reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

No i mój Mutsy wylądowal dziś w reklamacji...po jednym spacerze :wściekła/y:, szkoda słów, a tyle kasy kosztuje :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:- przerost formy nad treścią....kuchnia blada!

A ja byłam przy okazji u mnie na oddziale w pracy zaprezentować Młodą, no i....się PIĘKNIE przedstawiła:no:: nie dość że zwaliła kupsko i poszło jej nogawką ;-), to jeszcze puściła pawia na mojego ordynatora :szok::szok::szok:, ale masakra, mówię wam...tak to jest, a normalnie grzeczna i nie przegina....ech

reklama
Hello hello z zalanego deszczem Bielska, i tyle było pogody. Nie wypróbuje dziś butli bo mały był po szczepieniu i nie chce mu dawać pierwszy raz. Zakończyliśmy Rota, potem zaczynamy pneumokoki, nie było dziś nawet tak źle rota ładnie wypił a przy ukłuciu na szczęście jednym tylko trochę zapłakał i szybko się uspokoił.
Co do ciemieniuszki to u nas grzebyczek i szczoteczka nie dawała efektów kupiłam miękka szczoteczkę do zębów i z nią wyczesywałam.
Aniu co się stało z Mutsym? Tak szczerze mówiąc to za te pieniądze powinien być lepszy, jak na mój gust jest za twardy. Hehehe Jasiu tez jak poszłam do pracy wywalił mega kupę a co.
Moniczka zaraz lecę na NK zobaczyć zdjęcia a ten basenik fajny pomysł.

HUUURRRAA....młoda właśnie wypiła moje odciągnięte mleko wiecie z czego? z najtańszej małej butli z canpola ze zwykłym kauczukowym smoczkiem....i na co ja wydałam te 100zł na inne butle?
Juz nawet nie mam jej za złe że ohaftowała mi szefa;-) (Brrr..jak sobie przypomnę..)

Witam!!!

Hania - moja mała tak marudzi od 3 dni i cosie okazało..zęby jej wychodzą..spuchla troche na twarzy, slini sie jak nie wiem no i placze. podałam jej taki syropek z paracetamolem bo zaczeła troche gorączkować. no i dzisiaj rano miała rozwolnienie, jak normalnie kupy nie może zrobić.
włożylam jej palec dobuzi zeby sprawdzic czy to zeby i ma strasznie twarde dziąsła i chaczą jej już dwa jeden z przodu i jeden troche z tyłu.
jejku ona ma dopiero 14 tygodni nie za szybko??

co do butlek to poniewaz ja nie karmie piersia marysia od drugiego ygodnia jest karmiona modyfikwanym chociaz swoje mleko sciagalam do 6 tygodnia i podawalam jej w butelce.
Mam butelki tommee teppee i jestem z nich bardzo zadowolona. teraz zmienilam smoczek na medium flow dla dzieci pomiedzy 3-6 miesiacem i małej już szybciej picie idzie:)

ide bo marysia marudzi znowu]
pozdrawiam
gosia

A ja jestem zła sama na siebie.Wczoraj nie pisałam bo z nerwów to myślałam ze głowa mi pęknie,a dziś..Cóż myślałam że będę mogła się pochwalić:-(.Przede wszystkim to dzięki za kciuki,wiem,że szczerze wam zależało bym zdała:-).Ale niestety,zawaliłam sprawę przy parkowaniu:angry:.Równoległe to moja pięta Achillesa i czułam że właśnie te będę miała.Zamiast zmusić wczoraj instruktora by ze mną przećwiczył je,to sobie zwiedzałam miasto w okół ośrodka egzamin.:angry::angry:.Jest strasznie dużo wstrętnych skrzyżowań na których oblewają.Na egzaminie wszystko inne poszło mi dobrze.Powtórka już 9 lipca,ale przećwiczę sobie tym razem wszystko.
Dzwoniłam do Ośrodka Rehabilitacyjnego i dowiedziałam się ,że 24lipca mamy wstawić się z Emilką na pierwszą wizytę do zbadania.
Myszorku super,że udało się nakarmić Natalkę z butli.:-DTaki widać jest świat,że sięgamy dla dziecka po droższe rzeczy,które okazują się nie zawsze dobre.Kto by pomyślał,że zwykły canpol jej podpasuje:confused:.
Ach te himalaje:-),nie cierpię prasować,więc zawsze jak już widzę ze grozi lawiną:zawstydzona/y:, to biorę się w garść.Żeby było wreszcie lato to tych ciuchów do prania było by mniej.Strój kąpielowy i jazda na podwórko,woda w basenie by się od rana grzała to dzieciaki kilka razy dziennie by się tam kąpały:-).I tak by były brudne;-)bo nie popuszczą sobie,tyle tylko by łatwiej było,że mniej szmat by mieli na sobie.Wczoraj Niki wrócił do domu z wielką piaskownicą na głowie:szok:,dno w brodziku było zakryte piachem po umyciu mu włosów,a przecież wytrzepałam mu ten łepek na podwórku jeszcze:shocked2:.
Emilka chyba rośnie intensywnie,bo wczoraj jak przygotowywałam jej porcję mleka taką odpowiednią dla jej wieku,to po wypiciu za każdym razem płakała.Dzisiaj też tak rano płakała i mimo że wyjęłam jej już pustą butlę to nadal ssała.Więc zrobiłam jej o 30ml więcej i wytrąbiła wszystko:szok:,całe 150ml.Po 4 godzinach znowu 150ml.Kupiłam jej skarpetki -grzechotki w Rossmannie.Bardzo jej się spodobały,kopie nóżkami i wie że to dzięki temu grzechocze:-),a jak przy tym gada az dziw bierze ile taki brzdąc ma do powiedzenia:blink:.
Witaj Agataz:)

