reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

No ja tez mialam zastosowac te metode BLW (po polsku: bobas lubi wybor :D ), tylko cholender, nigdzie nie moge dostac dobrej marchwi... :/

reklama
A my dziś zaczynamy, potem zdam relacje. Choć nie wiem czy wypali, bo Adriannę strasznie męczą zęby i generalnie zrobiła się niejadek.

Dzisiaj eksperyment...gabu dostal kawalek buly :p akurat wcinalam sniadanie i dalam mu kawalek, glownie skorke. pod nosem mamy piekarnie, wiem ze tam nie dodaja zadnego syfu do pieczywa i buly maja takie jak za prl, twarde i chrupiace :p ja akurat takie lubie ;) jako, ze gluten mozemy juz podawac to gabu dzisiaj sobie trochu pociumkal bule, poslinil, pojezdzil po dziaslach, kawalek rozmiekly zjadl a reszta latala po pokoju. ale radocha byla ;) dzisiaj na obiad bierzemy sie za brokula.

a i odnosnie eko jarzyn. co prawda kupilismy brokula za 5,99 zl !!!! :/ niby eko, ale czy na prawde jest jakas roznica? u nas eko jarzyn pod dostatkiem, marchewy, gruszki, nawet eko kiwi widzialam. jakby ktos szukal to w auchan maja cale stoisko. ostatnio ogladalam w tv program gdzie porownywali zawartos zwiazkow w warzywach eko i nie eko...w przypadku warzyw nie ma roznicy. wiecej czegos tam mialy tylko jablka i jeszcze jakis owoc. poza tym jak widac ze warzyw jest pochodzenie polska to tym bardziej nie ma jakichs mega fosforanowych i innych kosmicznych opryskow bo naszych rolnikwo po prostu na to nie stac. dlatego jak kupuje to patrze skad przede wszystkim jest warzywko.

Lilijanna - u nas przez zeby tez by niejadek, ale jak dostaje jedzonko w kawaku to je, bo przy okazji masuje dziasla ;)

Bombusiu - mam ksiażke o BLW i marchewka , szczególnie surowa nie jest polecana na początek BLW. jak znajde chwilke to wam napisze co i jak. A i jest gazetowe forum BLW. Brokuł jest dobrym warzywkiem lub kawałek ugotowanego w ziemniaczka - np. podany słupeczek jak marchewka

wlasnie skonczylismy obiadek ;) brokuł zaliczony. gabu wsunal dwie rózyczki, tzn góre i troche pociumał reszte. do tego kawalek gotowanej marchewy - widocznie dzis nie mial na nia apetytu i pomemłał ziemniaka. po tym cyc i widze po chwili ze sie prezy...no i prawie złapana kupka...prawie, bo juz podnosilam gabu z przewijaka zeby isc nad nocnik ale kupulec poleciał na przewijak :p

HELP! Jakie macie krzesełka do karmienia ? musimy jakieś kupić...mieliśmy dostać od kuzynki ale jest hmm...zdemolowane :/

Ostatnia edycja:
Bombusiu - mam ksiażke o BLW i marchewka , szczególnie surowa nie jest polecana na początek BLW. jak znajde chwilke to wam napisze co i jak. A i jest gazetowe forum BLW. Brokuł jest dobrym warzywkiem lub kawałek ugotowanego w ziemniaczka - np. podany słupeczek jak marchewka

Wiesz ja mu dałam taka z lodówki jako gryzak, bo idzie mu chyba 7 ząb, wiec chciałam aby sobie ulzył, hmmm nie spodziewałam sie takiego finału he he:)

wlasnie skonczylismy obiadek ;) brokuł zaliczony. gabu wsunal dwie rózyczki, tzn góre i troche pociumał reszte. do tego kawalek gotowanej marchewy - widocznie dzis nie mial na nia apetytu i pomemłał ziemniaka. po tym cyc i widze po chwili ze sie prezy...no i prawie złapana kupka...prawie, bo juz podnosilam gabu z przewijaka zeby isc nad nocnik ale kupulec poleciał na przewijak :p

HELP! Jakie macie krzesełka do karmienia ? musimy jakieś kupić...mieliśmy dostać od kuzynki ale jest hmm...zdemolowane :/

Ja mam takie zielone krzesełko ,jestesmy zadowoleni no i ma szelki:)
Krzesełko do karmienia! Max. wyposaż! MUMMY LOVE (1426165512) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
a zdjęcie z Alankiem w krzesełku wstawiłam na wątku zdjęciowym:)

Andzia1987 - ja dosłownie za tydzień zamawiam takie MOOLINO KRZESEŁKO DO KARMIENIA + BUJAK + PIŁKA (1445971286) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

Kasikz - ja też daję Adriannie marchewkę taką zimną z lodówki na dziąsełka surową jak Bombusia, bo Ona mi gryzaków nie bierze za bardzo

No i pierwszy dzień BLW za nami, ale tak jak się spodziewałam szału nie było, bo zęby. Tzn. szał był, ale szału jedzeniowego nie było. Miseczkę trzeba było popodnosić, jedzenie zgnieść w rączkach, obserwować, ale jakoś tak do buzi nie za bardzo. Seler i pietruszka pod stołem się znalazły, troszkę marcheweczki spróbowała i było ok, ale dosłownie trochę. Było fajnie bo kolorowo.

No nic jutro też spróbujemy, pomimo, że dziś praktycznie 3 dzień na cycu tylko. Mojej zmiksowanej zupki też nie chciała, deserku też nie - masakra :wściekła/y:

reklama
Jakie mleko następne 2 polecacie? ja małemu podaje jogurt naturalny zeby sprawdzic czy ma alergie bo tak lekarka powiedziala, narazie nie ma wysypki i chyba juz bedziemy na normalnym.

Do góry