reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Monika podłóż pod łóżeczko książki tu gdzie jest główka. Tak żeby katarek mógł spływać z noska.:tak:

reklama
Pamiętam że ktoś używa Sab simlex. Kropelki dotarły dziś do mnie tylko ulotka po czesku :confused2:. W jakich dawkach i ile razy dziennie je podajecie. Z tego co zrozumiałam z ulotki - 15 kropelek przed każdym posiłkiem?

Pamiętam że ktoś używa Sab simlex. Kropelki dotarły dziś do mnie tylko ulotka po czesku :confused2:. W jakich dawkach i ile razy dziennie je podajecie. Z tego co zrozumiałam z ulotki - 15 kropelek przed każdym posiłkiem?

Tak 15 kropli albo do mleka, a najlepiej przed posiłkiem podać, bo w mleku słabiej działa no i dzidzia nie zawsze wypija całe mleko.
Ja narazie nie mam problemu z kolkami - tfu, tfu oby tak dalej, ale moja szwagierka przez to przechodzi więc jestem na bieżąco.
U nas niektóre apteki sprowadzają z niemiec Sab Simplex i się w nie w razie czego zaopatrzyłam. 1-szy raz mam nadzieję, że wyrzucę pieniądze w błoto i kropli nie będę zmuszona użyć...

Mała od dwóch dni była marudna, od dzisiaj piję herbatkę z kopru włoskiego i nie mogę małej dobudzić na jedzienie, widocznie ją brzuszek pobolewał i ten koper trochę pomógł.

Monika podłóż pod łóżeczko książki tu gdzie jest główka. Tak żeby katarek mógł spływać z noska.:tak:
Albo recznik pod materac. Ja mam tak caly czas.

Monika ja uzywalam dla Sandrusi masc majerankowa pod nosek, masc pulmex baby do smarowania na piersi i plecki (nie pamietam od ilu miesiecy mozna ja uzywac), robilam napar z rumianku i soli kuchennej i stawialam kolo lozeczka zeby parowalo, oraz krople do noska euphorbium s, sol fizjologiczna i wode morska unimer pediatric (na rysunku zyrafa).

kto używa sab-simplex? chciałabym sie czegoś więcej o tym dowiedzieć , czy to działa na brzuszek i kupki? MÓJ PLANTEX PRZESTAŁ DZIAŁAĆ:confused2: NIESTETY .:crazy:,

kto używa sab-simplex? chciałabym sie czegoś więcej o tym dowiedzieć , czy to działa na brzuszek i kupki? MÓJ PLANTEX PRZESTAŁ DZIAŁAĆ:confused2: NIESTETY .:crazy:,
Andzia ja używałam Sab-simplex,bo u nas też wszystko przestało działać. Podawałam ok 2 tyg. 2x po 5 kropli i wieczorem raz 10 kropli zawsze przed jedzeniem. Teraz czasem jeszcze młody ma kolkę ale szybko mija i nie jest codziennie. Można kupić w aptece czeskiej internetowej ale one ponoć tak nie działają lub poprostu zprowadzić z niemiec. Firma produkująca to Pfizer. Ja mam ten nieniecki, zostało mi pół buteleczki mogę odstąpić :-):-)

Ja nadal szukam przyczyn histerii i narazie zerowy skutek dziewczyny jak myslicie czy jak ja mam zaparcia to maly tez moze miec? dzis dzien bez kupki tzn jedna wymuszona przez masaz pospal 20 min i znowu placz o dziwo w pozycji stojacej na rekach przechodzi... niewiem sama ale dluzej nie dam rady pociagnac w ten sposob ;(

Dziewczyny jestem przerażona Piotrusiowi zdarza się coraz częściej że zapomina o oddychaniu :wściekła/y::wściekła/y::-:)-(, czy któraś z Was ma problemy z bezdechem u maluszka?? Jutro jadę po monitor oddechu jaki kupić najlepiej??

Dziewczyny jestem przerażona Piotrusiowi zdarza się coraz częściej że zapomina o oddychaniu :wściekła/y::wściekła/y::-:)-(, czy któraś z Was ma problemy z bezdechem u maluszka?? Jutro jadę po monitor oddechu jaki kupić najlepiej??

U nas sie niestety czasem zdaza przy cycu:-(. Na dodatek mala czesto sie krztusi czasem przy jedzeniu a czasem jak ja poloze w nocy bo jej sie non stop ulewa. Ja juz monitor oddechu dawno zakupilam bo bym w ogole nie spala. My mamy angelcare i jest ok. MAm nadzieje!

reklama
Ja też mam Angelcare i też jestem zadowolona, bo już kilka razy zdarzył się bezdech u Benia. No i dzięki alarmowemu piknieciu Mały zaczynał oddychać na nowo, a ja śpię spokojnie:tak: Polecam gorąco:tak:

Do góry