reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluch płacze - kłopoty z naszymi pociechami

Kluseczko, czy to Ty pisałaś o tym, że oprócz silikonowych smoczków istnieją też lateksowe? Jeśli się nie mylę, to Ty.
Zatem chciałabym Cię wirtualnie uściskać! :-) Dzięki Twojej uwadze mam wrażenie, jakbym nie miała w domu dziecka :-D
Byliśmy dzisiaj po pieluchy, bo schodzą oczywiście w tempie ekspresowym :happy2:
No i przy okazji obleciałam półki z artykułami niemowlęcymi. Jak doszliśmy do smoczków, to przypomniałam sobie o tych lateksowych i powiedziałam mojemu A. o tym. Postanowiliśmy zainwestować i zakupiliśmy lateksowego NUKa.
W domu okazało się, że nasz Borys się w tym smoczku zakochał od pierwszego "ciućnięcia" :-D:-D:-D
Jestem pod ogromnym wrażeniem, jak taka mała, nie znająca jeszcze zbyt wiele jama ustna niemowlaka potrafi upodobać sobie konkretne tworzywo :-D:-D:-D Silikonowym pluł na odległość :-D

Dokupiliśmy też nowy smoczek do karmienia. Karmimy butelką Aventu i mieliśmy smoczek 0+. Okazało się, że od jakiegoś tygodnia Maluszek męczył się strasznie, bo za mało leciało. A jak się podjęłam się powiększenia otworka, to przesadziłam i leciało za mocno.
Dzisiaj znaleźliśmy smoczki do karmienia Aventu od 1 miesiąca :happy2: A myślałam, że po tym 0+ są dopiero 3+. A tu niespodzianka! :-D
Co prawda Mały ma dopiero 3 tygodnie, ale jednak ten smoczek znacznie ułatwił nam karmienie - Borysek zajada się spokojnie, nie męczy, nie krztusi, no rewelacja! :happy2:
Jednak to prawda, że trzeba indywidualnie rozpatrywać niektóre kwestie związane z dziećmi :happy2:

reklama
U nas jest cyrk na kółkach. Piotruś w nocy śpi w swoim łóżeczku i jest super, budzi się co 4 godziny dostaje jeść i idzie spać dalej. :-):-)
Natomiast dzień :wściekła/y::wściekła/y: - drzemki po 15 min i nie daj Boże zostawić go samego od razu jest płacz.
Np teraz piszę prawą ręką bo lewą muszę trzymać mu na głowie :confused: jak tylko ją odrywam i chcę iść coś zrobić jest płacz :confused::confused: kładę rękę na głowie i śpi sobie smacznie.
o luuuuudzie to już trwa godzinę :dry:

Cześć dziewczynki. U nas nowość. Po obserwacjach stwierdziłam że mój Fifi niestety ma kolkę. Jest dziwna bo męczy go zawsze rano między 5 a 7, i nie jest taka jak się czasami słyszy że dziecko wyje kilka godzin, tylko mały się pręży wyciąga i strasznie marudzi. A dzisiaj dodatkowo obudził mnie jego pisk, a stało się to tak nagle że podskoczyłam na równe nogi :szok: Masaż brzuszka pomaga, ale i tak strasznie mi go szkoda

Monia, u mnie w aptece 22.50. Jest w kroplach 30 ml ma zawartość. U mnie już w 2 dniu podawania podziałał, bo mała się załatwiła i jest teraz super dziecko :-D

Hmm chyba tez musze kupic ten espumisan bo my mamy Infacol ale jestem srednio zadowolona. MonikaM moja niunia dokladnie tak samo sie zchowuje.

Cypisia=ciesze sie ze smok pomogl mi to polecila kkolezanka:tak: bo jej niuniek tez nie tolerowal silikonu bo sa twarde. A powiedz mi jeszce czy Twoj Borysek dobrze sie przysysa do tego Nuka bo my mamy z Mothercare ale malej czasem wypadaja. Ja tez pokochalam smoka:tak::tak: Mam spokuj imoje cycuszki tez;-)

OliB my tez tak mielismy jakis czas temu - i nawet eraz mala w dzien srednio spi a w nocy tez co 2 godziny

Zapomnialam spytac. Malej od kilku dni zmienila sie konsystencja kupek sa coraz bardziej wodniste. Dzisiaj rano i wczoraj raz tak chlustnela jakby robila siusiu a nie kupke no i nie ma juz takiej kaszki tylko bardzo rozdrobnione- czy to jest biegunka? Help dziewczynki. Cholera nam to sie caly czas cos dzieje:-(Acha i jak puszcza baczki to tez zawsze cos popusci.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zapomnialam spytac. Malej od kilku dni zmienila sie konsystencja kupek sa coraz bardziej wodniste. Dzisiaj rano i wczoraj raz tak chlustnela jakby robila siusiu a nie kupke no i nie ma juz takiej kaszki tylko bardzo rozdrobnione- czy to jest biegunka? Help dziewczynki. Cholera nam to sie caly czas cos dzieje:-(Acha i jak puszcza baczki to tez zawsze cos popusci.
A karmisz piersią czy butelką? Mój Fifi też tak miał i też się przestraszyłam, ale pielęgniarki z oddziału noworodkowego powiedziały że to normlne i takie kupki mogą być jak się piersią karmi.

A karmisz piersią czy butelką? Mój Fifi też tak miał i też się przestraszyłam, ale pielęgniarki z oddziału noworodkowego powiedziały że to normlne i takie kupki mogą być jak się piersią karmi.

Karmie piersia ale te kupki to czasem doslownie sama woda. Nie takie jak na poczatku.:no:

reklama
Do góry