reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

:-:)-:)-:)-:)-:)-(biedna Nastka:-:)-:)-(Ania daj potem znac co z mala.
JUSTYS ale mialas nocke kochana:-:)-(Julka tez gazowala w nocy.......
HANIA -poogladam fotki:-)
DOTINKA moj niunia tez usypia na rekach,albo jak sie kolo niej poloze-masakra:-(
JAGODA widze,ze tez masz bunt przed spaniem,skad ja znam to spanie razem??????????
DORKA suepr ze TOSKA sama siedzi:-)
kochane jutro popisze bo dzis caly dzien bylismy poza domem-ide sie kapac i lulu:-)
jak u Was zmiana czasu?u mnie ok,Julia juz spi:-):-)
SPOKOJNEJ NOCKI
POZDRAWIAM

reklama
3mam kciuki za Nastkę! Oby Was ten szpital ominął... Ania, 3maj sie;-)
MARZA u nas zmiana czasu całkiem oki:) Dzisiaj dzieci były kąpane o 19 tak jak za starego czasu... I szybko padły, chyba są zmęczone po tej cuuudownej cięzkiej nocce:baffled:
Ciekawe czy prześpią nockę?? Dzisiaj nie mogę za bardzo liczyć na pomoc mojego M bo musi wstać o 5.50 bo na 7 idzie do pracy:no:
A w piatek idziemy do neurologa na kontrolę, a po lekarzu jedziemy do moich rodziców:)
No i jutro dla nas ważny dzień: pół roczku minie... :szok:
Dzisiaj byliśmy po południu u szwagra na zaległych imieninach i u jego dziecka na imeninach (młody ma na imię SAMBOR:szok:)... Ale impreza! Wypiłam dwie kawy (pyszne z ekspresu) i zjadłam dwie babeczki z jagodami! Zapraszali nas a nawet stołu nie nakryli. Dopiero jak przyjechaliśmy to sie upomniałam o kawe bo inaczej pewnie byśmy wrócili do domu nawet bez kawy, nie mówiąc o niczym mocniejszym:sorry2:Artur (tak ma na imie szwagier) dostał od nas Creme de whisky i jak zobaczył butelkę, to stwierdził, że zaraz będziemy próbować... no i tak popróbowaliśmy, że teraz siedzę z męzem i popijamy Desperadosy:tak: U nich takie są balety... ech!
Dobranoc sisters;-)

Aniu!! Tylko nie to!!:szok:Trzymam mocno żeby przeszło łagodnie. Ja z Ewą jak miała 2,5 roku wylądowałam z rotem w szpitalu a w sumie zwymiotowała wtedy tylko 3 razy Dlatego teraz Jaska zaszczepiłam, tym bardziej że Ewa raz w roku przechodzi rota tylko bardzo łagodnie 1 dzień żygolaka i temp a potem jak ręką odjął
Justyś ale porażka z ta imprezą ale gościnni :-D
Dziewczyny zaraziłam koleżankę hipciem i dziś udało się jej kupić za 50 zł z wysyłka i to na opcji kup teraz czyli trzeba polować, a podała mi namiary na pianinka fishera w fajnej cenie myślała ze nie mam, pamiętam że chyba 2 z Was były zainteresowane Daje namiary na aukcje
te od 25
Pianinko Fisher Price78/23 (792993163) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE PIANINKO WESOŁE GWIAZDECZKI (790762319) - Aukcje internetowe Allegro
te od 50
Pianinko Fisher Price bdb (795318574) - Aukcje internetowe Allegro
FISHER PRICE przyrząd GIMNASTYCZNY PIANINKO (795022119) - Aukcje internetowe Allegro
Musze Wam powiedzieć ze to pianinko i muzyczny przyrząd gimnastyczny:-D Jaś je uwielbia, wstaje przy nim i huśta tyłkiem w takt muzyki potem montuje się na stojąco i zabawka służy nawet do 4 latek Ewa nią się bawiła do 4 latek Także warto Dobra zmykam spać bo przez te namiary to już upatrzyłam 2 inne aukcje z fishera i licytuje:happy2:
Ale miałam czujka długo pisałam bo jeszcze buszowałam po allegro i coś mnie tkneło i skopiowałam posta i dobrze bo go zjadło a tak wklej i gotowe:-D

