reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Dzieki dziewczyny za wszystkie rady...staram sie ja dobudzac jakos ale z roznym skutkiem to wychodzi....w poniedzialek znowu do pediatry to zobaczymy. A jak na razie to mam zarabistego dola przez to...jeszcze tesciowa dolozyla dzisiaj swoje 3 grosze na ten temat.....siedze i rycze tylko. Strace pokarm przez te nerwy i dopiero bedzie:-( ehhhhh

Nika bezpodstawnie masz doła napewno jestes najcudowniejsza mama dla Igi a wszystkie złote rady tesciowej włoż miedzy ksiązki bedzie dobrze zobaczysz ...

Kochane dziewczynki przeciez nikt nie wymaga od Was zebyście w kilka tygodni opanowały sztuke wychowywania dzieci do perfekcji kazda z nas popełnia błedy szuka rozwiazań wierzcie mi ze mam 4 dzieci i kazdo z nich było wychowywane na mnóstwie porażek kazdo na innych Czasami śmiejemy sie z moim M ze moze gdybyśmy mieli 20 dzieciaków to 21 wychowalibyśmy bez popełniania ich chociaz osobiscie wątpie wiec noski w góre naprawde bedzie cudownie jak wczujecie sie w swoj własny instynkt :)

pamietam jak przy Oli mialam dość cudownych rad mamy babć ciotek i moj mąż pewnego dnia zastał kartke na drzwiach przyklejoną wstęp wzbroniony !! Mialam cisze i spokoj a to teraz kazdej z nas jest niezbedne :))

reklama
kolejne karmienie i godzina płaczu (WRZASKU) za mną, tak mi szkoda mojej malutkiej, że jak mam dodatkowo jej wyczyścić nosek czy narażać na coś czego nie lubi, to sie dwa razy zastanawiam czy warto żeby znów płakała:-(. no ale nosek czyścić trzeba, no i jeść także.
młoda tak bije piąstkami że chyba mi wszystkie włosy z głowy powyrywa.
żal mi tych momentów zabawy, jak sobie spokojnie siedziała i patrzyła, i miała zadowoloną minke jak mały, opity mlekiem kociak. teraz tak ma tylko w czasie snu.
ja siedzę nad książkami, grzebię w internecie i różne diagnozy wymyślam i nic w domu nie robię, mieszkanie zarasta
już czasem nie wiem skąd brać sił na kolejne usypianie, ryczę razem z nią czasem, jakies smutne dziecko mi pewnie urośnie, oby nie

Meva słonko nie bierz tak do siebie wszystkiego dzieci płacza i przy tym ćwicza płucka potrafisz okresli ten płacz ? sprobuj moze dać jej proszek troisty lub ekspumisan w kropelkach bedziesz przynajmiej wiedziala czy to od brzuszka czy od czegos innego....

Mewunia , może ci piosenkarka rośnie i od małego ćwiczy głos :tak:
a tak poważnie to najmłodszy syn mojej 2 teściowej wył tak przez 2 lata teściowa myślała że samobujstwo popełni az tu któregoś dnia przestał i spokój do dziś a ma już 22 lata. i nic mu niebyło , wył z czystej przyjemności wycia :tak:.
mojemu niuńkowi też coś walneło bo już spać niechce tyle - chciałby by go nosić i bujać a mi już kręgosłup do zadka wchodzi:baffled:

No to mamy niezły kocioł z tymi naszymi dzidziami :-) No cóż, same chciałyśmy:tak:
Ja wczoraj poniosłam pierwszą porażkę wychowawczą, bo już nie wytrzymałam i dałam małej smoka :zawstydzona/y::zawstydzona/y: A tak się zarzekałam , że nie będę dawać. Trochę pomogło, ale chyba musi się przyzwyczaić. A powiedzcie mi, jakich smok używacie, bo ja mam aventu 0-3, ale on jest chyba za duży, bo przykrywa jej pół buzi :baffled:
No i wzięłam ją dziś znów na noc do łóżka i przespała ciurkiem 5 godzin!I nawet na cyca się nie obudziła!

dziewczyny sa dzieci ktore potrzebuja wiekszej ilosci naszego ciepla i zapachu przedewszystkim dzieci z mala masa urodzeniowa Ja swojego tez czasami biore w nocy do lozka on jest spokojny ja wyspana ..

Annya smoczek czy noc w lozku rodziców to nie porazka wychowawcza wierz mi porazką jest pampers na tyłku 4-latka ...albo mleko \wypite z butelki u 5-latka są takie przypadki nasze maluchy są malutkie niezapominajmy o tym i pamietajmy przedewszystkim szczesliwa mama to spokojny i zadowolony maluch ..

Tak się zastanawiałam - czy usypiacie swoje dzieci?
Tzn po za sytuacjami kiedy usypiają przy piersi/butelce.
Jesteście przy niech jak zasypiają czy też zostawiacie aby nauczyły się samodzielnego zasypiania

Tak się zastanawiałam - czy usypiacie swoje dzieci?
Tzn po za sytuacjami kiedy usypiają przy piersi/butelce.
Jesteście przy niech jak zasypiają czy też zostawiacie aby nauczyły się samodzielnego zasypiania
Ja staram się nauczyć małego żeby sam zasypiał i nie usypiam go specjalnie. Jak leży w nocy sam w łóżeczku to czasami marudzi ale zaraz sam usypia. jak się rozżali to albo niedojadł i wtedy dokarmiam i wtedy jest już spokój, albo poprostu przytulam i daję smoczek.
A w dzień ma już dość długi okres czuwania i czasami zasypia ze zmęczenia albo z nudów:tak:

hallo dziewczynki!
No to ja mam znów problem :baffled: Mojej małej od jakiegoś czasu łuszczy się skórka na dłoniach, stópkach i brzuszku. Wygląda to tak, jakby skóra schodziła po opalaniu i pęka na zgięciach.A dzisiaj zauważyłam też na szyjce , za uszkami. Boję się, ze to jakieś uczulenie, ale nie mam pojęcia na co i co z tym zrobić :-(Kąpię ją w oliatum i smaruje linomagiem, ale jak na razie bez zmian. Macie jakieś pomysły?

reklama
hallo dziewczynki!
No to ja mam znów problem :baffled: Mojej małej od jakiegoś czasu łuszczy się skórka na dłoniach, stópkach i brzuszku. Wygląda to tak, jakby skóra schodziła po opalaniu i pęka na zgięciach.A dzisiaj zauważyłam też na szyjce , za uszkami. Boję się, ze to jakieś uczulenie, ale nie mam pojęcia na co i co z tym zrobić :-(Kąpię ją w oliatum i smaruje linomagiem, ale jak na razie bez zmian. Macie jakieś pomysły?
Mojemu małemu też się luszczyła skóra na rączkach stópkach i na klatce, pomyślałam że ma suchą skórę i opócz oilatum stosowałam jeszcze oliwkę, ale mały dostał strasznego uczulenia na klatce. Muszę wyleczyć krostki bo wyglądają okropnie. A skóra na rączkach i nóżkach doszła sama do siebie i już nie schodzi.
Sama przesadziłam i narobiłam szkody więc chyba Ci nie pomogę :-(
A słuchajcie jak czyścicie maluszkom noski? Bo ja mam i wodę morską w sprayu (ale jest za duże ciśnienie i boję się że małego utopię :-() i sól fizjologiczną ale też się boję ją zapuścić. Doradźcie mi proszę.

Do góry