reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

witam:-)
mi wczoraj dawidek przez caly dzien marudzil,juz myslalam ze wieczorem bedzie to samo,bo serdecznie mialam tego dosyc,ale go wykapalam i od razu zasnal,potem ok 21 sie obudzil ale szybko zasnal,dzis spal ze mna i sie wybudzil o 2 i nie chcial spac,nie chcialam go jeszcze bardziej rozbudzac wiec wlaczylam suszarke i od razu zasnal,a obudzil sie bo dojrzal swiatlo,dlatego dzis spowrotem wedruje do lozeczka.
Myszorku duzo zdrowka dla twojej malej,moj tez cos mi kaszle i kicha non stop.
no wlasnie wiecie o co chodzi jak dziecko kicha?wczoraj potrafil mi kichac 3razy na godz albo i wiecej.
dzis mamy ortopede,wiec lece sie szykowac bo potem do mamy na caly dzien,bo samej wdomku idzie zwariowac wiec ide do ludzi.
aha jak wasze dzieci zasypiaja?bo od jakiegos czasu dawidekzaczal marudzic wiercic sie przy tym steka marudzi i w koncu zasypia,to normalne?

reklama
Dzieki dziewczyny, moja młoda nadal gorączkuje...
Alis, mieszkam dokładnie w Siemianowicach, a wczesniej w Chorzowie, a studiowałam w Zabrzu,ale tak w ogóle to nie jestem ze Śląska tylko z Nowego Sącza :)

hej mamusie:)

za nami ciezka brzydka noc- burze przechodza nad podkarpaciem.Matuś obudził sie jak mocno zaczeło grzmieć a za drzwiami mój pies dostawał szału i zaczał mi drapac po drzwiach...miałam z nim przeboje tej nocy bo boi sie burzy:/

ja musze zamawiac szczepionke w aptece-moja kuzynka jest farmaceutka i tak zamowiła mi po najnizszej cenie hurtowej za 350 zloty:/ oni wszyscy powariowali dlaczego w Anglii mozna ja miec za friko a tutaj trzeba wydawać tyle pieniedzy no ale coz od zdrowia dziecka nic nei jest wazniejsze:)

Wasze pociechy biora jakies witaminki?Mój mały bierze Vigantol i ostatnio mu doktorka zapisała Cebion Multi- strasznie sie krzywi jak mu ja zaaplikuje w do buzki:) a jak jest z ta witamina K? bo pielegniarka środowiskowa była zdziwiona ze mały jej nie dostaje:/

Jak tam Wasz okres?dostałyście już?mnie od dwóch dni tak właśnie boli:/ może bedzie już u mnie najazd indian:/ roznie bywa mimo ze karmie piersia:)

Myszorku- biedna ta Twoja Ala:/ trzymam mocno za nią kciuki aby szybciutko wyzdrowiała-mój młodszy brat tez tak czesto w dzieciństiwe na angine chorował do czasu kiedy wyjechał do zielonej szkoły do Jastrzebia Zdroj i od tamtej pory zdrowiutki :)

Aha za tydzien zostane przyszywana ciocia:) moja przyjaciólka na 1 lipca ma wyznaczona CC:)

uciekam bo małemu sie maruder właczył:( czas go uspic:):-)

Oj dzieje się tu dzieje :-)...
MARZENKA21 myślę,ze wszystkie z nas mamy lepsze i gorsze dni.Nie wiń siebie,zobacz jaką mamy pogodę,jak tu czuć się w skowronkach??Dzieci też odczuwają zmiany pogody.Dzisiaj mój Nikodem wstał o 7,ubrał sie ,zjadł śniadanko i położył się znów bo głowa go boli.Mała marudzi od samego rana,udało jej sie zdrzemnąć 10min.Sara też poleguje,nawet ubrac sie nie chce.Więc nie przejmuj sie,wszystko się zmieni jak wyjdzie słonko:-).A warto w takie dni obniżyć sobie poprzeczkę bycia idealną.Mam nadzieję,że to nie choróbsko,te częste kichanie i kaszel.Może lepiej wybrać się do lekarza?
Podziwiam cię,mieć męża żołnierza to wcale nie do śmiechu.
Marza udanej imprezki:-D
Hanna Sara ma 104cm i waży 16kg.Zawsze ważyła mało ale na przełomie roku waga jej wzrastała o 1kg ni i rosła też ok 3-5 cm.A tu teraz przez rok tylko 2 cm i 400g w górę.
Aniu trzymaj się,życzę ci dużo,dużo siły i zdrówka dla Ali.
Picie wodyjak najbardziej jestem za.Moje dzieci wolą pić samą wodę co bardzo denerwuje moją teściową która gustuje w kompocikach.A gazowanego?Żebyście zobaczyły Sare jak jej dali skosztować coca coli:-D-boki zrywać.Szybko rodzinka zrezygnowała z pojenia moich dzieci gazowanymi napojami.

