reklama
szopka jestem pod wrażeniem Jak nic będzie... belfrem!
Piotruś rozszerzył repertuar o "koka" Poczęstował nas tym, gdy w sobotę wychodziliśmy na spacer. Już ubrany i w wózku, w drzwiach, zaczął wrzeszczeć "koka!" i nie dawał się uspokoić. Na szybko próbowaliśmy dość, o co Mu chodzi Okazało się, że o smoczek Mamy zalecenie pedzia, by na spacery Go smokować, żeby nie gadał za dużo i nie oddychał przez usta - to się przyzwyczaił
Piotruś rozszerzył repertuar o "koka" Poczęstował nas tym, gdy w sobotę wychodziliśmy na spacer. Już ubrany i w wózku, w drzwiach, zaczął wrzeszczeć "koka!" i nie dawał się uspokoić. Na szybko próbowaliśmy dość, o co Mu chodzi Okazało się, że o smoczek Mamy zalecenie pedzia, by na spacery Go smokować, żeby nie gadał za dużo i nie oddychał przez usta - to się przyzwyczaił
elmaluszek
Amelkowo-Kesiowa mamusia
Polskie dziewczyny lubią chińskie jabłka
Elmaluszku a czy Amelka naprawdę próbowała jeść cebulę???
Zdjęcie super. Idealny przykład Małego Odkrywcy
Ja dla poprawy nastroju spisałam sobie taki mini słowniczek słów które Zu mówi, a które brzmią całkiem inaczej.
Chcecie poczytać?
PAPY-kapcie
DAJE-bajka
PEŁON-kombinezon
BAFA-żyrafa
BEMBY-zęby
BABA-żaba
PEMPEN-pępek
PISION-małpa, małpiszon
PAŁON-makaron
PEPUP-keczup
KOKA-kurtka
Jest tego dużo więcej, ale wpisałam te najciekawsze.
Zdjęcie super. Idealny przykład Małego Odkrywcy
Ja dla poprawy nastroju spisałam sobie taki mini słowniczek słów które Zu mówi, a które brzmią całkiem inaczej.
Chcecie poczytać?
PAPY-kapcie
DAJE-bajka
PEŁON-kombinezon
BAFA-żyrafa
BEMBY-zęby
BABA-żaba
PEMPEN-pępek
PISION-małpa, małpiszon
PAŁON-makaron
PEPUP-keczup
KOKA-kurtka
Jest tego dużo więcej, ale wpisałam te najciekawsze.
elmaluszek
Amelkowo-Kesiowa mamusia
Dziewczyny mowie najpowazniej na swiecie ze moja Amelka wcina surową cebule i szczypior.Ale to po moim tacieLubi a ja nie zabraniam bo zdrowe;-)
Anielap-usmialam sie,Zu jest boska
Anielap-usmialam sie,Zu jest boska
izka01
mamy czerwcowe 2007 Zadomowiona(y)
Elmaluszek-ja myslalam ze tak tylko trzyma, nie sadzilam ze serio wcina cebule, hehe, niezla sztuka z Amelki :-)
Anielap-niezly slowniczek, ja zapisuje wszytskie slowa ktore nam sie pojawiaja, taka pamiatka bedzie na przyszlosc. U nas jest tak:
BABA-bajka; BABA-żaba (generalnie BABA ma jeszcze kilka innych zastosowan np. babcia, bawic i inne); PEPU-pępuszek; UUUUUU-małpa, małpiszon; BUBU-kupka; BABAN-banan; UBU-ubierac; MEMO-mleczko
generalnie mowi duzo ale tak malo roznorodnie (hehe) wszystko podobnie brzmi i jest z uzyciem sylab me, ma, bu, ba, bo itd.
Anielap-niezly slowniczek, ja zapisuje wszytskie slowa ktore nam sie pojawiaja, taka pamiatka bedzie na przyszlosc. U nas jest tak:
BABA-bajka; BABA-żaba (generalnie BABA ma jeszcze kilka innych zastosowan np. babcia, bawic i inne); PEPU-pępuszek; UUUUUU-małpa, małpiszon; BUBU-kupka; BABAN-banan; UBU-ubierac; MEMO-mleczko
generalnie mowi duzo ale tak malo roznorodnie (hehe) wszystko podobnie brzmi i jest z uzyciem sylab me, ma, bu, ba, bo itd.
reklama
Olla
Melowa mamusia:)
Elmaluszku ''cebulojad'' fantastcznyDD!!!
U nas tak jak u Izki wszystko podobnie brzmi.
BA to banan,brawo,bam.
Amela zaczela niedawno skladac slowka i wychodzi jej ''nie ma'',''nie kcie''czyli nie chce,''a jak ja pytaczsz a czemu nie? to odpowiada''bo nie'' albo jak mi wciska jakies jedzenie do buzi (bo sama juz nie moze) a ja nie chce to mowi''nie to nie'' heheh
Sumujac ubogo jeszcze z mowieniem ale rozkreca mi sie panna
Gratulue madralinskich rozgadancow
Aha!
''PSI PSI'' to piesek ,a jak pytam jak piesek robi to odpowiada ''PSI''
U nas tak jak u Izki wszystko podobnie brzmi.
BA to banan,brawo,bam.
Amela zaczela niedawno skladac slowka i wychodzi jej ''nie ma'',''nie kcie''czyli nie chce,''a jak ja pytaczsz a czemu nie? to odpowiada''bo nie'' albo jak mi wciska jakies jedzenie do buzi (bo sama juz nie moze) a ja nie chce to mowi''nie to nie'' heheh
Sumujac ubogo jeszcze z mowieniem ale rozkreca mi sie panna
Gratulue madralinskich rozgadancow
Aha!
''PSI PSI'' to piesek ,a jak pytam jak piesek robi to odpowiada ''PSI''
Podziel się: