reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

reklama
Aha....Dotinka, miło że pomogłam z Emi...ja mam taką zasadę - kłaść dziecko, jak śpiące ( max. dwa ziewnięcia) bo jak sie przemęczy, to nie umie zasnąć..

A Cromohexal lub Polcrom to p/alergiczne krople....(te drugie do oczu, ale mozna kropić do noska),dr mówi, że jak skończy mała rok, to mozna delikatny steryd do nosa ale na razie tylko to...

my juz w lozku:-):-):-)moj m w pracy.ale dzis pogoda:no:caly dzien siedzialam w domu,mala tylko rano byla z tata na spacerku:-)ogolnie to jakas wielka nuda-nic ciekawego:confused2:wczoraj byla u mnie kolezanka,poplotkowalysmy do 22.30:-):-)
Nati-duza dziewczynka:-)
ale
wam zazdroszcze tych hipciow;-);-)jak dostane W KONCU kase za wrzesniowy urlop wypoczynkowy to tez zamowie:-)
milego wieczorku
aaaa w tesco huggies 86 szt-43,99-jakos tak:-)

Hej !!!!!
Nie pisałam bo jakoś nie było czasu zabardzo.
Byliśmy ostatnio na szczepieniu na pneumokoki i Ola troszkę po niej marudziła ,ale było nieźle.
Waży 9100 i 76 długa.

Co do Oli to już potrafi siadać, raczkować no i wstaje już sama i je praktycznie wszystko to ci my tylko zobaczy talerz a już się trzesie :-) a i Danonki też uwielbia:tak:
Moniczko- no to Mati też nieźle waży , trzymam bardzo mocno kciuki za obronę i wierze że bedzie ok.:tak:
Justynko- wszystkiego dobrego dla dziewczynek spóźnione ale to chyba nic, pewnie zabawa była niezła :-)
Haniu- Jasio jest cudowniutki a ta minka zdenerwowana jak jest głodny jest rozwalająca:-D, czekam na następne fotki.
Zajrze jeszcze później to poczytam resztę.
Miłego dnia.

A 25 Ola skończyła juz 7 miesiąc. :szok:
Mój mail to jolka25101@wp.pl

Ostatnia edycja:
Hej Wam, u nas kiepsko po szczepieniu, młoda spała co prawda do 5 rano a le zbudziła się z gorączką 40 stopni, ciepła jak węgielek, paracetamol w pupę i jakoś poszlo, ale teraz marudzi okropnie.
Wczoraj sie podciągnęła i wstała przy ławie i zanim zdążyłam dolecieć, to już rąbnęła na ziemię i walnęła sie w głowę, no makabra.

Marza, hipcio rzeczywiście superowy, młoda go lubi a Alicja UWIELBIA...:-)-zabawka dla dwóch moich dziewczyn. Mniej jej sie podobają te klocki a sam hipcio jak najbardziej i rzeczywiście przy nim staje jak podnosimy mu rączkę.
Jolka, ale Ola jest DUUżża!!!O rany..

U nas niestety nie mozna danonków, bo ta przeklęta skaza białkowa, doktor pozwolił dopiero po 9. miesiącu coś takiego spróbować...:-:)-(w sumie to juz niedługo.

Zmykam, bo młoda marudzi..

Aha dziewczyny, gdyby któraś szczepila na pneumokoki, to chciejcie szczepionkę Synflorix a nie Prenevar, bo ten juz stary i zawiera kilka szczepów mniej niż Synflorix.

Kurcze u nas dzisiaj taki sobie dzień:-( Smerfetki zbudziły sie o 7.30 i nie spały, dopiero po 11 zasnęły jak poszłam z nimi na dwór. Wróciłam po 14! nogi mi wchodzą do ... no właśnie:sorry: Teraz miały faze na spanie i twała ona jakies 15 minut.
Matko zaraz spadnie kwiatek na Wiki!!!!!!!!!! Udało sie... matko jak ona szybko sie przemieszcza! Raz w przód raz w tył i raczkuje:tak::szok: A Gabi ma igrzyska i sie obraca z brzucha na plecy i na odwróti też smiga przód - tył:) Hmm taki postęp w ciągu dwóch dni??:szok:
ANIA ale masz urwanie głowy z Natalką... i jeszcze te jej wyskoki przy stole! Żeby sobie krzywdy nie zrobiła bidulka...
JOLU dzieki za życzonka:) Oleńka rzeczywiscie juz jest duza... Ale na długość może isc w konkury z moimi Gwiazdami, maja po 77cm:) Fajnie, ze tak śmiga!! Ach, zazdroszcze:confused2:

Ale wesoło: dziewuchy śpiewają i śmigają po podłodze;-) nareszcie:szok:

justys:-):-):-)super,ze dziewczynki juz raczkuja:-):-):-)-moj leniuszek pelza do tylu;-)
aniu dzieki za info o szczepionce.kiedy najlepiej na nia szczepic?
jola-ale Ola duza dziewczynka:-):-)
dzisiaj zmoklam na spacerze:-(i jakas jestem do kitu:zawstydzona/y:

reklama
Do góry