reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Ja już po spacerku teraz Jaś dosypia na balkonie pralka skacze w łazience też korzystam z pogody żeby poschło, człowiek wyjedzie na 3 dni i wraca z dwoma torbami prania masakra a kto to potem poprasuje heheheh.
Gosiu Jaś właśnie nie ma problemów z kupką tym bardziej że robił w poniedziałek a już wczoraj był problem z spaniem nie wiem o co może chodzić
Justynka ale fajne te Twoje niunie mało by brakowało a byłyby każda z innego dnia heheh. Co do aspiratorka to mam Marimer to samo co Frida tylko filtrow nie trzeba rewelacja tak czysci nos jak nic aJaś to nawet lubi zaciesza sie przy tym.
Kurcze ledwo się człowiek ogarnie a tu już trzeba lecieć po Ewę do przedszkola zmykam

reklama
hej dziewczyny dawno mnie niebyło, ale to dlatego że dużo obowiązków związanych z domem no i teraz jeszcze przygotowania do chrzcin więc wiecie jak to jest.:nerd:
Monik fajnie że udał ci sie wypad i że twój m wkoncu zrozumiał co by stracił.
Ja również mam problemy z załatwianiem się pije dużo wody , jem chleb z błonnikiem ale raczej nie pomaga może coś doradzicie.
Witaj LENKO jak to fajnie że po tak długich staraniach wkońcu udało się wam i to nawet poczwórnie jestem pełna podziu dla ciebie jak ty sobie dajesz rade.
Ja mam tak samo z moja małą cos ostatnio nie chce spać popołudniu i jest strasznie marudna nie wiem czy to przez pogode czy może dziąsełka ja swedzą, ładnie robi kupki zaczełam podawać jej jabłko starte na łyzeczce i już nie ma takich bólów brzuszka jak wcześniej.
Trzymam kciuki za egzamin;-)
Uciekam miłej nocki zycze pa.

No i znów dzień zleciał niemiłosiernie szybko.Dzieci marudne,że zastanawiam się na ile mi jeszcze cierpliwości starczy:angry:.Bo powiedzcie ile można zasypiać:dry:,10min,a nie godzinę!Zaraza Niki nie przepuści Sarze a ona jemu,no i kłótnia gotowa,a ja juz mam ochotę te dwa łebki chwycić i stuknąć by się pogodziły i uciszyły:zawstydzona/y::sorry2:.
Emilka po kąpieli tak pięknie się wypróżniła,że była do ponownego kąpania,rzeczy do prania i moja spódnica też:szok:.A panienka uśmiechnięta,leciutka chciała zasnąć:shocked2:.
Dzisiaj mam doła,chociaż moja Emi mnie próbowała rozweselić i przyznaję że kilka razy jej się to udało:-).Strzeliła taką gadkę i zdziwionka mało płucek swoich nie wciągnęła do żołądka;-),a rękoma i nogami tak machała,że myślałam że dziś to na pewno pofrunie:-D:confused:.Bardzo lubi leżeć golusia,ma pełny luz i korzysta z tego,ręce i nogi idą w ruch,a nawet taniec brzuchem ćwiczy:blink:.
Dzisiaj to zmykam wcześniej,bo jutro muszę być trzeźwa na jazdę,już nie mogę się doczekać.Babcia znowu będzie miała dyżur przy wnukach,ale Sarę chyba dam do sąsiadki.

witam!
Mój syncio ma 3 miesiące i też nie wiem czy nie ma skazy białkowej. Ma czerwone plamki i przy policzkach wysuszona skórkę. Odstawiłam nabiał ale nie widzę efektu.

Witam dziewczyny! Mam na imię Agata, jestem mamą Huberta 3 latka i Szymona 3 miesiące a urodził się też 13 marca br. Lubię czsem tu zaglądać i popisać o naszych pociechach!Mam nadzieję,że powoli wciągnę sie do Waszego grona

Co do wieku - to ja w grudniu skończę 28l. :tak:
Podziwiam mamusie biźniaków. Jesteście naprawdę super dzielne!!! Całusy dla Was :-D

Witaj Lenka! Witaj Agata (mój Jaś urodził się 11.03 ;))!
Lenko - ja też zamierzam "dobić" tak gdzieś do czwórki dzieci. :cool2: takie mam póki co marzenie, ale zobaczymy jak będzie... Niestety nie uda się na 2-ma razami jak Tobie!!!

