reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszki i mamusie 1 kwartał 2009r po 40 tygodniach

Dorotko,fajnie ze siostrzyczki sie rozumieja,mam spora pomoc w Pauli,moje dziecko tez czasami bawi Paula-ale sasiadka:)i tez ma 17 lat:)

Jagoda- skad ja znam te leki,moj synek wiecznie pcha nogi miedzy szczebelki albo zaplacze sie w kołdrze przy przewracaniu i tak mnie budzi marudzeniem:)

Dorotko od Emi- to teraz mozesz szalec po ulicach:)
Mój usypia Mateuszka a ja popijam piweczko,chwilka relaksu sie nalezy:)

buziole mamusie:)

reklama
Monisiu kurczę jak ja Ci zazdroszczę ! Za mną od dłuższego czasu chodzi dobre winko . Uwielbiam białe Martini... Ale niestety . Tak to jest jak się robi za prywatną mleczarnię :-D
A co do nocnych eskapad po łóżeczku to rozwiązałam problem kupując taki śpiworek do spania. Pewnej nocy obudziłam się i mała leżała w poprzek łóżeczka przykryta kołdrą. Teraz może sobie kopać i się nie rozkopie. Już zaopatrzyłam się w następny większy i grubszy na zimę . Polecam

oj Dorotko,ja po ciazy głowke mam słaba:) i nic poza piwkiem nie moge wypic...a kiedys tez byłam smakoszem win- teraz nie wchodza mi za nic...ale najwazniejsze ,ze Antosia jest na piersi,a mamusia musi poczekac:p
ja szukam spacerowki dla malego- w sumie powoli konczy sie sezon no i ceny bedą mniejsze:) wypatrzyłam spacerowke firmy Hauck(uzywany-3-kołowy) - kobieta z Przemysla ma do sprzedania za 150 zloty do negocjacji- moj wozeczek jest za duzy no i ta skrzywiona oś - szlak mnie trafia- napewno nie bede go miala na wiosne bo nie dosc ze ciezki to jeszcze mi ciagle skreca w lewo.

Witam mamuśki!!!!!!
Dorotko- jak fajnie że wkońcu jesteś z nami, niestety ale byłe forum na którym pisałyśmy już raczej nie istnieje :wściekła/y:. Twoja Tosieńka jest super i też mały głodomorek z niej widze.
Fajnie że mimo takiej róznicy wieku dziewczyny się jakoś dogadują :-)
Dotmar- szybkiego powrotu do zdrówka i żeby dzieciaczki już nie podłapały :no:. Super, teraz pozostałao już tylko jeździć :tak:.
Myszorku- witaj- pewnie wczasy były bardzo udane, widać że wypoczęta i pełna energii.:-)
Ja chyba też skorzystam z tego śpiworka bo Ola również spi w poprzek, często też przewraca się na brzuch i płacz gotowy :no:
Jak narazie ząbek jeden, ale dzisiaj znowu coś marudziła i popłakiwała może będzie następny na dniach :confused2:
Uciekam się kąpać i lulu bo pewnie będa nocne pobudki.
MIłej nocy, pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Moniś ja mam bardzo fajny i przede wszystkim lekki Z firmy Graco . Też kupowałam na allegro używany . Płaciłam 140 zł . My już od czerwca jeździmy sportówką . Jest świetna i ma pozycję leżącą całkowicie na płasko płynna regulacja oparcia . Mi jakoś trójkołowce nie leżą. Słyszałam,że nie nadają się na nasze chodniki pełne dziur i jest problem z podjeżdżaniem pod krawężniki . Koleżanka miała trójkołowca i klęła jak szewc aż w końcu kupiła na czterech kółkach też Graco i jest zachwycona . Więc opierając się troszkę na jej opinii kupowałam Graco . Mój model to Metrosport .
A co do tego Twojego to jak kupisz sportówkę to oddaj tamten na reklamację. Przynajmniej go sprzedasz i jakaś kaska będzie.

