reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Andzia mi też pediatra kazała podać ten syropek w razie gorączki, ale na szczęście wszystko poszło ok i żadnych skutków szczepionki nie było. A gorączka może wystąpić chyba do 48 godzin po szczepionce. A i obrzęk rączki czy miejsca szczepienia może wystąpić i na to podobno pomaga Altacet w żelu. My idziemy na następne szczepienie chyba po 1 sierpnia tak dla pewności żeby napewno 6 tygodni mineło od poprzedniego szczepienia.

reklama
Mój mały dostawał na kolki panadol w szpitalu. A espumisan bierze teraz zapobiegawczo- tak ma zalecone. Też mnie to martwiło. Ale wkońcu to lekarze. A mały dostaje małą dawkę espumisanu- no i kolki narazie mamy z głowy.

Mam pytanko - moja mała cały czas dziś płacze przez sen - czy to normalne?

Ariada u nas to sie zdarza albo jak mala probuje zrobic kupke lub kiedy miala za duzo wrazen i cos sie jej sni.

Ja chcialam tak troche z innej beczki. CZy ktoras z was uzywa juz dla malucha maty edukacyjnej i jak sie sprawdza?

Kluseczko ja już zakupiłam matę, ale jeszcze nie używam. Myślę, że tak ok. 3 miesiąca dopiero młody będzie miał z niej frajdę, moze troszkę wcześniej, to się zaobserwuje.. Teraz leży sobie w leżaczku, bardzo lubi jak mu włączam wibracje, wtedy szybko usypia no i plusem jest to, że go mogę ze sobą wszędzie wziaśc i jest spokojniejszy gdy czuje moja obecnośc a ja mogę spokojnie wszystko zrobic:tak:

Ja właśnie namierzam jakiś leżaczek na allegro, bo trzepanie wózkiem na lewo i prawo mnie nie bawi i psuje mi wózek :-D:-D:-D

Nas trochę męczyły zaparcia, ale te niemieckie krople Sab Simplex są rewelacja i po 1 dniu nasza Gwiazda już robi kupki z uśmiechem ;-)

No i my zaliczyliśmy pierwszy atak kolki :baffled: Mały darł się, jakby Go ktoś podpalał :-( A ja płakałam razem z nim.
Czytałam tutaj o Espumisanie, więc mój od razu pojechał do apteki. Dolalismy kilka kropelek do mleka i chyba podziałało, bo Mały usnął i śpi zadowolony. A ja mam stresa, że znowu się ta masakra powtórzy :-(
Zanim podaliśmy Espumisan, czego ja nie próbowałam... termometr w pupę, noszenie brzuchem do dołu, uspokajanie, masowanie... nic nie pomogło.
Jak młody popił mleka z lekiem, to się wyciszył, ale nie zasnął niestety... i wtedy na pomoc przyszła... suszarka :happy2:
Kocham małe AGD! :-D
Lenka, a Twój Mały miał kolki i dlatego dostawał Espumisan? Jak to wyglądało? Od razu przeszło, jak zaczęliście podawać? Ile podajecie? Jeśli możesz to napisz coś więcej, bo mnie stres zeżre :sorry2:

cypisia ja też podaję małej(3tyg.) espumisan 2kropelki do mleka i jest spokojniejsza :blink: wcześniej miała chwilowe ataki kolki :baffled:

reklama
No i my zaliczyliśmy pierwszy atak kolki :baffled: Mały darł się, jakby Go ktoś podpalał :-( A ja płakałam razem z nim.
Czytałam tutaj o Espumisanie, więc mój od razu pojechał do apteki. Dolalismy kilka kropelek do mleka i chyba podziałało, bo Mały usnął i śpi zadowolony. A ja mam stresa, że znowu się ta masakra powtórzy :-(
Zanim podaliśmy Espumisan, czego ja nie próbowałam... termometr w pupę, noszenie brzuchem do dołu, uspokajanie, masowanie... nic nie pomogło.
Jak młody popił mleka z lekiem, to się wyciszył, ale nie zasnął niestety... i wtedy na pomoc przyszła... suszarka :happy2:
Kocham małe AGD! :-D
Lenka, a Twój Mały miał kolki i dlatego dostawał Espumisan? Jak to wyglądało? Od razu przeszło, jak zaczęliście podawać? Ile podajecie? Jeśli możesz to napisz coś więcej, bo mnie stres zeżre :sorry2:
cypisia my mamy tragedię z kolkami, codziennie :wściekła/y::wściekła/y: espumisam dostaje regularnie i nic nie pomaga, szkoda tego dzieciom podawać . Dostaliśmy niemieckie krople sab simplex od znajomych naszych znajomych ale ponieważ ludzi nie znam, a ulotka nie po Polsku bałam się podać. dziś w akcie desperacji poczytałam w internecie o tym leku i podałam. Dopiero jedną dawkę dostał mały więc czekamy na efekty.
Cieszę się nocanka że wspomniałaś też o tych kroplach

Do góry