reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mali odkrywcy ...

Witam wszytskie czerwcowe mamy po baaardzo długiej nieobecności :-)
Po wykaraskaniu się z nawału pracy, wracam by pochwalić się, że Ania od 4 czy 5 dni... chodzi :tak: Jupi! Tzn. tak całkiem- bez trzymanki, bez ciągania kogoś za palec, bez przytrzymywani się o przedmioty :) Aktualnie ma odwagę by tak ze 2 metry przelecieć, ale nawet na przestrzeni tych kilku dni widać ogromny postęp. Nigdy nie przestanę się dziwić jak ekspresowo zmiany potrafią zachodzić po długim "przestoju".

A te mamy które są w depresji z powodu nieruchliwości swych maluchów, to wczoraj nowa sasiadka z przeuroczą córeczką 1,5 roku (18m) wyznała że ta nauczyła się chodzić mając dopiero 16miesięcy. Co wcale nie przeszkadza jej teraz zasuwać jak pershing po ulicy:) Gonic ją trzeba! :-D

reklama
Gusia
nie martw się śpiworkiem. Dzieci są sprytne i sobie poradzą w każdych okolicznościach. Zośka wstaje z taką sprawnością w śpiworku że ja jestem w szoku.
Też bym z niego nie zrezygnowała bo Zosia by spała goła wtedy.

Teraz doczytałam że pytałyście o buciki.
Ja kupiłam Bartka. Zapinane na rzep. Rzep jest też na języku - super pomysł. tylko kasa:szok::szok::szok: 129 zł! Jak sobie pomyślę że to na kilka tygodni :wściekła/y:

My tez kupilismy buciki <KORNECKI>jedyne buty ktore pasowaly.Jestem z nich zadowolona,łatwo sie zakłada,rzepy maja po obu stronach.A w domu jak sobie chodzimy to ma takie tekstylne.

Melasa gratulacje :-D
Zosia schodzi z kanapay rewelacyjnie!
My mamy buty polskiej firmy Jamet, zawiązywane na sznurowadła, co pozwala nam łatwiej dopasowac do stopy. W domu biegamy nadal na bosaka:-D

Melasa witaj i gratulacje dla Ani:tak:

Efilo, Zosieńka jest rewelacyjna:-) W końcu udało mi się obejrzeć jej filmiki. Bomba:laugh2: Upadek w filmie pt. Zosia mrozi mamie krew w żyłach godny Oskara;-)
My jeszcze czekamy na pierwsze kroczki Staśka, ale obawiam się, że on to będzie płakał przy każdym upadku:-(. Ostatnio taka mała beksa sie z niego zrobiła i do tego jeszcze taki mamicycek, cały czas by się do mnie przytulał:happy: (co mnie akurat cieszy, i jest bardzo urocze:tak:).
Wydaje mi się, że to przez zęby, idą mu kolejne dwa:baffled:.

reklama
Do góry