martusia_78
Mama Wrzesien05Czerwiec09
Dokladnie tak samo mysle.Kluseczka monitor oddechu to super sprawa....dzięki Bogu nie miałam sytuacji, że informował nas o bezdechu ale....
Już nie raz złapałam się na tym, że wzięłam małego na ręce i poszłam sobie z nim, nie wyłączając monitora....ten zaraz piszczał- to daje mi pewność, że dobrze działa.
Dzięki temu śpimy bardzo spokojnie, bez obaw o małego- POLECAM!!!
Spie spokojnie. A i w ciagu dnia jestem spokojna, ze zawsze uslysze wolanie mojego skarba.
Co do spacerkow to my wyszlismy 3 dnia.
Moj maluch tez ma czkawke i to praktycznie po kazdym beknieciu. Przystawiam go wtedy do piersi albo przytule i czkawka zaraz mija.
Co do usypiania to moj synus zasypia praktycznie zaraz po zjedzeniu na moich rekach albo odkladam go pojedzonego do lozeczka, wlaczam karuzele i po kilku minutach sam zasypia. Nie ucze go spania z nami w lozku bo potem trudno bedzie go odzwyczaic, a srodek w naszym lozku dalej nalezy do Sandrusi. Moze przychodzic kiedy tylko bedzie chciala Jak Alanek zasypia ukladam go raz na jednym boczku raz na drugim, a gdy nie spi lezy na pleckach. Ukladam go na boczkach bo w razie gdyby mu sie ulalo, to wszystko z buziunki wyleci i sie nie zakrztusi.
Alanek urodzil sie z waga 3800gr. Spadl do wagi 3620gr, wtorkowa waga to 3690gr, a wczorajsza 3850gr
Ja staram sie nie otwierac okna gdy maluszek spi, boje sie zeby jakis owad nie wlecial i nie pogryzl malego. Gdy spi otweram drzwi i okno w innym pokoju.czy otwieracie okno w pokoju w czasie snu maleństwa?
Ja tez taki daje.ja daje młodemu smoczek aventu uspakający od 0-2 miesiąca i działa
Na poczatku nie chcialam wprowadzac smoczka ale tak lapki pchal do buziunki, ze wyjscia nie bylo. Wole zeby smoczka duldal niz zeby kciuka ssal.
No to ja mam znów problem Mojej małej od jakiegoś czasu łuszczy się skórka na dłoniach, stópkach i brzuszku. Wygląda to tak, jakby skóra schodziła po opalaniu i pęka na zgięciach.A dzisiaj zauważyłam też na szyjce , za uszkami. Boję się, ze to jakieś uczulenie, ale nie mam pojęcia na co i co z tym zrobić :-(Kąpię ją w oliatum i smaruje linomagiem, ale jak na razie bez zmian. Macie jakieś pomysły?
U mnie to samo Synusiowi schodzi skorka :-( i polozna mowila, z eto normalne u dzieci urodzonych po terminie. Zalecila smarowac oliwka, no i posmarowalam i ma teraz pelno chrosteczek, sa wszedzie :-( a najwiecej na szyjce. Nie wiem co robic, odstawialm oliwke i posypalam pudrem.Mojemu małemu też się luszczyła skóra na rączkach stópkach i na klatce, pomyślałam że ma suchą skórę i opócz oilatum stosowałam jeszcze oliwkę, ale mały dostał strasznego uczulenia na klatce. Muszę wyleczyć krostki bo wyglądają okropnie. A skóra na rączkach i nóżkach doszła sama do siebie i już nie schodzi.
Sama przesadziłam i narobiłam szkody więc chyba Ci nie pomogę :-(