reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

reklama
Zapomnialam spytac. Malej od kilku dni zmienila sie konsystencja kupek sa coraz bardziej wodniste. Dzisiaj rano i wczoraj raz tak chlustnela jakby robila siusiu a nie kupke no i nie ma juz takiej kaszki tylko bardzo rozdrobnione- czy to jest biegunka? Help dziewczynki. Cholera nam to sie caly czas cos dzieje:-(Acha i jak puszcza baczki to tez zawsze cos popusci.

Kluseczka - mi ostatnio pielęgniarka w Nurs Center powiedziała, że jak się karmi piersią to kupki mogą mieć różną konsystencję i kolor ( np. zielony właśnie - bo to Cię chyba niepokoiło kiedyś;-)), a to zależy co Ty zjesz. Jeśli nie robi kupy częściej niż zwykle i nie boli jej brzuszek (inaczej niż zwykle) , nie ma krwi w kupce, to jest ok.
Apropos tego lateksowego smoczka , to gdzie kupowałaś i jaki ( i jak to jest po angielsku;-)) ?

Kluseczka - mi ostatnio pielęgniarka w Nurs Center powiedziała, że jak się karmi piersią to kupki mogą mieć różną konsystencję i kolor ( np. zielony właśnie - bo to Cię chyba niepokoiło kiedyś;-)), a to zależy co Ty zjesz. Jeśli nie robi kupy częściej niż zwykle i nie boli jej brzuszek (inaczej niż zwykle) , nie ma krwi w kupce, to jest ok.
Apropos tego lateksowego smoczka , to gdzie kupowałaś i jaki ( i jak to jest po angielsku;-)) ?
Smoczek Aniu w Mothercare i jest to latex dummy albo latex soother ale znajdziesz sama jak pojdziesz. Co do kupek to robi je bardzo czesto ale martwi mnie ze konsystencja sie zmienila no ale jak na razie nie ma krwi i pije duzo wiec powinno byc ok.

A nam espumisan nie pomógł. :wściekła/y: Ale Piotruś miał takie kolki, że krzyczał bo to nawet nie był płacz tylko wrzask pare godzin.
Od piatku bierzemy niemieckie krople Sam Simplex niestety nie ma ich w Polskich aptekach, a szkoda bo zdziałały cuda :tak::tak:

A nam espumisan nie pomógł. :wściekła/y: Ale Piotruś miał takie kolki, że krzyczał bo to nawet nie był płacz tylko wrzask pare godzin.
Od piatku bierzemy niemieckie krople Sam Simplex niestety nie ma ich w Polskich aptekach, a szkoda bo zdziałały cuda :tak::tak:
Olu, mi na kolke pomogl powrot do Enfamilu. 2tygodnie temu przerzucilam sie na HIPPa, bo tanszy ;-), przez pierwsze 2-3opakowania maly tolerowal to mleczko rewelacyjnie, kupy sie polepszyly, wg mnie Michas byl na HIPPie spokojniejszy i dluzej spal, az do ktoregos popoludnia. Dwa dni pod rzad mialam syrene alarmowa od 16-19, wrocilam do Enfamilu, kolejnego dnia plakal juz tylko 40min, a od 2dni mam odpukac spokoj. Staram sie systematycznie podawac Espumisan, kilka razy dostal plantex - wg mnie te specyfiki kiepsko dzialaly.
Zastanawialam sie wlasnie nad kupnem profilaktycznie Sab Simplex lub Lefaxu. Skoro mowisz ze u Ciebie zadzialaly, to pewnie sie skusze...
Tez nie wiem dlaczego pewnie leki nie sa dostepne w Polsce, a polskie odpowiedniki nie sa juz takie skuteczne :-(.

Kluseczko, Borys ładnie zasysa tego NUKa, aż nie sposób czasem Mu go z ust wyszarpać :-D Oczywiście zdarza Mu się wypluć, ale to chyba nie ma nic do rzeczy akurat w kwestii przysyssania? :-)

Kluseczko, Borys ładnie zasysa tego NUKa, aż nie sposób czasem Mu go z ust wyszarpać :-D Oczywiście zdarza Mu się wypluć, ale to chyba nie ma nic do rzeczy akurat w kwestii przysyssania? :-)

Pytalam dlatego ze u nas Mati bardzo ladnie je ssie ale zdaza sie jej ze czesto wypada i kiedy usypia to sie wybudza i jest placz i usypianie od nowa :( Nie wiem od czego to zalezy czy jeszcze nie potrafi sie przyssac czy od profilu.

Pytalam dlatego ze u nas Mati bardzo ladnie je ssie ale zdaza sie jej ze czesto wypada i kiedy usypia to sie wybudza i jest placz i usypianie od nowa :( Nie wiem od czego to zalezy czy jeszcze nie potrafi sie przyssac czy od profilu.
Kluseczko, pozwole sie wtracic ;-), u mnie Michas ssie tylko NUKa, cala reszta pluje na odleglosc i posiada rozne poziomy ssania ;-). Czasami zassie tak ze nie jestes w stanie wyciagnac. Na szczescie jak spi to spokojnie moge mu wicagnac smoczka (nie budzi sie), albo sam mu wypada na etapie zasypiania. Mojemu sluzy glownie do uspokojania sie...
Innych smoczkow w ogole nie ssal, plul tylko nimi na odleglosc.

reklama
Zastanawialam sie wlasnie nad kupnem profilaktycznie Sab Simplex lub Lefaxu. Skoro mowisz ze u Ciebie zadzialaly, to pewnie sie skusze...
Tez nie wiem dlaczego pewnie leki nie sa dostepne w Polsce, a polskie odpowiedniki nie sa juz takie skuteczne :-(.
Tau pracuję w jednej z firm farmaceutycznych, czasem firmy nie wprowadzają leków na inne rynki bo rejestracja trwa bardzo dlugo, lub jej firma nie dostaje. Sab Simplex jest firmy Pfizer która jest znaną firmą również na naszym rynku.
Czasem jest tak, że produkcja danego leku w danym kraju jest dla firmy nie rentowna. Moja firma z takiego powodu wycofała też lek, który był jedynym lekiem skutecznym, bo zamienniki ponoć tak nie działają.
Jeżeli chodzi o skuteczność. Pewnie z różnych źródeł pochodzi substancja czynna leku, a gdzieś czytałam że ten nasz zamiennikjest słabszy i trzebaby więcej go dawać.
Ogólnie nie ma wjścia trzeba sprowadzać

Do góry