reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

Moje dziecko w końcu przewróciło się samo na przuszek :-D
No i obarca się na brzuszu jak zegarek;-) dziś 270stopni zaliczone :tak:

reklama
Jolka, gratulacje.:-)
Monika wszytsko w swoim czasie. Franek zaczął się przewracać z plecków na brzuszek jak miał 6 tygodni, a z plecków na brzuszek nie ma chyba wcale zamiaru ;-)

Jolka gratulacje! :-)

A Piotruś odkrył dziś stopę!!! :rofl2::rofl2::rofl2:
Zgrabnie złapał się za kolanko, przyciągnął nóżkę i hyc za paluchy :szok: Póki co łapie tylko prawą, ale na lewą też na pewno przyjdzie pora ;-)

Jola, Esia gratulacje dla sprytnych chłopaków!

Czarek ze stopą działa już pełną parą - śmiejemy się że liczy sobie palce.

Michał od kilku dni wygląda jak precelek, bo prawie cały czas trzyma się za stopy, a założenie pieluchy czasem jest dla mnie niezłą gimnastyką:-D dzisiaj, jak się bawił - wpakował nogawkę od pajacyka do buzi:-D

Michał od kilku dni wygląda jak precelek, bo prawie cały czas trzyma się za stopy, a założenie pieluchy czasem jest dla mnie niezłą gimnastyką:-D dzisiaj, jak się bawił - wpakował nogawkę od pajacyka do buzi:-D

Oj tak, tak ubieranie nie jest już takie proste.
U nas oprócz tego że stópki w rączkach to jednocześnie jest ćwiczenie obrotów.Jedną ręką trzymam małego, a drugą bieram:tak::-)Łatwe to nie jest!

obroty z plecków na brzuszek?
Michał przewraca się z boku na bok z tymi nogami w górze, zwłaszcza jak ma goły tyłek i ma wtedy ubaw po pachy, że matka się męczy z pieluchą:sorry2: a co do ubierania to masakra. moje dziecko najchętniej leżałoby nagie:sorry2: nie cierpi się ubierać, musimy odstawiać nie wiem co, żeby choć trochę odwrócić jego uwagę
czy to się kiedyś zmieni???:baffled:

reklama
Zosia tez uwielbia sie 'rolowac' z boczku na boczek z nozkami w rekach :-D ale na szczescie robi to ubrana - znaczy sie przy przewijaniu nie przeszkadza. a nawet lepiej - jak ja ladnie poprosze to trzyma w raczkach stopki a ja moge jej spokojnie umyc pupe :-D

Ale ja co innego sie przyszlam pochwalic
Zosia ma za sobą pierwsze próby raczkowania. Co prawda bardziej nazwalabym to kicaniem, bo podskakuje i podrzuca obie nozki do przodu, no ale od czegos przeciez trzeba zaczac :-)

7d628acfca3cc6f6med.jpg

Do góry