reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

reklama
szopka jestem pod wrażeniem :tak: Jak nic będzie... belfrem! :-D

Piotruś rozszerzył repertuar o "koka" :rofl2: Poczęstował nas tym, gdy w sobotę wychodziliśmy na spacer. Już ubrany i w wózku, w drzwiach, zaczął wrzeszczeć "koka!" i nie dawał się uspokoić. Na szybko próbowaliśmy dość, o co Mu chodzi :confused: Okazało się, że o smoczek :sorry2: Mamy zalecenie pedzia, by na spacery Go smokować, żeby nie gadał za dużo i nie oddychał przez usta - to się przyzwyczaił :-D

Elmaluszku a czy Amelka naprawdę próbowała jeść cebulę???
Zdjęcie super. Idealny przykład Małego Odkrywcy:tak:

Ja dla poprawy nastroju spisałam sobie taki mini słowniczek słów które Zu mówi, a które brzmią całkiem inaczej.
Chcecie poczytać?

PAPY-kapcie
DAJE-bajka
PEŁON-kombinezon
BAFA-żyrafa
BEMBY-zęby
BABA-żaba
PEMPEN-pępek
PISION-małpa, małpiszon
PAŁON-makaron
PEPUP-keczup
KOKA-kurtka

Jest tego dużo więcej, ale wpisałam te najciekawsze.

elmaluszku zdjęcia pokazywały mi się malutkie i nie dostrzegłam, że to cebula :szok: Ona to jadła??? Rany, twarda sztuka :-D
anielap bardzo mi się podoba słowniczek :-D Tytuł "co autor miał na myśli" :-D

Dziewczyny mowie najpowazniej na swiecie ze moja Amelka wcina surową cebule i szczypior.Ale to po moim tacie:-DLubi a ja nie zabraniam bo zdrowe;-)
Anielap-usmialam sie,Zu jest boska

Elmaluszek-ja myslalam ze tak tylko trzyma, nie sadzilam ze serio wcina cebule, hehe, niezla sztuka z Amelki :-)
Anielap-niezly slowniczek, ja zapisuje wszytskie slowa ktore nam sie pojawiaja, taka pamiatka bedzie na przyszlosc. U nas jest tak:
BABA-bajka; BABA-żaba (generalnie BABA ma jeszcze kilka innych zastosowan np. babcia, bawic i inne); PEPU-pępuszek; UUUUUU-małpa, małpiszon; BUBU-kupka; BABAN-banan; UBU-ubierac; MEMO-mleczko
generalnie mowi duzo ale tak malo roznorodnie (hehe) wszystko podobnie brzmi i jest z uzyciem sylab me, ma, bu, ba, bo itd.

reklama
Elmaluszku ''cebulojad'' fantastczny:DDD!!!

U nas tak jak u Izki wszystko podobnie brzmi.
BA to banan,brawo,bam.
Amela zaczela niedawno skladac slowka i wychodzi jej ''nie ma'',''nie kcie''czyli nie chce,''a jak ja pytaczsz a czemu nie? to odpowiada''bo nie'' albo jak mi wciska jakies jedzenie do buzi (bo sama juz nie moze) a ja nie chce to mowi''nie to nie'' heheh :D
Sumujac ubogo jeszcze z mowieniem ale rozkreca mi sie panna:)

Gratulue madralinskich rozgadancow:)

Aha!
''PSI PSI'' to piesek ,a jak pytam jak piesek robi to odpowiada ''PSI'' :p

Do góry