reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

reklama
hej mamusie
sliczna pogoda dzisiaj,korzystamy z ostatnich urokow lata:)
Mateuszek lezy w lozeczku zabawki ma po lewej stronie i zaczyna sie klasc na tym boku:) mam,nadzieje ze glowka sie wyrobi tak jak piszecie:) najwieksza frajde o dziwo nie sprawiaj mu miski czy grzechotki ale smycz na klucze ...jeden misiek na niej wisial aby Mati mogl go odbijac.:) mietoli ja juz pol godzinki:)

Aniu zycze milego odpoczynku :)ale Tobie dobrze:) a wczasy w korzystnej cenie...:)
Rozgladam sie za tym wozeczkiem, bede w rzeszowie w przyszlym tyg znalazlam tam swietny komis z rzeczami dla dzieci i mozna tam kupic naprawde tani wozeczek...jeszcze tam zagladne:p najwzyej wroce ze spacerowka pociagiem hehe :)
w Poniedzialek wizyta u ortopedy...mam nadzieje,ze z bioderkami bedzie wszystko ok :)
pozdr,:tak:;-):-)

kurcze tak sobie teraz przypomniałam że mogę sobie pospiewać

"żoną,miałam być, miał być ślub i wesele też..."- za 2 tyg mial odbyc sie nasz slub...achhh

na żale mnie naszło ...oki dość:cool:

bylysmy dzis u pani rechabilitantki na tzw.programie MALUCH.pani ogladnela julke ,byla zdziwiona,ze ma niespelna 5 mcy a tak duza:szok:
mowila,ze rozwija sie super.musze ja tylko przekladac czesciej na drugi boczek,zeby uformowac glowke,bo prawa strone ma bardziej splaszczona.pokazala jak sadzac(narazie u siebie na kolanach) i jak nosic.nastepna wizyta za miesiac(bo to w sumie 3 wizyty).aaa mowila,zeby takiemu maluchowi dawac dosc grube zabawki do reki,nie takie malusie i chude.
poza tym pogoda dzis piekna:-)
pozdrawiam

Witam wieczorową porą ...
Monisiu nie żałuj . Znacznie lepiej być samotną mamuśką niż nieszczęśliwą mężatką . Jesteś ładną , inteligentną , młodą kobietką i z pewnością trafisz na godnego siebie mężczyznę. Facet nie dorósł do bycia ojcem i mężem . Ale swoją opinię już kiedyś wyrażałam na tamtym forum. Ja to przerabiałam . Szkoda straconych lat . Głowa do góry ! Zobaczysz będziesz jeszcze bardzo szczęśliwa !
Ale mnie naszły wspomnienia:-(
Marza widzę ,że też walczysz z zespołem napięcia. Zobaczysz szybko minie przy systematycznych ćwiczeniach . A co do główki to tak jak pisałam Monisi powieś zabawki na szczebelkach tak aby leżała na tej drugiej stronie. Tośka też miała spłaszczoną z jednej strony a teraz już nie ma śladu .A dlaczego duże zabawki ? Na co to ma wpływać ? Tego mi rehabilitantka nie mówiła .

A dziewczyny mam do Was pytanko :-) Jak u Was z miesiączką ? Ja już pięć i pół miesiąca po porodzie i jeszcze nie mam:-( Hmm sama nie wiem czy to normalne . Faktem jest, że mała wisi jeszcze na cycku .

Masz racje Dorotko,ale mimo wszystko chcialam stworzyc prawdziwa rodzine synkowi.Ale widze ze ostatnio taka moda,nasi znajomi ktorzy mieli sie popobrac 3 pazdziernika wlasnie odwolali wesele,jakies fatum...maja 2 letniego synka...szkoda,a wygladali na szczesliwych:/ a moze to byly tylko pozory...a w czerwcu moja znajoma odwolala wszystko tydz przed slubem- gosc ja zdradzal z młoda dziewczynka...
Mateusz mnie dzisiaj znowu zaskoczyl...jak sie go postawi na nozkach to skacze,odbija sie od nog jak kroliczek super to wyglada:)poskakal tak teraz i padl od razu przy butelce:)
A jesli chodzi o okres mialam dwa dni ppalmienie,nie nazwe to okresem...mimo ze bolalo bardzo tak jak przy okresie. Wciaz czekam na prawidzwy okres.

:szok::szok:nie wiem czy dam radę podgonić to co tu napisałyście:-D:-D,ale będę sie starała.
Na początek,to grypa była jedno dniowa i już czuję się lepiej.Dzisiaj funkcjonowałam "normalnie".Ale zauważyłam u Emilki,ze jak gaworzy i płacze to jej głosik jest mocno zachrypnięty:szok:,mam nadzieję,że to nic złego bo jutro mamy wstawić sie na szczepienie.
Mikusia nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.Jesteś wartościowa dziewczyna,młoda i ładna.To się liczy,no i to,że masz superanckiego synka:-)
Resztę napiszę jutro,chociaż mam grafik napięty,ale mam nadzieję,ze chwilkę znajdę.Pozdrawiam mocno i do następnego razu:-)

Ale naskrobałyście... wow!
Ja tak intensywnie korzystam z ładnej pogody, że nie mam czasu tu zajrzec.

Witam nową Dorotkę:)

Moje niunie coś nie chcą sie przewracać na brzuszek lub na plecki... ale szaleją nieźle i spanie w poprzek łóżeczka to u nas standard.
Oglądacie 39 i pół?? Ja tak i jak dobrze, że już jest nowa seria:)
A u mnie z @ bywa róznie. Miałam w lipcu przez 3 tygodnie i od tamtej pory nic... :szok:
Pozdrawiam Was wszystkie i spadam luli... Jakoś jestem zmęczona tymi spacerkami, cały dzionek na dworze, uff:)

reklama
Witam cieplutko !!!!!!!!!!!!
Aniu- to naprawdę tanio znaleźliście wczasy :confused2:, jak możesz to daj namiar gdzie to może i my skorzystamy :tak: .
Marza - na te nasze maluchy to już trzeba tak uważać, bo z dnia na dzień nie wiadomo czego możemy się po nich spodziewać, dlatego ja już dawno obniżyłam łóżeczko.
Moniczko- i co znowu czytam że ci się nie układa z twoim m :no:, powiem ci tak jak reszta dziewczyn że naprawdę zasługujesz na kogoś lepszego jesteś super dziewczyną macie fajnego synka i ja nie wiem co jemu nie pasuje, ale to twoja decyzja i nikt nic nie może nic narzucić.;-). Też znam pary które były ze sobą nawet po 10 lat i nic z tego nie wyszło :no: .
Dotmar- oby Emilka niczego nie podłapała.
Dorotko- jesli chodzi o miesiączke to ja też jeszcze nie mam również karmie piersią więc nie ma obaw.A tak zapytam do ilu masz zamiar karmić Tośieńke????
Justyś- tak ja bardzo lubię 39 i pół i już nie mogę się doczekać odcinków :-).
Ola dzisiaj znowu marudna co jest ???? czyżby nieszczęsne zębolki :eek: , siedzi już sama i bardzo lubi opa opa aż ręce opadają katurla się z boku na bok oj jest ubaw z niej:-). Oleńka kończy dzisiaj 5,5 miesiąca ale zleciało.
Idę lulu, pozdrawiam i życze miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Do góry