reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

A Maks zaczął sikac w majtki :-( pół roku nie zdarzyła się wpadka, a teraz codniennie :wściekła/y: dziś w nocy dwa razy wpadka :szok: ryczec mi się chce, chociaż domyślam się, że to w związku z nową sytuacją :eek:

reklama
Jola - na bank nowa sytuacja...wiec spokojnie;-)

Dla pocieszenia - Misia dotad wali w pieluchy:eek:

Mialysmy w lecie sie odpieluchowac..to kuzwa ospa...

Potem zmiana przedszkola i regres w sikaniu na nocnik....

Potem zabieg w CZMiD - rozklejanie warg, nasiadowki z rumianku itp...

Teraz zimno...nocnik beee

Na wiosne musze sie za Misie wziac, bo mi jej do publicznego przedszkola z pampersem nie przyjma..

Ostatnia edycja:
Piotruś w tym zakresie żadnych postępów :confused2:
Dwa dni temu widziałam jak zaczyna robić qpę. Złapaliśmy go na kibelek (oczywiście nie chciał) i oczywiście nic nie zrobił. Wstrzymał qpę aż do drzemki i zrobił zamiast niej :confused2:
Odroczyliśmy naukę do ciepłej pogody.

Fantazja z tym gadaniem to nie przejmuj, w końcu zacznie. Twoja Misia to tak jak mojej siostry córka tylko z października też mało co mówi (wręcz nic), dopiero coś tam zaczyna sylabami, ale rysunek ma perfekt prawidłowo trzyma kredkę i rysuję już Bardzo ładnie buzie (połączy koniec z początkiem owal-co ponoć w przedszkolu mają dzieci trudności), oczka nosek i usta, czasami też nóżki.
Z kolei moja Natka gadane ma jak stary, ale rysunek wcale ją nie interesuję i tu ma niezłe tyły.
Także każdy dzieciak inaczej się rozwija i nie ma co porównywać.

Wlasnie tak sie pocieszam Aniajw:tak: Misia rysuje owal twarzy i zapelnia go noskiem oczami, ustami a nawet brwiami..hehe..Potem uszy wlosy i nogi z butami wychodzace prosto z glowy:rofl2::laugh2:

aniajw :-D Michał dziś cały dzień słoneczka uśmiechnięte rysuje;-) oczywiście bez rąk i bez nóg :-D i kotki :) no i standardem jest rysowanie i pisanie listów do wszystkich :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry