reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

koralowa racja, chodzi o to że wywar mięsny może uczulać i drażnić delikatne brzuszki, więc trzeba na początku gotować mięsko osobno.

reklama
Skoro większość z Was jest już tak doświadczona w temacie jedzonka to na pewno nam pomożecie :D
Mam pytanie, szczególnie do dziewczyn, które podają kaszkę na swoim mleku - jakich kaszek używacie?
Próbowałam w sklepie znaleźć kaszkę dla dzieci z glutenem, a tu same bezglutenowe, w jakiej formie (oprócz zwykłej kaszy manny) podajecie dzieciom gluten - też chciałabym go mieszać ze swoim mleczkiem.

Ja podaje na wodzie kaszke ryzowo-pszenna z jabłkami i gruszkami Bobovity,żeby była ekspozycja na gluten,musi zjesc półtorej łyzki stołowej tej kaszki,puki co smakuje nawet.Ale ostatnio mala sie zbuntowala na inne jedzenie niz moje mleko...ale to juz inna historia.

Dziewczyny, a czy do sinlaca moge dodac swoje mleko? Bo mi sie wydaje, na logike, ze tak.

Nie powinno sie,bo to pełnowartościowy posiłek po dodaniu wody.To tak jakbys dala swoje mleko do modyfikowanego.Chyba,że wyjątkowo,odrobinę,by dziecko poczuło smak i zechciało.

Kurde to w takim razie będę dorzucać mięcho już ugotowane do warzywek, czy człowiek jest wstanie nie robić błędów :wściekła/y: Na szczęście Adzie nic nie było i nie jest.

Cosya - a co do makaronu to my jemy tylko pełnowartościowy, a w nim brak jaj ;-)

I pytanie - po co to żółtko i jak je dodawać? Ugotowane i miksować razem? Jak często?

koralowa - Sinlac jest juz tak "kaloryczny", ze lepiej nie dodawac mleka :)
Lilijanno - sa rozne opinie co do zoltka :) niektorzy daja po7 mcu, my czekamy az do 10-12 mca. ogolnie to gotujesz jajeczko i to zoltko mozesz dodac do zupki :)

koralowa - Sinlac jest juz tak "kaloryczny", ze lepiej nie dodawac mleka :)
Tylko mi o to chodzi, by byl bardziej kaloryczny. :p Na razie odpuszcze. We srode zobacze ile maly wazy. Najwyzej zadzwonie pozniej do babeczki z poradni lakt i zapytam sie co ona na to. :)

w czwartek gabu zjadł zupke z glutenem - efekt wysypka na szyjce i plecach :/ odstawiamy i zobaczymy czy przejdzie. moze to co innego...szczerze watpie :/

Andzia - może jak zniknie wysypka, spróbuj jeszcze raz, ale zmniejsz ilości glutenu, może musisz zacząć przyzwyczajać od mniejszych ilości? Nic mu się nie stanie jak dostanie "chwilę" później. Niech te pierwsze ilości będą dosłownie śladowe.

Riba - dzięki, ale nadal nie wiem po co to żółtko? :)

reklama
poza tym glutenem to mamy problem z jedzonkiem. mały nie ma apetytu, kilka dni wcześniej gorączkował a teraz dziąsełka trze czym tylko się da. smarujemy dentinoxem, ale nie bardzo ma chęć na jedzenie zupek i owocków :/ wielki powrót do cyca, ciumka co chwilę... dzisiaj ledwo 1/3 słoiczka jabłka zjadł...

Do góry