:szok::szok::szok:"Sara ma 104cm i waży 16kg.":szok::szok: Rany Dotinka, moja Alicja ma 108 cm i waży 17 kg, a ma 4 lata...:szok: ups...ona jest duża czy woja ma~ła?

Cos mi nie wychodzi z tym suwaczkiem!:-(
Ja niestety przyzwyczailam malego do usypiania na rekach i teraz inaczej sie nie da. I jak jest spiacy to strasznie marudzi! Moze to zwiazane jest z wiekiem (3mce i 1 tydzien)?
Powiedzcie mi czy szczepionka na rotowirusy jest opcjonalna czy zawsze sie ja daje, musze sprawdzic czy tutaj tez daja. Trzeba przyznac, ze wAnglii nie placi sie za leki dla dziecka (i dla mnie do roku), ze szpitala wyszlam z reklamowka lekow, wszystko za mnie zalatwili, zebym juz nie musiala jezdzic.
Aniu, trzymam kciuki za chora coreczke - jestem pewna, ze szybko jej przejdzie!
Musze zadzwonic do mamy po tych ulewach, mam nadzieje, ze Przemysla nie zalalo!:-)
Trzymajcie sie cieplo!:-D
U nas goraco...

Dominika mój Jaś jutro ma imieniny a Twój?, też jutro obchodzicie?

Tak, tak, my też dziś mamy imieniny Jasieńka :-) obchodzi razem ze swoją prababcią Janiną:tak:

Byliśmy już dziś z tej okazji w kościółku pomodlic się:tak:

Ja po nieprzespanej nocy, Alicja zaczęła majaczyć, zmierzyłam jej temp. a tam 41 stopni :szok:, dobrze, że mialam Pyralginę w czopku i jej władowałam zaraz do pupy, ale ma cały czas tą temp. osluchałam ją, ale nad płucami czysto, kurdę, nie chcę jej sama leczyć, więc idę z nią do dr na 13.40, a do tego czasu będę latac między dwoma pokojami, między dziećmi....mama dzis do mnie przyjedzie, to mi pomoże....Jezu..ja juz nie mogę...żeby tak dzieci nie chorowały..

myszkorku - O kurcze 41 st !!!!:szok:
Jak tam po wizycie u lekarza??? Daj znać koniecznie.

W ubiegłą środę mój Jaś miał 39,3 st. trochę spanikowałam i poleciałam do lekarza. Ale następnego dnia już miał "tylko" 38,6, a na trzeci dzień zdrowy jak ryba.

Wasze pociechy biora jakies witaminki?Mój mały bierze Vigantol i ostatnio mu doktorka zapisała Cebion Multi- strasznie sie krzywi jak mu ja zaaplikuje w do buzki:) a jak jest z ta witamina K? bo pielegniarka środowiskowa była zdziwiona ze mały jej nie dostaje:/

Jak tam Wasz okres?dostałyście już?mnie od dwóch dni tak właśnie boli:/ może bedzie już u mnie najazd indian:/ roznie bywa mimo ze karmie piersia:)

Jaś dostaje jeszcze wit K i D. Przy karmieniu piersią powinno się dawać K.
Ale w przyszłym tyg mamy drugie szczepienie to zapytam piediatrę czy jeszcze ma brać. Teoretycznie witaminę D i K powinno się podawać do końca 3 m-ca. Przy karmieniu butelką podobno nie trzeba dawać wit K, bo jest w mleku modyfikowanym.

Ja jeszcze nie miałam okresu. Aż wczoraj zrobiłam sobie test ciążowy, bo już byłam w stresie z tego powodu... ale negatywny uffffff

Ale dziś u nas pogoda do niczego... ponuro i pada co chwilę... a wczoraj było tak pięknie - słońce świeciło i było gorąco, miałam nadzieję, że dziś tak samo będzie..:baffled:

reklama
My po wizycie. Angina jak pieron...Ala dostała zastrzyki domięśniowo - 4 sztuki Biofuroxymu...juz po jednym jesteśmy, ale była gehenna...Boziu!!! Żyć mi się nie chce...

Do góry