reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Moja Zosia też już praktycznie nie pije żadnej herbatki...nie wiem co się jej odmieniło! jeszcze jakiś miesiąc temu potrafiła wypić w ciągu dnia ok 100ml koperkowej..teraz prawie nic. Woli za to więcej mleczka, za jednym razem to od 160 do 180 ml. Mamy już za sobą udany debiut z marchewką i jabłkiem :-) podoba jej się jedzenie łyżeczką :-)

Teraz wybieramy się na spacer, ale coś czuję, że jak będziemy gotowe to akurat lunie..:wściekła/y:

reklama
Halo halo u mnie posprzątane garnki skaczą na kuchni wiec można zrobić sobie małą przerwę Jaś gra na organkach ale coraz energiczniej w nie uderza więc za chwile pewnie wkurzy się na makasa
Witaj Mamo Zosieńki my też debiutujemy z posiłkami z łyżeczki , dziś marchewka z ryżem mniam mniam heheh. Twoja Zosieńka tylko 9 dni młodsza od mojego Jasia
Aneczko no to my w tym roku mielismy cukrowa nawet nie wiedziałam, podkóweczki Natki jest rozbrajającą skąd my to znamy od razu wymiękam. Czemu na badanie słuchu jakieś problemy?
Kurcze yagodau to gorące lato na pewno? bo jak na razie masakra pranie się kisi od kilku dni a z kosza już się wysypuje pocieszam się że jutro ma być już lepiej, bo jak dziś to nie przestaje padać ani na chwilę jak już zawiśnie między górami to koniec.
Dobra cierpliwość mojego syna się wyczerpała lecę na ratunek bo mnie wzywa

Ostatnia edycja:
Hej koleżanki:)
Wczoraj naskrobałam do was potężny esej ale mi zginął i mimo, że byłam zalogowana, pojawiło mi się ponownie okienko do logowania i wszystko rynęło! Chyba było za dużo złości i nerwów w tym wpisie. Eehhh
Witam nowe mamusie i fajnie, że do nas dołączacie:)

Dzisiaj w nocy spałam tylko 4 godzinki, od 23 do 3:( A póxniej walczyłam z moimi dziećmi... Kurde to jest jak walka z wiatrakami... Nie wiem o co im chodzi, budzą się o 3 i mają reklamę, poprostu nie spią i najczęściej drą się, mimo, że pielucha sucha, brzuszek najedzony, ciepło ale nie gorąco... Ja juz się poddaję!!!:wściekła/y::-( Chcę wócić do pracy!!! Nie chcę juz siedzieć z nimi w domu!!!:zawstydzona/y::no: Mam dosyć! Idę zjeść śniadanie bo chwilę temu córcie usnęły. Aha a mleka ściągnełam dzisiaj 50 ml z dwóch piersi, co za porażka!!!!:wściekła/y: Pewnie niewyspanie i niejedzenie wyszło:no: Ale to nie moja wina:zawstydzona/y::-:)angry::confused::wściekła/y::szok:

Ups Justysia, kurdę, ja juz nie pamiętam, kiedy nocki nie przespalam, ale łączę się w bólu, bo przy Alicji miałam przechlapane i wiem o co chodzi :)

Hanna, badanie słuchu, bo Alicja miała przerost migdałka gardłowego, płyn jej sie w uszach zbierał, zapalenie ucha było a potem zabieg usuwania migdała i płynu z ucha, więc teraz co jakiś czas musimy kontrolować, czy wszystko gra z uszami, ale widać dziś, żę GRA:-)

Kuchnia, a ja za szybko wyraziłam swoją radość z butli, bo dziś znowu młoda ani tknęła mleka z butli, Rafał nakarmil ją z łyżeczki.....ja sie pochlastam :wściekła/y:

Agata. Olejuszka to preparat specjalny, kupuje sie np. aw aptece, ale jest mnóstwo innych takich, też z apteki, głownie zagranicznych, np. z Musteli..

witajcie nowe mamusie:)zanim poczytam zaleglosci i mam zamiar cos napisac Julci sie nudzi w lezaczku:(i nic mi nie wycchodzi z pisania:(wczoraj znow byla kolka:(w sobote polakomilam sie na salatke:(u mnie pogoda nioeciekawa,rano bylysmy na dzialce,wole tam nie chodzic bo jak patrze na truskaweczki i czeresnie mniam ale bym zjadla:)w czym kapiecie maluszki?ja mialam emolium,dzis kupilam balneum,mialam probke i tez jest ok.moja mala tez dzis miala przerwe w nocy od 4 do 5:(milego dnia!

