reklama
ja myslałam że mój niuniek tylko takie huherko , niemartw sie może rośnie ci mała modelka:-). nika a może chociaż na noc butlą małą dokarmiać?
Modelka powiadasz...hmmm...moze;-) A co do dokarmiania to lekarz nic nie mowila, zreszta ja mam duzo pokarmu, tylko ten moj leniuch nie chce ssac za bardzo bo tak jej dobrze przy cycu ze zasypia od razu:-) A ile to Twoj maluch wazy?
TERAZ TO NIEWIEM ALE JAK WYCHODZIŁ ZE SZPITALA 2 TYG TEMU TO MIAŁ 2710 , NO ALE NIUNIEK JEST WCZESNIACZKIEM.
PO NIEDZIELI IDZIEMY DO PEDJATRY TO SIE DOWIEM DOKŁADNIE.
A MOŻE ŚCIĄGAJ MŁODEJ DO BUTLI MOŻE CYC JEJ NIEPASI TAK JAK MOJEMU ?
TERAZ TO NIEWIEM ALE JAK WYCHODZIŁ ZE SZPITALA 2 TYG TEMU TO MIAŁ 2710 , NO ALE NIUNIEK JEST WCZESNIACZKIEM.
No widzisz a moja wczesniakiem nie jest i tak malutko wazy...ale bedzie lepiej:-)
Ona cyca ssie z przyjemnoscia i to taka ze az zasypia A do butli nie chce na razie przyzwyczajac....zobaczymy co bedzie dalej....jak sie nie poprawi to bedziemy dalej myslec co robic;-)
No widzisz a moja wczesniakiem nie jest i tak malutko wazy...ale bedzie lepiej:-)
Ona cyca ssie z przyjemnoscia i to taka ze az zasypia A do butli nie chce na razie przyzwyczajac....zobaczymy co bedzie dalej....jak sie nie poprawi to bedziemy dalej myslec co robic;-)
próbowałaś zmiany pozycji, jak już sie zmęczy? z kołyskowej na spod pachy czy zmiana piersi, lub troszkę rozebrać?
Nanya
(Samo)dzielna Mama
U mnie też Canpol. Mała cumlanie opanowała prawie do perfekcji - coraz rzadziej jej smok wypada Ja daje smoka tylko jak przygotowuję butelkę, bo przez te parę minut, to by się mała chyba zawrzeszczała na śmierć, gdyby nie smok. Jak jest najedzona to sama ładnie usypia, bez cumlania. U mnie, jak na razie, mała między karmieniami głównie śpi, a w okresach czuwania jest spokojna. Oby tak było jak najdłużejU nas od samego początku były Canpola smoki... najpierw silikonowe, a teraz kauczukowe i jest git
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
Oh czasmi bym oddala krolestwo za to zeby Mati nauczyla sie ssac smoka ale nic z tego cyc i juz!!
Nika- moja niunia tez nie jest za wielka. Nie jwst wczesniakiem a urodzila sie z waga 2730 i napoczatku tez nie chciala jesc tylko spala. TO bylo spoowodowane zoltaczka ale polozne kazaly mi ja troche rozbierac do karmienia i nie zmieniac pieluchy przed tylko w trakcie jak bedzie juz odlatywac bo tez ssala po 5 min. Na poczatku delikatnie tez szturchalam ja za nogi- teraz jest roznie od 1- min do godziny jak jej sie spodoba.
Nika- moja niunia tez nie jest za wielka. Nie jwst wczesniakiem a urodzila sie z waga 2730 i napoczatku tez nie chciala jesc tylko spala. TO bylo spoowodowane zoltaczka ale polozne kazaly mi ja troche rozbierac do karmienia i nie zmieniac pieluchy przed tylko w trakcie jak bedzie juz odlatywac bo tez ssala po 5 min. Na poczatku delikatnie tez szturchalam ja za nogi- teraz jest roznie od 1- min do godziny jak jej sie spodoba.
My używamy smoczka uspokajającego NUK, doradziła nam pani pediatra bo powidziała że mały ma straszny odruch ssania i że lepiej smoczek niż paluchy. Dzisiaj byliśmy na szczepieniu i przy okazji się zważyliśmy, Filip waży już 4800 i już dogonił swoich rówieśników (jak to stwierdziła pani doktor). Przybrał na wadze 1 kg w ciągu 3 tygodni :-).
Teraz za to modlimy się z moim A żeby po szczpionce żadnej rewolucji nie było typu gorączka czy opuchlizna. Ale mówię wam jak mały płakał przy szczepieniu to ja prawie razem z nim. Dobrze że to tylko jedno ukłucie bo trzech to bym chyba nie przeżyła-serce by mi pękło.
Teraz za to modlimy się z moim A żeby po szczpionce żadnej rewolucji nie było typu gorączka czy opuchlizna. Ale mówię wam jak mały płakał przy szczepieniu to ja prawie razem z nim. Dobrze że to tylko jedno ukłucie bo trzech to bym chyba nie przeżyła-serce by mi pękło.
reklama
Podziel się: