reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Kluseczko, czy to Ty pisałaś o tym, że oprócz silikonowych smoczków istnieją też lateksowe? Jeśli się nie mylę, to Ty.
Zatem chciałabym Cię wirtualnie uściskać! :-) Dzięki Twojej uwadze mam wrażenie, jakbym nie miała w domu dziecka :-D
Byliśmy dzisiaj po pieluchy, bo schodzą oczywiście w tempie ekspresowym :happy2:
No i przy okazji obleciałam półki z artykułami niemowlęcymi. Jak doszliśmy do smoczków, to przypomniałam sobie o tych lateksowych i powiedziałam mojemu A. o tym. Postanowiliśmy zainwestować i zakupiliśmy lateksowego NUKa.
W domu okazało się, że nasz Borys się w tym smoczku zakochał od pierwszego "ciućnięcia" :-D:-D:-D
Jestem pod ogromnym wrażeniem, jak taka mała, nie znająca jeszcze zbyt wiele jama ustna niemowlaka potrafi upodobać sobie konkretne tworzywo :-D:-D:-D Silikonowym pluł na odległość :-D

Dokupiliśmy też nowy smoczek do karmienia. Karmimy butelką Aventu i mieliśmy smoczek 0+. Okazało się, że od jakiegoś tygodnia Maluszek męczył się strasznie, bo za mało leciało. A jak się podjęłam się powiększenia otworka, to przesadziłam i leciało za mocno.
Dzisiaj znaleźliśmy smoczki do karmienia Aventu od 1 miesiąca :happy2: A myślałam, że po tym 0+ są dopiero 3+. A tu niespodzianka! :-D
Co prawda Mały ma dopiero 3 tygodnie, ale jednak ten smoczek znacznie ułatwił nam karmienie - Borysek zajada się spokojnie, nie męczy, nie krztusi, no rewelacja! :happy2:
Jednak to prawda, że trzeba indywidualnie rozpatrywać niektóre kwestie związane z dziećmi :happy2:

reklama
U nas jest cyrk na kółkach. Piotruś w nocy śpi w swoim łóżeczku i jest super, budzi się co 4 godziny dostaje jeść i idzie spać dalej. :-):-)
Natomiast dzień :wściekła/y::wściekła/y: - drzemki po 15 min i nie daj Boże zostawić go samego od razu jest płacz.
Np teraz piszę prawą ręką bo lewą muszę trzymać mu na głowie :confused: jak tylko ją odrywam i chcę iść coś zrobić jest płacz :confused::confused: kładę rękę na głowie i śpi sobie smacznie.
o luuuuudzie to już trwa godzinę :dry:

Cześć dziewczynki. U nas nowość. Po obserwacjach stwierdziłam że mój Fifi niestety ma kolkę. Jest dziwna bo męczy go zawsze rano między 5 a 7, i nie jest taka jak się czasami słyszy że dziecko wyje kilka godzin, tylko mały się pręży wyciąga i strasznie marudzi. A dzisiaj dodatkowo obudził mnie jego pisk, a stało się to tak nagle że podskoczyłam na równe nogi :szok: Masaż brzuszka pomaga, ale i tak strasznie mi go szkoda

Monia, u mnie w aptece 22.50. Jest w kroplach 30 ml ma zawartość. U mnie już w 2 dniu podawania podziałał, bo mała się załatwiła i jest teraz super dziecko :-D

Hmm chyba tez musze kupic ten espumisan bo my mamy Infacol ale jestem srednio zadowolona. MonikaM moja niunia dokladnie tak samo sie zchowuje.

Cypisia=ciesze sie ze smok pomogl mi to polecila kkolezanka:tak: bo jej niuniek tez nie tolerowal silikonu bo sa twarde. A powiedz mi jeszce czy Twoj Borysek dobrze sie przysysa do tego Nuka bo my mamy z Mothercare ale malej czasem wypadaja. Ja tez pokochalam smoka:tak::tak: Mam spokuj imoje cycuszki tez;-)

OliB my tez tak mielismy jakis czas temu - i nawet eraz mala w dzien srednio spi a w nocy tez co 2 godziny

Zapomnialam spytac. Malej od kilku dni zmienila sie konsystencja kupek sa coraz bardziej wodniste. Dzisiaj rano i wczoraj raz tak chlustnela jakby robila siusiu a nie kupke no i nie ma juz takiej kaszki tylko bardzo rozdrobnione- czy to jest biegunka? Help dziewczynki. Cholera nam to sie caly czas cos dzieje:-(Acha i jak puszcza baczki to tez zawsze cos popusci.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zapomnialam spytac. Malej od kilku dni zmienila sie konsystencja kupek sa coraz bardziej wodniste. Dzisiaj rano i wczoraj raz tak chlustnela jakby robila siusiu a nie kupke no i nie ma juz takiej kaszki tylko bardzo rozdrobnione- czy to jest biegunka? Help dziewczynki. Cholera nam to sie caly czas cos dzieje:-(Acha i jak puszcza baczki to tez zawsze cos popusci.
A karmisz piersią czy butelką? Mój Fifi też tak miał i też się przestraszyłam, ale pielęgniarki z oddziału noworodkowego powiedziały że to normlne i takie kupki mogą być jak się piersią karmi.

A karmisz piersią czy butelką? Mój Fifi też tak miał i też się przestraszyłam, ale pielęgniarki z oddziału noworodkowego powiedziały że to normlne i takie kupki mogą być jak się piersią karmi.

Karmie piersia ale te kupki to czasem doslownie sama woda. Nie takie jak na poczatku.:no:

reklama
Do góry