reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Cześć Dziewczyny :))
Wtrące się i podpowiem jeden albo raczej dwa pomysły :))
Pierwszy... jeśli Wasze maleństwo nie może zasnąć bo boi się swoich rączek i nóżek to może warto go zawiązać w rożek ?? ;)) u mnie dziala cuda ... włoże mojego Jasia do rożka po kąpieli i karmieniu i śpi jak Aniołek do 4 potem je i śpi do 6 :))
A drugi sposob na uspokojenie to jest włączenie suszarki jak maleństwo już naprawde jest bardzo zmęczone a zasnąc nie może ;))
Więc pozdrawiam i przepraszam że się wtrąciłam :)

reklama
To poradzcie jak wyciszyc malucha, jak polozyc go spac, bo moj Mikolaj spi po poludniu ok 2 godz i potem od 17 zaczyna sie marudzenie. O 19 jest zmeczony i pada jak kapiel szykuje, sama juz nie wiem, wogle ostatnio zaczal mi wczesnie chodzic spac i wczesnie wstawac... Jakies rady?
Kabaretko, mój też tak próbował ale ja byłam twarda i nie zmieniłam nic kapiel o 19 później jedzonko i kimonko do 6, inaczej to ja bym padła bo on śpi 3-4 razy w ciagu dnia po pół godziny, jedyne co mogę Ci poradzić to spróbuj go uśpić tak koło 17 choć na pól godziny to pózniej jakos dotrwa do wieczora-ja swojego wkładam do wózka troche pobujam i jest 30 min spokoju i mniej ryku przy kapieli:tak::-)

Cześć Dziewczyny :))
Wtrące się i podpowiem jeden albo raczej dwa pomysły :))
Pierwszy... jeśli Wasze maleństwo nie może zasnąć bo boi się swoich rączek i nóżek to może warto go zawiązać w rożek ?? ;)) u mnie dziala cuda ... włoże mojego Jasia do rożka po kąpieli i karmieniu i śpi jak Aniołek do 4 potem je i śpi do 6 :))

Ja obwijam w kocyk tak troszke ciasniej i faktycznie Niunka zaraz usypia a i jeszcze musi miec pieluszke tetrowa co by sie do niej przytulic :tak::tak:

Kabaretka - może się godziny poprzestawiały?Spróbuj go przetrzymać dłużej wieczorem i niech idzie później spać. Moja Hania zasypia na dobre ok. 22-23 i śpi ok 6 godzin. Też ją zawijam w rożek, choć zostawiam rączki, bo lubi sobie possać:-)

:-) ja raczej w rożek nie dam rady małego wpakować bo ma już 70 cm, ale on się nie boi swoich rączek i nóżek. W domu Fifi usypia co jakiś czas ładnie tylko musi mieć smoka i pieluszkę do przytulania. Wieczorem idzie spać około 19.30, budzi się około 3 a potem o 7.00. Udało mu sie kilka razy przespać całą noc, ale normą jest raczej nocna pobudka :tak: A niech mu będzie :-D
A drzemki w ciągu dnia faktycznie działają cuda, bo Fifi usypia marudny a budzi się uśmiechnięty od ucha do ucha ;-)

Wiecie co, czytam i czytam i stwierdzam, ze to ja mam najwiekszy problem!!! Moj Olaf co prawda spi w ciagu dnia i nie mam z Nim problemow, ale Wy wszystkie piszecie ze wasze dzieci spia cala noc!!!:szok:
Ja moge o tym zapomniec, moj sie budzi co 3 godziny, albo co 2!!!! Czemu co Wy robicie tym dziecio ze spia Wam cale noce???;-)

Wiecie co, czytam i czytam i stwierdzam, ze to ja mam najwiekszy problem!!! Moj Olaf co prawda spi w ciagu dnia i nie mam z Nim problemow, ale Wy wszystkie piszecie ze wasze dzieci spia cala noc!!!:szok:
Ja moge o tym zapomniec, moj sie budzi co 3 godziny, albo co 2!!!! Czemu co Wy robicie tym dziecio ze spia Wam cale noce???;-)

Nie jesteś sama! :happy2:
Moje Dziecię co prawda nie budzi się co 3 godziny, a co 4, max 5 :happy2: I też nie mam pomysłu na to. Ot, taka natura :baffled:

Cypisis marne to pocieszenie, ale zawsze cos.... :baffled:
Jak bedziesz miala pomysl, czekam z niecierpliwoscia, ja juz probowalam nawet wetknac Malemu smoczek, bo niby dzieckop nie potrzebuje w nocy jesc i ze to tylko potrzeba ssania Go budzi, ale moj jest Glodomorek i je caly czas.... :-):-D
Poza tym spi ze mna, moze to to....???:zawstydzona/y:

Moj tez nie przesypia calej nocy, zasypia o 19.30-20 budzi sie o 2 w nocy, a potem juz od 6.30-7 nawet nie mysli by wrocic do snu... eh. tez bym chciala by spal cala noc, ale bardziej mi zalezy by budzil sie ciut pozniej np. 8. Zastanawiam sie czemu tak rano wstaje, i wydaje mi sie ze to dlatego ze sloneczko z rana swieci w sypialni, a my rolet nie mamy...:/

reklama
Do góry