Ufff nareszcie mogę powiedziec, że się wyspałam. :tak:Na 4kę ale pospałam. W nocy Gabi sie zbudziła o 1 na jedzonko, więc ją nakarmiłam i zasnęła, Wiki karmiłam na śpiocha i spała prawie do 7. A Gabi się zbudziła o 5.50, teraz znowu śpi:) Ależ one są szalone.
Już zdązyłam spakować Medele do wysyłki i ugotowałam serek biały dla dzieci. Dzisiaj dostaną go z bananami na drugie śniadanko:-) Miał być budyń ale stwierdziłam, że nie mam świeżych jajek:wściekła/y: Bede musiała iść na łup:szok:
HANIA juz dawno bym się skusiła na pianinko bo mi się bardzo podoba ale w tym tygodniu dostanę paczkę od koleżanki (mama blizniaczek o rok starszych od moich) z zabawkami interaktywnymi i ciuszkami... Juz nie mogę sie doczekać...:szok:
Miłego dnia!

Justys, wszystkiego naj naj naj dla smerfetek!
Wlasnie zrobilam budyn, tylko troche rzdki mi wyszedl, tyle ze ja polowe mleka, a nie wody zagotowalam z zoltkiem i maka. Nie wiem czy to ma jakies znaczenie, ale maly wcinal az milo bylo popatrzec. Nie cierpie kuchni, ale sie staram - nie mam wyjscia. My tez wyspani. Probuje malemu w nocy dawac cos do picia zamiast mleka, przedwczoraj zadzialalo, Filip jadl dopiedo o 5, ale juz dzisiaj nic z tego. Bedziemy dzialac dalej.
Ania, nie dawajcie sie, mam nadzieje, ze szpital was jednak ominie.
Ide zabawic malego, chociaz rano mialam nerwa. Jacek przyniosl go do lozka, a Filip jak nie przylozyl mi zabawka po plecach i wola :ejj. Przez chwile myslalam, ze zrobil to specjalnie!
Uciekam , bo marudzi.

Hej Wam, u mnie ok...mała wymiotowała pare godzin, zrobiłam przerwę z mlekiem, dawałam tylko wodę i samą kaszke ryżową i juz jets ok.
Właśnie przyszedl hipcio i młoda na niego od razu się rzuciła..

Aha!!! Nati kończy dziś 7 miesięcy :-D:-D:)))) Bilans niezły: siada, siedzi, raczkuje i wstaje...w ciągu tego miesiąca zrobiła niesamowity postęp..

Justys, sto lat dla Smerfetek!!
Jagoda, ja zawsz edaje młodej wode w nocy, jej sie popić chce wtedy i nie narzeka :))
Hania, ja na pianinko dopiero za tydzien po wyplacie sie skuszę, bo wiesz - ten hipcio, pelzak itd....dośc dość..
Dotinka, to może spróbuj małą polożyc wcześniej spać - o 18.00???

Ok, spadam, bo młody sie drze na mnie,...

Aniu świetnie,że Natalce lepiej.A zobaczyła Hipcia i zupełnie ozdrowiała;-):-D?Ja na razie nie kupuję nic,bo czekam by mała zrobiła następny postęp.Na razie do raczkowania to jej daleko jeszcze.Ale prawda jest taka,że dziecko od dziecka jest różne i w tym wieku różnice są bardzo widoczne,a za rok nie będzie nic widać po nich.Tak chyba Hanna pisała kiedyś o tych różnicach.
Justynka wszystkiego naj naj lepszego dla Smerfetek:-D
Później postaram się coś więcej napisać,bo teraz chcę pogonić małe towarzystwo na podwórko bo juz widać im się znudziło.

Melduję się po spacerku!
Za nami "poszarpana" noc Jasiek od 3 budził się co chwila i łaził po łóżku:confused: Jak był młodszy ładniej spał a teraz mam nadzieję że to przejściowe i zęby są przyczyną jego humorków.
Aniu cieszę się sytuacja się normuje i dzieciaki oraz Ty wracacie do zdrowia. Gratulujemy 7 i postępów A co za pełzaka kupiłaś chyba się nie chwaliłaś?:-)
Justyś wszystkiego najlepszego dla smerfetek z okazji 6

reklama
Oooo..chwalilam się Hanna :sorry2:...kupilam na Kup Teraz... w tym samym dniu co Hipcia..

Dotinka, fakt, dzieci różne, ja chodziłam jak miałam 14 miesięcy a mój brat miał 9 ( a on w ogóle nie raczkował. może Emi od razu przejdzie do konkretów :cool2::cool2:..)...co tam..
A propos, młoda cały czas włazi w jakiś mebel i wyje, bo sie uderzyła, no i masz babo placek..:wściekła/y::wściekła/y: - uroki raczkowania :baffled::baffled:

Ups, wyszła z pokoju..ide szukać...

Do góry