Joluś na prawdę super sprawa taki śpiworek. Nóżki nie wchodzą między szczebelki , bo nie ma jak. Nie nakryje się kołderką i nie poddusi. Po prostu spokojna noc. A cieplutko ma .

dziekuje Dorotko za opinie:)szperam sobie po necie i szukam tez opini mamusiek ktore maja ten wozeczek- no i sa podzielone..:) moze znajde cos innego. Się zobaczy:)narazie upycham ciuszki po malym bo mi miejsce tylko zajmuja pos szafkach

Jolu dawno Cie tutaj nie było:) a jesli chodzi o marudzenie - powtarzam,ze Mati mial "kryzys drugiego zabka" dawał w kosc dwa dni:(

A śpiworek mam jutro wytestuje:) buba zasnela i spi na boku,do tej pory sypial na pleckach no i ma troche spłaszczona głowke z tyłu.moze to sie wyrobi- mam nadzieje:)

Witam serdecznie ! Za oknem słoneczko :-) zapowiada się chyba ładny dzionek. Byłam już z psami i u nas jest bardzo cieplutko ! Oby , bo spakuje moją marudę i pójdziemy na wyrobienie kilometrówki. Mam nadzieję, że w końcu ta moja waga ruszy w dół . Jak na razie stoi ja zaklęta:wściekła/y: .
Monisiu , Antosia jak była maleńka to cały czas skręcała się na jeden bok . Nic nie pomagało i też miała spłaszczoną główkę z jednej strony. Jak to napięcie minęło zaczęłyśmy walkę od nowa. Wszystkie zabawki wieszałam z jednej strony łóżeczka tak aby nie leżała na tej spłaszczonej połowie. Po dwóch miesiącach nie ma śladu , że coś było źle.Po zawieszaj Matusiowi zabawki, które najbardziej lubi na szczebelkach . Mam nadzieję , ze pomoże .
Miłego dnia :-)

Kurczę, mnie też trójkolowce nie leżą, mój brat ma i mówi, że strasznie wywrotny i niewygodny do jazdy. al moja koleżanka ma Hauck normalny i zadowlona, Graco tez fajny. Ja mam teraz tego Mutsy spacerowkę, fajny ale troche ciężki, spacerówkę kupię chyba firmy Jane, ale jeszcze zobacze, bo mi sie zmiania jak w kalejdoskopie, a poza tym dopiero w przyszłym roku, bo zima przed nami i małe kóleczka to nie najlepszy pomysł dla mnie na śnieg.

Co do śpiworka, ja kupiłam, ale moja mloda lubi sie sama układać na boczek i jej przeszkadza w tym ten śpiworek i się wkurza, więc zrezygnowalam. Ona w trakcie snu się nie przemieszcza bardzo, tylko jak leży sam w łózeczku, to tez już miała nogi między szczebelkami.

Jolu, wakacje udane i to bardzo. W ogole miałam fajny ośrodek i go polecam, jak by ktoś chciał. Od morza 30 metrów, 3 posilki, plece zabaw, rowery do wypożyczenia darmo, parking darmo, jak leje, tpo wśrodku sala do zabawy. I TANIO!!! zapąłciliśmy 1300 zł za 9 dni za 4 osoby z pelnym wyzywieniem, serio. W przyszłym roku tez tam jedziemy, bo to idealne miejsce dla dzieci :))

Moniczka, tak jak napisała Dorota, jak dziecko nie ma krzywicy, to każda nirwona czy spąłszczona głowka się potem wyrównuje, więc tym się nie przejmuj.

Dotinka, jak zdrowie?

reklama
witajcie:)
u mnie dzisiaj piekne sloneczko:)
Aniu to faktycznie super cena,ja placilam za tylko nas dwoje,bo julki nie liczyli 1200 za 10 dni bez wyzywienia:(tylko tyle ,ze hotel wypasiony.
Dotinko kochana jak zdrowko?
ja dzis rano sie przestraszylam,polozyla julcie w pokoju,gdzie mam lozeczko turystyczne nie wiem jak to nazwac ale jeszcze spod podniesiony do gory,wchodze a ona juz noge ma za lozeczkiem i glowke tez!!!!!!brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!w lezaczku tez nie moze byc juz sama bo jak sie naprezy i wygina w nim na boki to moze sie z nim przewrocic:((mimo zapiecia........
pewnie kolyska tez pojdzidzie w odstawke jak mi juz takie numery robi...
najlepsze rozwiazanie i najbezpieczniejsze dla mnie to nadmuchany basen na srodku pokoju z kocem i zabawkami,uwielbia sie tam turlac :))
milego dzionka

Do góry