Andzia mi też pediatra kazała podać ten syropek w razie gorączki, ale na szczęście wszystko poszło ok i żadnych skutków szczepionki nie było. A gorączka może wystąpić chyba do 48 godzin po szczepionce. A i obrzęk rączki czy miejsca szczepienia może wystąpić i na to podobno pomaga Altacet w żelu. My idziemy na następne szczepienie chyba po 1 sierpnia tak dla pewności żeby napewno 6 tygodni mineło od poprzedniego szczepienia.
reklama
Mój mały dostawał na kolki panadol w szpitalu. A espumisan bierze teraz zapobiegawczo- tak ma zalecone. Też mnie to martwiło. Ale wkońcu to lekarze. A mały dostaje małą dawkę espumisanu- no i kolki narazie mamy z głowy.
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
Mam pytanko - moja mała cały czas dziś płacze przez sen - czy to normalne?
Ariada u nas to sie zdarza albo jak mala probuje zrobic kupke lub kiedy miala za duzo wrazen i cos sie jej sni.
Ja chcialam tak troche z innej beczki. CZy ktoras z was uzywa juz dla malucha maty edukacyjnej i jak sie sprawdza?
Kluseczko ja już zakupiłam matę, ale jeszcze nie używam. Myślę, że tak ok. 3 miesiąca dopiero młody będzie miał z niej frajdę, moze troszkę wcześniej, to się zaobserwuje.. Teraz leży sobie w leżaczku, bardzo lubi jak mu włączam wibracje, wtedy szybko usypia no i plusem jest to, że go mogę ze sobą wszędzie wziaśc i jest spokojniejszy gdy czuje moja obecnośc a ja mogę spokojnie wszystko zrobic
No i my zaliczyliśmy pierwszy atak kolki Mały darł się, jakby Go ktoś podpalał :-( A ja płakałam razem z nim.
Czytałam tutaj o Espumisanie, więc mój od razu pojechał do apteki. Dolalismy kilka kropelek do mleka i chyba podziałało, bo Mały usnął i śpi zadowolony. A ja mam stresa, że znowu się ta masakra powtórzy :-(
Zanim podaliśmy Espumisan, czego ja nie próbowałam... termometr w pupę, noszenie brzuchem do dołu, uspokajanie, masowanie... nic nie pomogło.
Jak młody popił mleka z lekiem, to się wyciszył, ale nie zasnął niestety... i wtedy na pomoc przyszła... suszarka
Kocham małe AGD!
Lenka, a Twój Mały miał kolki i dlatego dostawał Espumisan? Jak to wyglądało? Od razu przeszło, jak zaczęliście podawać? Ile podajecie? Jeśli możesz to napisz coś więcej, bo mnie stres zeżre
Czytałam tutaj o Espumisanie, więc mój od razu pojechał do apteki. Dolalismy kilka kropelek do mleka i chyba podziałało, bo Mały usnął i śpi zadowolony. A ja mam stresa, że znowu się ta masakra powtórzy :-(
Zanim podaliśmy Espumisan, czego ja nie próbowałam... termometr w pupę, noszenie brzuchem do dołu, uspokajanie, masowanie... nic nie pomogło.
Jak młody popił mleka z lekiem, to się wyciszył, ale nie zasnął niestety... i wtedy na pomoc przyszła... suszarka
Kocham małe AGD!
Lenka, a Twój Mały miał kolki i dlatego dostawał Espumisan? Jak to wyglądało? Od razu przeszło, jak zaczęliście podawać? Ile podajecie? Jeśli możesz to napisz coś więcej, bo mnie stres zeżre
reklama
Oli.B
Fanka BB :)
cypisia my mamy tragedię z kolkami, codziennie espumisam dostaje regularnie i nic nie pomaga, szkoda tego dzieciom podawać . Dostaliśmy niemieckie krople sab simplex od znajomych naszych znajomych ale ponieważ ludzi nie znam, a ulotka nie po Polsku bałam się podać. dziś w akcie desperacji poczytałam w internecie o tym leku i podałam. Dopiero jedną dawkę dostał mały więc czekamy na efekty.No i my zaliczyliśmy pierwszy atak kolki Mały darł się, jakby Go ktoś podpalał :-( A ja płakałam razem z nim.
Kocham małe AGD!
Cieszę się nocanka że wspomniałaś też o tych kroplach
Podziel się: