwie i budzi sie z krzykiem!
Dobra ide spać bo niedługo karmienie

Tak, tak, my też dziś mamy imieniny Jasieńka :-) obchodzi razem ze swoją prababcią Janiną:tak:
O kurcze ale zbieg okoliczności Jaś też ma prababcię Jasię właśnie byliśmy u niej dziś na ciachu imieninowym heheh
Aneczka i Magdalenka lenka współczuje Wan chorych dzieciaczków i szybkiego powrotu do zdrowia życia.
Moniczka u nas rotawirus kosztuje 320 w przychodni, wit K podaje się od 8 doby do końca 3 miesiaca jeżeli dziecko jest dokarmiane sztucznie nie trzeba jej podawac a Mikus z tego co pamietam je tez flachę U nnie okresu jeszcze nie widać mam nadzieje że jeszcze z miesiac bede miala spokoj heh
Dotinka a czemu biopsja ze względu na to że ma mała wagę i kiepsko je?:confused: Moja Ewa ma 113 wzrostu i 18,5kg
Agataz mój mały zasypia w leżaczku albo kładę go do łóżeczku 2 nakręcenia karuzelki i śpi a najbardziej w wózku na balkonie potrafi przespać wtedy 3-4 godz a w domu śpi krócej od 1-1,5 h ale w zeszłm tyg miałam jazdę bo się darł jak miał zasypiać
Kurcze u nas dzis wieczorem straszne burze przeszły ewakuowano cenrtrum handlowe bo je zalało błyskało i grzmiało przez 2 godz non stop moja Ewa z starchu to w salonie zasneła za nic nie chciała iśc do swojego pokoju a co błysk to ona fik pod kołdrę taki mój mały bohater Jasiek też na ta pogodę marudny

reklama
Jest w pól do drugiej w nocy a ja nie spię, patrzę do neta, ile mogę tych środków p/gorączkowych podać bo młoda ma bez przerwy 40 stopni i wyje z bólu, węzły ma jak śliwki...daję pyralgine na zmianę z ibuprofenem, pomaga na godzinę a potem znowu...siedzimy przy niej na zmianę, oby tylko dotrwac do rana do nastepnego zastrzyku...
I tak nie śpię...nie mogę...

Do góry