reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Agata sprawdz sab siplex.
U nas kupka byla raz dziennie, mala byla ardzo nie spokojna i co chwile plakala. Ulge dawaly tylko masaze dzieki ktorym udawalo nam sie troche przyspieszyc pojawienie sie kupki. Pojawialo sie jej tyle jednorazowo ze najczesciej pielcha nie wytrzymywala i mielismy przeciek.Koperek ani plantex nie pomagaly - przynajmniej nie dostatecznie.
Teraz problem znikl prawie do minium. Kupka przy kazdej zmianie peluchy - nie za duza nie za mala, baczki puszczane regularnie, brak histerii i placzu...
A juz mi wciskali ze mala krzyczy bo nie dojada

reklama
Ja nadal szukam przyczyn histerii i narazie zerowy skutek dziewczyny jak myslicie czy jak ja mam zaparcia to maly tez moze miec? dzis dzien bez kupki tzn jedna wymuszona przez masaz pospal 20 min i znowu placz o dziwo w pozycji stojacej na rekach przechodzi... niewiem sama ale dluzej nie dam rady pociagnac w ten sposob ;(
Moze jak usnie ci to kładz go spac na brzuchu, ja tak robie czasem z Matylda i to działa.

Dziewczyny jestem przerażona Piotrusiowi zdarza się coraz częściej że zapomina o oddychaniu :wściekła/y::wściekła/y::-:)-(, czy któraś z Was ma problemy z bezdechem u maluszka?? Jutro jadę po monitor oddechu jaki kupić najlepiej??

Oskar też miewa bezdechy ale niepanikuje , monitoru niemam bo czytałam że ponoć zdażają sie fałszywe alarmy - mój Adam to by na zawał padł w takiej sytuacji . Bezdechy podobno mijają koło 3 miesiąca - damy rade .
a przy jedzonku krztusił sie tak jak niunia kluseczki - zmieniłam smoczek na ten z najmniejszą dziurką i wszystko gra , no ale kluseczka dziurki w cycu niewymieni :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ariada a skąd miałaś sab-simplex?

Ostatnia edycja:
mój Jaś niestety tez czasem krztusi sie przy butli, już wyprawiam różne cuda z butlą, ale on je tak łapczywie że czasem nie da sie tego uniknąc:baffled:

Dziewczyny jak rozpoznać skazę białkową?:szok::szok::szok::szok:
Byłam u pediatry on mówi że to potówki, a na głowie tylko ciemieniucha, ale z kolei położna powiedziała, że to może byc skaza białkowa-pomocy, dodam że mały nie ma kolki, ani biegunki, wcina elegancko tylko na tej buzi cos mu wyskakuje:baffled:

Byłam u pediatry on mówi że to potówki, a na głowie tylko ciemieniucha, ale z kolei położna powiedziała, że to może byc skaza białkowa-pomocy, dodam że mały nie ma kolki, ani biegunki, wcina elegancko tylko na tej buzi cos mu wyskakuje:baffled:
gumisia mój Piotruś też ma krostki, pojawiają się-znikają same. Mi pediatra powiedziała,żeby się nie przejmować bo dzieci zawsze mają problemy ze skórą;-)

U mnie znaczna poprawa z tym trądzikiem... kiedyś (w czwartek ) , przestraszyłam się, bo patrzę, a tu Ania cała zwalona w krostach!!! :szok::szok::szok: pojechałam z nią do lekarza, a on mówi, myć w krochmalu, ciałko myć tylko mydełkiem, bez żadnych oliwek i kosmetyków, a potem wysmarować wszystko spirytusem. I zeszło!!!! :-D:-D:-D:-D:-D i jeszcze jak nie jest nagrzane w mieszkaniu, to jej to tak nie czerwienieje ;-) więc wietrzenia obowiązkowe i krochmalik i jak na razie jest super :-D:-D:-D

mój Jaś niestety tez czasem krztusi sie przy butli, już wyprawiam różne cuda z butlą, ale on je tak łapczywie że czasem nie da sie tego uniknąc:baffled:

Dziewczyny jak rozpoznać skazę białkową?:szok::szok::szok::szok:

Gumisia potowki schodza same jak jest chlodno. U nas Mati ma skaze i wysypke na calym ciele ale zaczelo sie od twarzy na poczatku myslalam ze to potowki potem ze tradzik ale lekarz jak zobaczyl to powiedzial ze jak sie pojawiaja placki- nie mam pojecia co mial na mysli to alergia. Dodam jeszcze ze nam oilatum nie pomagalo.

Andzia- no ja dziorek sobie nie wymienie ale cale cycki juz bym chciala:-):-)

Witam,
Mała od kilku dni była baaardzo niespokojna uspokajała się na rączkach ewentualnie na leżaczku z wibracjami. Zaczęłam pić herbatkę z kopru i tak jakby było lepiej - do wczoraj... Od 19 do 21 tak strasznie się darła, że szok. Prężyła brzuszek i prostowała nóżki, pod koniec płakałam razem z nią. Masowanie nie pomagało, okłady z ciepłej pieluchy również nie. Wkońcu podałam jej 15 kropli sab simplex, po 10 min pierdziała jak stara i srała tak, że pielucha nie dała rady. Ale żebyście zobaczyły jej uśmiech momentalnie i próbę gadania to serce by Wam zmiękło - poryczałam się znowu z tym, że teraz z ulgi... moje kochane dziecko wróciło...
To w takim układzie była kolka, będę jej w takim układzie podawała ten sab, ale niewiem za bardzo ile razy dziennie. Szwagierka podaje co karmienie (karmi butelką), ja karmię piersią i różnie mała się domaga jedzenia. Czasami co 2-3 godziny a czasami co pół i teraz niewiem jak jej podawać ten sab...
Może ma któraś pomysł?

reklama
Andzia mi znajomi z niemiec sprowadzili, mam pół buteleczki do odstąpienia jak coś

niebęde cie obsępiać , nóz będzie ci potrzebne i wtedy mnie przelkniesz :-p , koleżanka ma mi przysłać z niemców:-p ale to taka sklerotyczka że az sie boje, a dziś oblatałam pół dąbrowy i nigdzie tego niema - nawet na zamówienie :baffled:

Andzia- no ja dziorek sobie nie wymienie ale cale cycki juz bym chciala:-):-)
och te cycki - masakra jak uszy jamnika sie porobiły takie flaki trzeba chyba jakieś masaże czy cós....;-):rofl2::rofl2:

kaśka a ty gdzie dorwałaś sab - simplaksa??????????????????????

Do góry