reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Małe ssaki - czyli wszystko o karmieniu piersią lub butelką:)

Andzia - u nas przez zęby i chorobę (jesteśmy na antybiotyku) też Ada nie zjada obiadku w ilości 180 ml tylko jakieś 130 ml i to w dłuższym czasie, owoce w ogóle nie tyka, za to cyca mogłaby jechać i jechać. Widać, że cyc jest dobry na wszelkie troski :) Przy okazji służy jako masażer na dziąsełka.

Mimo wszystko mamy układ, bo zdarzyło się cyca użreć z bólu, że dopóki nie jest wstanie powstrzymać się od gryzienia to gryzie smoczka od butelki z herbatką, a jak już ból ustępuje to dosłownie pokazuje, że chce cyca. Próbowałam kilka razy Jej podstawić cyca to oczka patrzały na mnie a ja dosłownie z nich czytałam "mamusiu jeszcze nie" :)

reklama
Lilijanno żółtko jaja kurzego jest bogatym źródłem żelaza, pozatym zawiera wszystkie składniki odżywcze z wyjątkiem witaminy C. Zawiera łatwo przyswajalne tłuszcze, węglowodany oraz składniki mineralne. Ponieważ wartość kaloryczna żółtka jest duża, podaje się dziecku połowę co drugi dzień od 7 miesiąca, a potem dawkę się zwiększa.

no włąśnie znaleźliśmy metodę na tą awersję do zupek i papek ;) pisałam na głównym. Przy okazji jedzenia Gabu masuje sobie dziąsełka i jest zdecydowanie lepiej, je, pomaga sobie i ma ubaw ;)

Dziewczyn napiszcie też tutaj o tym BLW sorka, ale nie mam jak czytać głównego :/

Madzia83 - dzięki kochana.

Lili BLW- Baby Led Weaning- w tej metodzie chodzi o to że dziecko nie powinno dostawać wogóle papek ale kiedy jest gotowe podajesz odpowiednie pokarmy stałe w kawałkach. Gotowe to min. dziecko siedzi(aby uchronić przed zakrztuszeniem), nie ma już odruchu wypychania językiem, ewidentnei zwraca uwagę na inne pokarmy. I jeszcze inne ale to są główne. Dziecko je samo rączką lub dwiema ,p. kawałek brokuła, kawalek ziemniaczka . Na pocztku musisz podawać odpowiednie pokarmy które sie nie rozgotowuje ale nie sa twarde
BLW. Wczesne, samodzielne jedzenie niemowląt < naturalna pielęgnacja | ekologiczne rodzicielstwo

Ja mam zamiar podawać dziecku pokarmy do rączki ale nie odrazu. Wystarczy mi że zakrzsztusiło sie pare razy papkami czy wodą(chcoć wg tej metody to nei jest zakrztuszenie). Wolę troszke poczekac

Kasikz - od "tamtej" rozmowy na mamuśkach podałam Adzie skórkę od chleba i codziennie Adrianna ją memla, Agata pisała o podawaniu już pietruszki lub selera surowego do chrupania. Muszę poczytać tego linka od Ciebie.

Kasikz - od "tamtej" rozmowy na mamuśkach podałam Adzie skórkę od chleba i codziennie Adrianna ją memla, Agata pisała o podawaniu już pietruszki lub selera surowego do chrupania. Muszę poczytać tego linka od Ciebie.
Ja tez dałam Alankowi marchewke, ale surową, ale chyba za cienki kawałek, bo go przegryzł tymi swoimi 6 ząbkami i boje sie czy tą skórkę od chleba tez nie przegryzie i sie bedzie dławił!!!!!!! hmmm

reklama
Bombusia - Ada za każdym razem przegryza skórkę, jak nie przegryza to zahaczy o zęby i urwie, też drżałam jak cholera, teraz już lepiej reaguję, bo widzę, że Ona sobie radzi. Mimo wszystko i tak pilnuję i wymieniam skórki jak już jest za miękka .

Do góry