reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

Gratulacje dla wszystkich małych geniuszów :-)

Ja Staśka nauczyłam ostatnio "aportować" ;-) Mówię mu, żeby przyniósł mi jakąś rzecz (czasami to dość skomplikowany opis przedmiotu i miejsca w którym się znajduje) i on bezbłędnie mi ja przynosi. Po czym sam bije sobie brawo. Urocze:-)
Jeżeli chodzi o mówienie, to mówi non stop, niestety jak na razie tylko po wietnamsku:-D i mało z tego rozumiem. Ale za pomocą gestów i min potrafi mi wytłumaczyc o co mu chodzi wiec całkiem nieźle nam się ze soba komunikuje :tak:

reklama
toska to pewnie Staś z Michałem by się dogadali;-) że też nie wpadłam, że to wietnamski:-D jutro śmigam po słownik polsko-wietnamski, wietnamsko-polski i może jeszcze lepiej zacznę się dogadywać z synem:-D póki co nieźle nam idzie, ale po polsku mógłby już zacząć;-)

:-) :-) :-)
Fajoskie te nasze pociechy. Moja niunka gada non-stop, ja nie wiem jak z nia kiedys chlop wytrzyma, bedzie musiala miec jakiegos niezwykle spokojnego i cierpliwego partnera :-) Wiekszosc rzeczy ktore opowiada sa zrozumiale tylko dla niej :-) ale mowi tez troche z sensem :-) oprocz tych typowych wyrazow jak mama mowi np. buzia, nonio, dzie (dziekuje) to tak ziomalsko brzmi :-), dzieci (chociaz z trudem w calosci czesto tylko dzie), de (drzewo), blu (bluzka), pepe (pepek-uwilebia podciagac bluzke i pokazywac paluszkiem swoj pepek), papie (papier) i inne. Generalnie zaczyna wyrazy ale przewaznie ich nie konczy ale wiadomo o co chodzi. Tez jak u Esi-czesto cos mowi i zaleznie od kontekstu ma to rozne znaczenie np. baba-to moze byc babcia albo bajka itd.

Gratulujemy malym gadułkom:tak:
Amelka natomiast dolącza do grona Michalka i Stasinka:-D.Klepie duzo ale nic zrozumialego.No z wyjatkiem mama i baj baj:-D

Magda coraz bardziej nas zadziwia kumatością i gadaniem.
Wczoraj siedziałam w łazience, a Madzia stojąc pod drzwiami wołała w mało subtelny sposób "kupaaaaa". Myślałam że ona mnie tak demaskuje, a tu się okazało jak wyszłam, że ona też chciała i wyglądało tak jakby chciała iść do łazienki tę kupę zrobić. Potem pytałam czy zrobi na nocnik, powiedziała że tak, nawet usiadła, postękała, ale nic nie zrobiła i uciekła.
Za to potem wieczorem, zaczęłam rozbierać ją do spania, ściągnęłam bluzeczkę i rajstopki i mówię: "a teraz pójdziemy do łazienki i wiesz co będziemy robić?", a Magda na to "kąpie".:-D

Dzadud-Madzia jak zwykle mnie rozbraja swoją kumatoscią:tak:Alez na jest mądra;-)

A u nas nowe osiagniecie(tylko sie nie smiejcie bo Wasze bąbelki pewnie juz tak od dawna robią)Amelka w koncu sama zaczela trzymac butle z piciem i tak smiesznie do gory przechyla jak pije.Wiem ze to pozno ale jakos nie moglam jej tego nauczyc:baffled:

reklama
Elmaluszku gratuluję osiągnięcia córeczki
przyznam się, że Wiktor też od ok. 3 tygodni sam trzyma butlę....też późno zaskoczył i też tak przechyla jak Amelka

Do góry