hej mamusie
ja jak zawsze przez weekend mam zaległosci,ale nadrobiłam...ma wreszcie chwilke dla siebie.Mama ma dzisiaj wolne i zabrała Mateuszka na spacerek :) przyszła dzisiaj mata edukacyjna polezał na niej troche probuje juz łapac te motylki co nad nim wisza a jak mu sie nie udaje to sklada raczki jak do modlitwy i patrzy i dalej probuje:)zdecydowanie woli miec te zabawki w rekach zeby pchac do buzki:) no i kupiłam ten basenik o ktorym pisałam,fajny tylko pogody nie ma:( mam nadzieje,ze chociaz w lipcu sie wypogodzi:)
Piersi juz mnie nie bola- posłuchałam Was i wziełam tabletki a cycusie opatulałam jak najwiecej:) ale tez przyziebiłam pecherz i biegałam ciagle do wc...nocki zarywałam nie przez Mateigo tylko przez siusiu:)na szczescie juz po wszystkim:)
Byłam dzisiaj u lekarza po recepte na szczepionke na rotawirusy:/niestety u mnie nie posiadaja tej szczepionki trzeba sobie zamowic i z nia przyjsc:/ szczepienie 1 lipca wiec załatwie to w przyszlym tyg.Mojemu małemu zrobiła sie brzydka blizna po szczepionce ze szpitala-pediatra mowila ze to po tej na gruzlice i ona powinna peknac 3-4 tyg po jej wstrzyknieciu a mały widac był za głeboko zaszczepiony i zrobiła mu sie ogromna blizna i widac ze ropa jest w niej...musi peknac:/ ahhh ta nasza słuzba zdrowia- po głupia recepte musiałam czekac godzinke bo nikt nie mogl mnie przepuscic uwielbiam nasza kulture!!!
Myszorku zycze sukcesow w karminiu butla:) mam to ogromne szczescie ze maly od p oczatku dokarmiany to toleruje butelke i nadal chetniej ciagnie piers
Hanniu - fajna zabawe sobie znazlazl Jas...moze bedzie muzykalny- mojego syna bawi gwizdanie i klaskanie- a wczoraj moj M wpuszczał mu mp3 z telefonu i myslalam że skory wyjdzie tak go to bawiło:)
Ok smigam poprasowac! pozdrawiam Was goraco mamusie:):-):-)

Dzień dobry wszystkim mamuśka!!
Mam nadzieje że mogę do was dołączyć?
Jestem Ania i mieszkam niedaleko Skarżyska Kamiennej mam córeczkę Julię urodziła sie29 marca i Alicje która ma już prawie trzy lata.POZDRAWIAM

Ostatnia edycja:
Ciekawa jestem kiedy będzie mi dane napisać coś krótkiego;-):-D?Nie mam czasu nie tylko tu pisać ale i czytać:szok:.Musi się to zmienić:tak:.
Witaj Alicjo :-).Ach jak ci zazdroszczę ,że mieszkasz w Gdańsku.Siedem lat temu wyszłam za mąż i z niego wyjechałam.Zostają mi teraz tylko wakacje i ferie zimowe.
Myszorku w listopadzie będę obchodzić 7 rocznicę ślubu z moim chłopkiem:-).Ale ten czas leci...
Moja Emi zaczęła budzić się w nocy po między 2 a 3 i jest okropnie głodna:szok:,wypija 150ml mleka i dopiero zasypia.
Dzisiaj od bębniłam wizytę u gastrologa z dwójką starszych.Niki rośnie i nabiera masy prawidłowo mimo alergii pokarmowej,ale Sara na przełomie roku przybrała tylko 400g i urosła 2cm:angry:.No i dzisiaj już pani doktor nam nie popuściła,mamy skierowanie do szpitala.28lipca mamy stawić się w oddziale i od razu mają pobrać jej krew na przeróżne Ig i kreatyninę i Bóg wie co jeszcze.No i przygotować Sarę na gastroskopię(biopsja za pasem:shocked2:).Już się boję ,co się tam będzie działo.Muszę poszukać kogoś do Emilki,bo pani doktór prosiła bym była przy Sarze cały czas,mimo że podadzą jej Dormican?Nie wiem co to i czy dobrze pamiętam nazwę.Sara z groźbą szpitala i tak nie chce jeść,wszystko jest błee:angry:.Normalnie potrząchnąć tylko taką upartą kozą:sorry2:.
I tak cały lipiec jesteśmy wszyscy uziemieni w domu.Oby było ciepło.Ale w sierpniu to nie daruję,chociaż na 3 dni pojadę do Gdańska.
Pozdrawiam was mocno i lecę,bo głodomorek mały się odezwał:-).

reklama
Dziękuję za takie miłe przyjęcie:-)
Młoda właśnie pochłonęła jabłko i bawi się z tatą, więc ja mogę trochę odpocząć.
U nas całe szczęście nie ma problemów ze spaniem.. Zosia zasypia najpóźniej o 21,00, koło 4-5 budzi się na jedzonko i śpi dalej do ok 7.00. Nie mogę narzekać

Do góry