reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

reklama
Andzia, kup sobie i pociumkaj ;-):-):-):-):-):-)
Dominika - skąd Ty takie wynalazki wynajdujesz? :-) A ten otulaczek, to do jakiej wielkości dziecka można używać?

narazie ciumkam co innego :-p

a ten otulaczek to jest super dla noworodków , mój już wyrósł z niego zresztą oddawna niechce leżeć otulony bo lubi sie rozwalać jedna noga na moim brzuchu a druga zupełnie gdzieindziej, mamy ogromne lóżko a ja i tak śpie na skraju bo bąbel tak sie rozwala:-D:-D:-D:-D

Annya do 7kg:-) Kilka postów wyżej Cypisia wkleiła linki do aukcji na allegro i tam jest to opisane - no ale jak się czyta tylko własne posty...:-p:-p:-p
Tusieńka - na drzewo! ;-);-);-);-);-):-p:-p:-p:-p:-p:-p
Przeczytałam, ale to tak jakby napisać, że kocyk jest tylko dla dziecka do 7 kilo! Bezsens, przecież to nie torba na ziemniaki. Już bardziej na długość by podali wymiar. Dlatego pytałam Dominiki jak to jest w rzeczywistości, bo ona ma .
No patrz, i Twojego posta przez przypadek przeczytałam :-p:-p:-p:-p:-p

Witajcie dziewczyny!
A ja od dwoch dni mam problem. :-(Moj maly wypijal zawsze 160 ml i tak 6 razy dziennie. Ale od tych dwoch dni, zaczyna mu byc malo, tzn wieczorem szczegolnie domaga sie wiecej. I super gdyby 180 ml mu wystarczylo, ale nie on sie drze o wiecej niz te 180 ml. Raz glupia mu dalam i az wypil 220 ml to potem chlusnal tym mlekiem, bo az za duzo, ale co robic kiedy on sie drze... :confused2:

Moja też kilka razy ostatnio wyraziła swoje niezadowolenia z powodu pustej butli, ale po chwili już był spokój..... Też raz dałam więcej efekt był podobny do tego u Ciebie...

a u nas zupełnie odwrotnie , mój mały żarłoczek straciła apetyt , po nocy zjada sporko - 180 ale potem jakoś niezabardzo chce mu sie jeśc czasem łyknie tylko 60 - to mało, ale co poradzić jak więcej niechce , zmuszac go niebęde przecierz :confused2::confused2::confused2:

a ja tam daję swojemu ile sobie zażyczy;-):-D, dziś po kapieli wcisnął 240 i śpi od 20 jak aniołeczek tylko brzuszek jak piłeczka:szok::-D a co do wymiotów nam też zdarzyły,ale tylko wtedy gdy to ja mu pchałam na siłę a on nie chciał(wydawało mi sie że zjadł za mało)-mój mały spryciura wypycha językiem smoka jak już nie chce:rofl2:

reklama
Witam,
Jestem tu nowa ale również mam bobasa z czerwca wiec podczytuję.
Ja również nie szczepię dodatkowymi szczepionkami. Rozmawiałam z pediatrą i ta powiedziała, że nie pamięta aby był ostatnimi latami jakikolwiek przypadek dziecka chorego na pneumokoki w naszym szpitalu. Więc nie szczepiłam. Na rotawirusy też nie bo Misiu do żłobka nie idzie - będzie babcia a szczepionka ma sens gdy w około będa dzieciaki.

Do góry