reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Monika podłóż pod łóżeczko książki tu gdzie jest główka. Tak żeby katarek mógł spływać z noska.:tak:

reklama
Pamiętam że ktoś używa Sab simlex. Kropelki dotarły dziś do mnie tylko ulotka po czesku :confused2:. W jakich dawkach i ile razy dziennie je podajecie. Z tego co zrozumiałam z ulotki - 15 kropelek przed każdym posiłkiem?

Pamiętam że ktoś używa Sab simlex. Kropelki dotarły dziś do mnie tylko ulotka po czesku :confused2:. W jakich dawkach i ile razy dziennie je podajecie. Z tego co zrozumiałam z ulotki - 15 kropelek przed każdym posiłkiem?

Tak 15 kropli albo do mleka, a najlepiej przed posiłkiem podać, bo w mleku słabiej działa no i dzidzia nie zawsze wypija całe mleko.
Ja narazie nie mam problemu z kolkami - tfu, tfu oby tak dalej, ale moja szwagierka przez to przechodzi więc jestem na bieżąco.
U nas niektóre apteki sprowadzają z niemiec Sab Simplex i się w nie w razie czego zaopatrzyłam. 1-szy raz mam nadzieję, że wyrzucę pieniądze w błoto i kropli nie będę zmuszona użyć...

Mała od dwóch dni była marudna, od dzisiaj piję herbatkę z kopru włoskiego i nie mogę małej dobudzić na jedzienie, widocznie ją brzuszek pobolewał i ten koper trochę pomógł.

Monika podłóż pod łóżeczko książki tu gdzie jest główka. Tak żeby katarek mógł spływać z noska.:tak:
Albo recznik pod materac. Ja mam tak caly czas.

Monika ja uzywalam dla Sandrusi masc majerankowa pod nosek, masc pulmex baby do smarowania na piersi i plecki (nie pamietam od ilu miesiecy mozna ja uzywac), robilam napar z rumianku i soli kuchennej i stawialam kolo lozeczka zeby parowalo, oraz krople do noska euphorbium s, sol fizjologiczna i wode morska unimer pediatric (na rysunku zyrafa).

kto używa sab-simplex? chciałabym sie czegoś więcej o tym dowiedzieć , czy to działa na brzuszek i kupki? MÓJ PLANTEX PRZESTAŁ DZIAŁAĆ:confused2: NIESTETY .:crazy:,

kto używa sab-simplex? chciałabym sie czegoś więcej o tym dowiedzieć , czy to działa na brzuszek i kupki? MÓJ PLANTEX PRZESTAŁ DZIAŁAĆ:confused2: NIESTETY .:crazy:,
Andzia ja używałam Sab-simplex,bo u nas też wszystko przestało działać. Podawałam ok 2 tyg. 2x po 5 kropli i wieczorem raz 10 kropli zawsze przed jedzeniem. Teraz czasem jeszcze młody ma kolkę ale szybko mija i nie jest codziennie. Można kupić w aptece czeskiej internetowej ale one ponoć tak nie działają lub poprostu zprowadzić z niemiec. Firma produkująca to Pfizer. Ja mam ten nieniecki, zostało mi pół buteleczki mogę odstąpić :-):-)

Ja nadal szukam przyczyn histerii i narazie zerowy skutek dziewczyny jak myslicie czy jak ja mam zaparcia to maly tez moze miec? dzis dzien bez kupki tzn jedna wymuszona przez masaz pospal 20 min i znowu placz o dziwo w pozycji stojacej na rekach przechodzi... niewiem sama ale dluzej nie dam rady pociagnac w ten sposob ;(

Dziewczyny jestem przerażona Piotrusiowi zdarza się coraz częściej że zapomina o oddychaniu :wściekła/y::wściekła/y::-:)-(, czy któraś z Was ma problemy z bezdechem u maluszka?? Jutro jadę po monitor oddechu jaki kupić najlepiej??

Dziewczyny jestem przerażona Piotrusiowi zdarza się coraz częściej że zapomina o oddychaniu :wściekła/y::wściekła/y::-:)-(, czy któraś z Was ma problemy z bezdechem u maluszka?? Jutro jadę po monitor oddechu jaki kupić najlepiej??

U nas sie niestety czasem zdaza przy cycu:-(. Na dodatek mala czesto sie krztusi czasem przy jedzeniu a czasem jak ja poloze w nocy bo jej sie non stop ulewa. Ja juz monitor oddechu dawno zakupilam bo bym w ogole nie spala. My mamy angelcare i jest ok. MAm nadzieje!

reklama
Ja też mam Angelcare i też jestem zadowolona, bo już kilka razy zdarzył się bezdech u Benia. No i dzięki alarmowemu piknieciu Mały zaczynał oddychać na nowo, a ja śpię spokojnie:tak: Polecam gorąco:tak:

Do góry