Dotinka, jest lepiej niż myślałam, popołudniu dałam Natalce tez mleka NAN HA w tej butli i tez wypiła aż 60ml:szok::szok::szok: no szok...a nie była bardzo glodna..ale jaja...
jak widac, moje dziecko ma plebejskie upodobania i woli gumowe smoki a nie jakieś tam wymyślne o cudacznych kształtach za wielkie sumy, hehe..

Dotinka, szkoda egzaminu, ale juz wiesz, że trzymam kciuki za następny raz :tak::tak::tak:
Hanna, kółko jest zepsute w Mutsym, przy zablkowanych kołach ustawia się ukośnie i wózek skręca na lewo..i to jak!!!

Aniu no to pech z tym wózkiem u mnie coś hamulec szwankuje czasami nie mogę go wcisnąć więc też chyba czeka mnie reklamacja brrrr a nie mam kiedy go dać bo obecnie użytkuje gondolę z fotelikiem dużo jeżdżę i nie mogę się pozbawić stelaża, a po Ewie została mi tylko spacerówka, głęboko spacerowy sprzedałam był za ciężki. U nas znów wredna pogoda leje od rana więc tylko balkonik nam pozostanie. Po szczepieniu jest ok właśnie Jaś śpi na leżaczku a ja dopiero jem sniadanko trzeba dziś mieszkanko odsprzątać więc zmykam.

hej mamusie!u mnie tez pogoda tragiczna ciagle pada:/ wczoraj byl u mojego M koleg, zrobilismy grilla na balkonie, wyskoczyłam dwa razy w koszulce na ramiaczkach i dzisiaj mnie piersia bola...mam nadzieje ze to nie zapalenie :/ a bol jest straszny:/ goraczki poki co nie mam...bede zalamana jak strace przez własna głupote pokarm:/a na dodatek moj synek od 3 dni nie robi kupki a do tej pory robil 2-3 dziennie:/ nie wiem co mu sie odmieniło:(

Dotmar! trzmam kciuki za lipiec:) oki uciekam buziaki mamusie!

Hanna, oni daja wozek zastepczy, jak dajesz do reklamacji, więc spoko :)

Ups. Mikusia, oby nie zapalenie, weź ibuprofen ( można ) przeciwzapalnie nawet 3 xdziennie i zobaczysz..

A moja Ala obudzila się dziś z anginą....

reklama
MIKUSIA tak jak radzi Ania,Ibuprom działa p/zapalnie,ale też dzisiaj zadbaj o ciepło-kamizelka albo bolerko ciepłe i grzej cycuchy.
Nie mam czasu nadrobić czytania was,ale obiecuję że to zrobię niedługo.
Muszę się pochwalić:-),moja Emilka dzisiaj wydziwiała takie akrobacje w łóżeczku,że aż byłam w szoku.Leżała na pleckach i zasypiała więc zabrałam jej wiszące grzechotki nad nią i przywiesiłam z boku.A ona zamiast oczka zamknąć to na bok się odwracała by do nich sięgnąć:szok:,mało jej kręgosłup nie złożył się :-D w drugą stronę.widać,że sama zaczyna się rehabilitować.Chociaż przyznam że ćwiczę z nią na przemiennie,lewe kolanko do prawego łokcia i odwrotnie.Nie płacze przy tym tylko się śmieje i gada:-).Może okaże się po wizycie u neurologa,że wcale nie jest z nią tak źle jak wydawało się wcześniej.
Tu u mnie też pogoda okropna,nie pada ale jest zimno i pochmurno:angry:,że tez już druga połowa czerwca a mszyscy bladzi jak zimą:baffled:.
Idę wypić następną kawę,bo zamiast ze szwagierką gadać to zasnę;-);-)

Do góry