Jaś się dziś pochorował, biedactwo. Ma anginę. koło 16 zauważyłam że coś nie tak, zmierzyłam temp. a tam 39,3 (!!!) od razu popędziłam do lekarza.
Ma brać antybiotyk przez 10 dni.. No i jak będzie taka temperatura to czopek przeciwgorączkowy.
Biedulek.... W dzień wogóle nie spał, a teraz zasnął dopiero koło 23, tak się męczy. Ciekazwe jak minie noc i jutrzejszy dzień....
Lecę spać, bo padam.
Ania

Hej mamusie!Ne bylo mnie 2 dni a mam tyle zaległości:)

Haniu dodam zdjecia juz wkrótce,musze nładowac aparacik a ciagle o nim zapominam:):-)
Lenko i Agatko! Serdecznie Was witam:)Ja idac na pierwsze USG poszłam zestresowana bo w rodzinie tez mam blizniaki ale był tam tylko Matus mimo ze w szpitalu polozne widzac mój brzuch pytały czy to napewno jedno:)

Zakupiłam synkowi dzisiaj mate edukacyjna FISHER PRICE MATA EDUKACYJNA RAINFOREST SUPER !!! (665402223) - Aukcje internetowe Allegro
nie wiem gdzie to wszystko pomieszcze w pokoju:) kolyska,bujaczek i jeszcze ta mata:) ale bardzo mi sie podoba bo jest kolorowa :) no i jak na FP nie droga:)

Matus robi postepy.łapie w raczke juz grzechotki i miski i wszystko pcha do buzki...a raczke w buzce to norma...nie ciagnie smoczka- wypluwa caly czas jak mu go wsadze do buzi...wczoraj wieczorem zasnal bawiac sie raczkami pierwszy raz nie musialam go usypiac...taki uspokajacz naturalny ma:)

Nareszcie pogoda sie piekna zrobiła:)zero chmurek...dzien nalezy do nas bedziemy spacerowac:)
Wczoraj w mojej dziurze postanowilam pojsc do fryzjera...a tu szok trzeba sie zapisac tydz wczesniej...do solarium tez...mam ochote zaszalec z włosami i zajac sie troche soba...moj M zajmie sie synusiem,w przyszłym tyg czas na metamorfoze:) cos nam mamuskom od zycia tez sie nalezy:)

Dominiko mam nadzieje ze Jas szybko wyzdrowieje:) Dotmar trzymam kciuki za egzamin:)
Margolciu- faktycznie pogoda na pobyt w Polsce Ci sie nie udała.A ten czas do spotkania z ukochanym zleci- wierze ze musi Ci być ciezko.Ja z moim rozstałam sie na tydzien a juz mi sie tesknilo za nim mimo ze ciagle sie klocilismy:):-)
pozdrawiam:)

witam dziewczyny!
wczoraj narzekałam na pogode a dzisiaj pieknie i cieplo, ale pewnie tylko jeden dzień znowu.oczywiście ja mam znwou kup spraw do pozalwatwiania znowu wiec sie nie naciesze ta pogoda.
Hania- może ta pogoda tak na dzieci wpływa bo moja marysia tez jakoś marudzi teraz a nigdy z nią problemu nie było.
Mnie te skoki ciśnienia wykańczają a co dpopiero taką malude.
Monisia- fajna sa te maty , moja też ja lubi, ma prawie taka sama tylko ta kwadratowa wersje. jak gada do tych zabawek to szok.
rano oszypulkowalam mamie 30 kg truskawek, ale robota.!! ale dzemik bedzie mniam mniam..
pozdrawiam gosia

Uu..ale sie rozpisało...nie ogarniam normalnie.
Dominika, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia maleństwa, koszmar, jak dziecko choruje..
Dotinka, to prawko to jutro? :szok: trzymamy kciuki
Mikuska, moja młoda jakoś nie przepada za tą matą,ale poleży...(woli karuzelkę) - mam po Alicji, oczywiście tamta ani 5 sekund pod nią nie leżała, ale to była zgaga mała...ale wtedy nie było takich ładnych, a ta z fisher jest super.

, Dziewczyny!!! ale mam problem że masakra. Moja młoda nie chce flachy za chiny ludowe...jak tu gdzieś wyjść ( hisoria się powtarza..), próbowałam moje mleko, sztuczne, jak była super głodna, mało głodna i średnio...dziś w desperacji zakupiłam inne dwie butle - zwykłą z nuka i tą z tomee pippee czy jakoś tak...bo z aventu nie ma szans. Karmił mąż, karmiłam ja - i nic, młoda międli smoka w buzi, mleko się wylewa na boki ( różne dziurki tez próbowaliśmy)kilka minut i nico...masakra. Na poczatku w szpitalu wypiła z butli, a teraz...kurczę, że też te moje dzieci maja taką awersję na smoki. CO ja mam zrobić?:szok:

Co do truskawek, wczora jedną spróbowałam i potwierdziłam tylko fakt, że nie lubię...wiem wiem..dziwna jestem:confused:

A tak na marginesie - wszystkie bobaski na fotkach są CUDNE!!!

reklama
Aniu ja małemu daje mieszanke z Canpol Babies - Lovi i tylko ta mu podchodzi gdzies na forum wyczytałam ze jest najlepsza dla mamusiek ktore chca odstawiac od piersi.

Matus tez ma karuzelke nad kołyska ,pocieszy do niej ale szybko mu sie nudzi.Mam nadzieje ze ta mata bedzoe bardziej przydatna:)

Do góry